Faceliftes X1-et villant a BMW

Modellfrissített BMW X1 New Yorkban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerika kérte, Amerika és mindenki más is megkapja: New Yorkban debütál a finoman frissített BMW X1 szabadidő-autó.


2009-ben mutatták be az X1 kompakt szabadidő-autót, az április 6-án nyitó New York-i Autószalonon pedig máris frissített kivitelével jelentkezik a BMW. Új a frontrész a nagyobb vesékkel és az átdolgozott lökhárítóval, illetve fényszórókkal, lecserélték a visszapillantó tükröt, módosított küszöbelem virít a legkisebb bajor SUV kerékjáratai között. Állítólag hátul is változtattak a lökhárítón és (a bura alatt) a lámpán, így legalább a "vájtszeműek" minden szögből megkülönböztethetik a faceliftes, új színekben és felnikkel is rendelhető modellt az elődtől.
Hirdetés
Bent még inkább nagyítóval érdemes keresni a módosításokat: elvileg változott a középkonzol, és hát olyan dekorbetétek is gazdagítják a kínálatot, mint még soha. Motorfronton ne számítsunk forradalomra, csupán Amerikának új a kétliteres, négyhengeres, 245 lovas és 350 Nm-es benzines biturbó erőforrás (Európában nyugdíjazva a szomjasabb soros hathengerest).
Az Egyesült Államokban szeptembertől elérhető X1 automata váltós és stop-startos sDrive28i-ként 31 545 dolláros áron kéreti majd magát - átszámítva 9,26 millióért nálunk is jobban fogyna (itthon 11,33 millió forint az alapára 185 ezres regisztrációs adóval, igaz, xDrive összkerékhajtással, ami a tengerentúlon 1700 dolláros opció).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?