Februárban is csökkentek az újautó-eladások az EU-ban

Nyolc hónapja esnek a számok az új autók piacán az Európai Unióban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Januárhoz képest gyorsult az újautó-eladások csökkenése az ACEA adatai szerint. Magyarán továbbra sem állt meg a 8 hónapja tartó lejtmenet.

Februárban 719 465 új autót helyeztek forgalomba az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének adatai szerint. Ez 6,7 százalékkal elmarad a tavaly februári 771 349-től. Januárban pedig 6 százalék volt az éves visszaesés. Az idei első két hónapban összesen 1,402 millió új autó került forgalomba az EU-ban, ami 6,4 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 1,498 milliónál. Persze az egész EU-t tekintve a csökkenés nem azt jelenti, hogy minden országban ugyanazt látjuk. Vegyesen alakult az értékesítés a négy legnagyobb európai autópiacon: Olaszországban 22,6 százalékkal, Franciaországban pedig 13 százalékkal adtak el kevesebb új járművet, miközben az értékesítés Spanyolországban 6,6 százalékkal, Németországban 3,2 százalékkal nőtt. Az Európai Unióban februárban Finnországban és Szlovéniában csökkent a legnagyobb mértékben az eladott új autók száma, 22,9 százalékkal, illetve 21,3 százalékkal. A legnagyobb éves növekedés pedig Portugáliában volt 39,2 százalékkal és Görögországban 27,8 százalékkal.
Hirdetés
Magyarországon februárban 9449 új autót helyeztek forgalomba, 13,3 százalékkal kevesebbet a tavaly februári 10 ezer 896-nál. Az idei első két hónapban eladott új autók száma Magyarországon 11,3 százalékkal, 17 537-re esett az egy évvel korábbi 19 764-ről az ACEA honlapján szereplő adatok szerint.
Hirdetés
Forrás:MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?