Ez lehet az NSX kistesója

A virtuális világban már létezik egy kisebb Honda sportkocsi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már-már hagyomány a gyártóknál, hogy kimondottan az új Gran Turismo játékhoz készítenek minden évben egyedi tanulmányautót. Idén a Honda is beszállt, de akár igazi is lehetne.


Régóta várjuk a Hondától az S2000-est pótló sportkocsit, ám arra még kevesebb esély van, mint egy kicsinyített NSX-re. Utóbbiról ugyanis már láttunk lehetséges terveket, most viszont kiderült, mit védettek le tavaly. A kis NSX-nek hitt sportkocsi az új Gran Turismo videojátékba szánt tanulmányautójuk volt, a Sports Vision Gran Turismót most pedig teljes pixelvalójában is láthatjuk.
Hirdetés

Ritkán költenek egy virtuálisan létező autóhoz hihető hajtásláncot, ám a Honda azt mondja, hogy a kis sportkocsit kétliteres benzinmotor hajtja középre építve, méghozzá 400 lóerővel 7500-as főtengely-fordulaton és csupán 899 kilogrammot mozgat. Ez akár még igaz is lehet, ahogy a formaterv sem vészesen futurisztikus. A Vision Gran Turismo tanulmányautókból még nem készült sorozatgyártású autó, ám most kicsit az az érzésünk, hogy a kis NSX hasonló formában megvalósulhat. A formatervet egyébként Los Angelesben rajzolták, egy pályázat keretein belül, és nem csak számítógépen tesztelték. A szélcsatornás tesztekhez állítólag modelleket is építettek, szóval a Honda komolyan elgondolkozott a formán. Kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.13. at 09:07
    Permalink

    Ez így nagyon rendben lenne.

    Reményekdni lehet, a Bugatti Vision Grand Turismo is elkészült Chorinként, ezzel pedig elég nagyod lehetne emelni a Honda standok remonéján az autószalonokon.

    Már csak egy megfelelő műszaki platform kellene hozzá (értsd, elég kicsi és RWD, ha jól tudom jelenleg egy RWD platformja sincs a Hondának, még az Aucur modellekhez sem)…

Vélemény, hozzászólás?