És a Lamborghini imitátor verseny győztese… Nem ez a Toyota!

Van egy olyan tippünk, hogy ez nem egy eredeti Lamborghini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy torontói kereskedés egy egészen különleges, mondhatni igen furcsa Lamborghinit kínál eladásra. A sárga csoda valószínűleg csak le akarja tagadni származását, hiszen egyértelműen Toyota génekkel rendelkezik.

Ennek a GT86-osnak az anyukája biztosan azt mondta gyerekkorában, hogy "Kisfiam, bármi lehetsz, ami csak szeretnél lenni." Mondjuk nekem is ezt mondták, de én mégsem lettem Lamborghini, ellenben ezzel a látványosan Toyota alapokra épülő "replikával". Kérdés persze, hogy mire gondolt a költő, mert ha ironikus volt a szándék, akkor telitalálat a dolog, hiszen ki ne nevetne egy jót, ha szembejönne vele ez a Lamborghini, vagy Toyota, vagy mi a fene. Bár a tulaja "Toyoghininek" hívja, nekem a "Lamboyota" sokkal jobban bejön: nézzük, mi rejtőzik a felváltva használt emblémákkal tarkított felszín alatt!
Hirdetés
Legközelebb a csillogós sárga bevonathoz a gyári, fehér festékréteg található, az autó ugyanis a jelenlegi rikító színét matricázás útján nyerte el. Aki felnyitja a géptetőt, annak azonnal szemet szúrhat a piros téma, avatatlan szemek még akár el is hihetik, hogy van itt bármi érdekes, de nincs. A kétliteres, szívó boxermotor ugyanis tuningmentes, így 205 lóerőt és 211 Nm-t tud, természetesen a hátsó kerekeken.

Jól mutatja a tulaj igényességét, hogy megrendelte autójához a "telepi pack" kiegészítőcsomagot, ami többek között AliExpress stílusú hátsó lámpákat, alacsony ellenállású, de legalább kiemelkedő hangerejű Invidia sportkipufogót és panelház-rengető mélyládát is tartalmaz.

A 18 colos fekete felni valószínűleg alapáras volt a Toyoghininél, akárcsak a hátsó szpojler, ami feltűnően hasonlít egy gördeszka-rámpára. Sajnos - bár még csak 60 ezer kilométer van az autóban - a beltérben már vannak bőven használatra utaló nyomok, de ott legalább a legtöbb dolog megmaradt Toyotának. Persze, ez ismét csak nézőpont kérdése, ha ugyanis egy görbe estén bejátszanád a "Hófehér Jaguárt" a United-től a helyi szórakozónegyedben, akkor így nagyobb eséllyel fog rájönni a csaj, hogy talán nem is egy Lamborghinivel viszik haza ma este.
Hirdetés
Szerencsére az eladó nem akar ámítani senkit, és bár 26.500 kanadai dollárt, azaz átszámolva körülbelül 6,35 millió forintot kér a Toyoghiniért, a hirdetés leírásában őszintén bevallja, hogy ez nem egy igazi Lamborghini, ha esetleg valakinek nem lenne teljesen egyértelmű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?