Ez történik, ha oszlopnak csapódik egy Lada emblémás Dacia!

Az Euro NCAP teszt kismiska ahhoz képest, amit ez a "Ladácia" kapott

Egy rögtönzött sínpáron csúsztatták oszlopnak az Oroszországban Lada néven futó Dacia Logan MCV-t. Minderről videó is készült, érdemes megnézni!

Szó se róla, fontosak az Euro NCAP töréstesztek, ahogy a kicsit más módszerekkel dolgozó, amerikai IIHS tesztek is. Ám érdekes azt is látni, amikor külön utakon járnak egy-egy autó összetörésénél.
Hirdetés
Ilyen különutas csapat az orosz AcademeG, akik egy Lada Largust csaptak oszlopnak. Ezt a modellt a Lada hazai másodvirágzásakor nem forgalmazták nálunk, de nem más ez, mint a Dacia Logan MCV átemblémázva. A törésteszten a Ladát egy RAM pickup segítségével lendítették mozgásba. Sínen csúszva érte el az 57 km/h tempót, hogy aztán egy betonoszlopnak ütközzön. Habár a lenti videóban nem kapunk olyan részletes táblázatokat, mint egy Euro NCAP teszt után, azért elég részletesen körbejárják a roncsot. Igaz oroszul tárják a nézők elé a végeredményt, de a képsorok magukért beszélnek azok számára is, akik nem értik a nyelvet.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?