Év Magyar Autója 2022: már három márka is nevezte modelljeit

A Cupra, a Hyundai és a SEAT volt a leggyorsabb az Év Magyar Autója nevezésben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elindult a nevezés az Év Magyar Autója 2022 versenyben. Elsőként három márka nevezte meg jelölt autóit: a Cupra, a Hyundai és a SEAT.

Bár a győzelmi esélyeket nem befolyásolja, az első három nevező márka megvan a 2022-es Év Magyar Autója megmérettetésen. A Porsche Hungaria által forgalmazott Cupra a Born villanyautót az elektromos prémium autók kategóriában indítja el az Év Zöldautója 2022 díjért, a SEAT pedig a 2020-as győztes Arona frissített változatával a Magyar Év Autója 2022 díjért harcol a szabadidő-autók kategóriában. A tavaly díjat nyerő Hyundai idén három autót nevezett: a Tucson a szabadidő-autók, a Tucson PHEV a hibrid szabadidő-autók között, az Ioniq 5 modell pedig az elektromos szabadidő-autók között bizonyíthat. A versenyben július 31-ig lehet nevezni autókat.
Hirdetés
Miként arról már többször írtunk, az Év Magyar Autója 2022 díjat a Magyarországon összeszerelt, gyártója által nevezett autók közül ítéli oda a zsűri szigorú szempontrendszer alapján. A rangsorolásban sok más mellett az is döntő, hogy az adott autó milyen hányada készül hazai beszállítók alkatrészeiből, illetve mekkora az itthoni fejlesztés hozzáadott értéke. A szakmai zsűri két másik kategóriában is döntést hoz jövő tavasszal. Az importőrök által benevezett autók közül azok nyerik el a Magyar Év Autója 2022 díjat, amelyek kategóriájukban (kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a leginkább megfelelnek a magyar vásárlók igényeinek. Hasonlóképp, azaz a zsűri által, pontozás alapján odaítélve több kategóriában (elektromos/hibrid városi autók, elektromos/hibrid szabadidő-autók, elektromos/hibrid prémium autók, elektromos és hibrid kishaszonjárművek) kerül majd kiosztásra az Év Zöldautója 2022 díj is. A Közönségdíj 2022 díj birtokosa pedig az az autó lesz, amelyre az összes jelölt autó közül a jövő év eleji közönségszavazáson a legtöbben szavaznak.
Hirdetés
A szervezők kiosztják az Év Beszállítója 2022 kitüntetést is. Ezt azok a hazánkban termelő autóipari vállalatok kaphatják meg, amelyeket a hazai és nemzetközi autógyárak, valamint szakújságírók arra érdemesnek találnak, illetve a legmegbízhatóbb 2021-es magyarországi partnerükként a szervezők kérésére megjelölnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?