Fából gumiabroncs? A Michelin keresi a megoldást

A nem megújuló alapanyagot megújulóra cserélné a Michelin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan áttörést érhet el a Michelin gumiabroncsgyártóként. Továbblépnének mind a gyártási folyamat, mind az alapanyag terén. Utóbbit környezetbarátra és megújulóra cserélnék.


Forradalmi változások érkezhetnek a gumiabroncsgyártásban: a Michelin megszellőztette azt, amire épp keresik a megoldást. Azt mondják, egyes fejlesztéseik 10-15 év múlva már az aszfaltot koptatják. Ilyen például a 3D nyomtatással készült gumiabroncs, mellyel a gyártást tennék hatékonyabbá, de az új abroncsnak lesznek egyéb előnyei is, amit egyelőre nem részleteztek.
Hirdetés

Másik fejlesztésük lehet az igazi áttörés, hiszen magát az alapanyagot cserélnék le. Jelenleg a gumiabroncs gyártás alapanyagaként 80%-ban kőolajat használnak, melyből végesek a Föld tartalékai. Megújuló energiaforrást keresnek, és több mint valószínű, hogy ez a fa lesz. A fejlesztésekkel a most alkalmazottakhoz hasonló minőségű olajszármazékot próbálnak előállítani a faipar hulladékanyagaiból, ez megújuló energiaforrásként a megoldást jelentheti a jövő abroncsgyártására, valamint a Föld fenntarthatóságára is, hisz a jelenlegi gumiabroncsok nem lebomlóak, míg a természetes anyagból készült darabok azok lesznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?