Fiesta alapú, spórolós szabadidőautó a Fordtól: EcoSport

Ford EcoSport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legújabb Fiesta adja a Ford új kompakt városi terepjárójának alapjait, stílusjegyeit az Escape-nek köszönheti.


Detroit mellett az indiai Új-Delhi is rendez autószalont januárban, itt debütál a Ford vadonatúj modellje, a Fiesta alapjaira épített kompakt városi terepjáró Ford EcoSport néven.
Az orr egy részletét mutató kedvcsináló fotóról látszik, hogy az új Fiestát a szintén friss, Los Angelesben bemutatott Escape stílusában fazonírozta át a Ford.
A Ford jelenleg a fejlődő piacokon, például Mexikóban és Brazíliában most is forgalmaz az utolsó Fusion alapjain nyugvó EcoSport nevű modellt, az újdonság pedig ennek lesz közvetlen utóda.
Most azonban a One Ford, azaz a világautó-stratégia részeként Európában és az Észak-Amerikában is piacra kerül a típus. Nem véletlenül választották Indiát a bemutató helyszínéül, hiszen a Fiestát és az Endeavour SUV-t követően ez még csak harmadik modelljük a hatalmas országban.
Hirdetés
Valószínűsíthető, hogy a típus a Ford eddigi legkisebb, egyliteres, háromhengeres EcoBoost motorjával kerül piacra, majd további egységek követhetik a 98 és 123 lóerős teljesítményszintekkel kapható motort, mely idővel a Fiesta, Focus, B-Max, C-Max és Grand C-Max típusokban is megtalálja helyét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?