Felfrissült a Hyundai i40

Apró változtatásokkal tették csinosabbá a Hyundai i40-et

A dizájn átfésülése mellett új dízelmotort is kapott a Hyundai i40.

Alig észrevehetően újult meg a Hyundai i40

Legfeltűnőbb változásként az új hűtőrács említhető a frissített i40-en, amely így már sokkal jobban illeszkedik a márkatársak közé. Emellett az új 18 colos könnyűfém keréktárcsák árulkodnak még az óvatos ráncfelvarrásról, de azért a korábbi 16 és 17 colos változatok is megmaradnak a kínálatban. Az utastérben két új színárnyalat, a merlot vörös és egy szürke-fekete kombináció jelenti az újdonságot, illetve az ajtóburkolatok díszbetétje immár harmonizál a műszerfalon végigfutó díszítéssel, valamint az ülések színével.

Hirdetés

Az utastérben is minimális a változás

Biztonság terén is fejlődött az új i40, hiszen megkapta a SmartSense csomagot, amelynek a frontális ütközést elkerülő rendszer is a része. Ez a vezetősegéd figyelmezteti a sofőrt, ha veszélyes helyzetet észlel, valamint szükség esetén a fékeket is aktiválja. A rendszer automatikusan aktiválódik 10 km/óra vagy nagyobb sebesség esetén, ha veszélyes közelségben lévő járművet észlel az autó előtt.

Új 18 colos könnyűfém keréktárcsák jelenetek meg a kínálatban

A frissítéssel az új 1,6 literes Smartstream dízelmotorok is megjelentek a palettán, két teljesítménylépcsővel. A 115 lóerős változat 280 Nm nyomatékkal kecsegtet, és hatfokozatú manuális váltó társul mellé. A gyáriak szerint 4,6 litert fogyaszt 100 kilométeren vegyes használatban, ami 120 g/km szén-dioxid kibocsátást jelent. Az erősebb változat pedig 136 lóerőt és 320 Nm nyomatékot kínál, ám ezt az erőforrást a hatfokozatú manuális mellett hétfokozatú duplakuplungos automatizált váltóval is kérheti a megrendelő. Ennél a verziónál 4,7 literes fogyasztást ígér a típusbizonyítvány, 130, automata váltó esetén 132 g/km szén-dioxid emisszióval.

Az új hűtőrács jobban illeszkedik a márkaarculathoz

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.10.12. at 17:03
    Permalink

    A hírek szerint ez lesz az i40-es hattyúdala, utód nem lesz(ez már a Mondeónál és az Insigniánál is felröppent). Ők is lassan belátják majd, hogy semmi értelme az európai piacos bohóckodásnak 😀

Vélemény, hozzászólás?