Föld alatt futhat Budapest új körútja

A Határ út alatt folytathatnák útjukat a Galvani hídról érkező autók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új, Dunán átívelő híd, pontosabban hidak forgalma a Határ útra érkezne. Társadalmi egyeztetés után két lehetőség maradt az út kivitelezésére.

Nagy változás előtt áll Budapest úthálózata, hiszen a Galvani híd új lehetőséget teremt - majd - az átkelésre a Dunán, ráadásul ez két hidat is jelent, hiszen a soroksári ágon is át kell jutni. A pesti oldalon a folytatás az Üllői út felé visz majd, ennek módjáról azonban online társadalmi egyeztetés indult, tehát a Gubacsi út-Illatos úti csomóponttól az Üllői útig tartó nyomvonalról. A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa tavaly februárban hat nyomvonalváltozati tervet készített el, amelynek vizsgálatát és a társadalmi egyeztetését a Budapest Fejlesztési Központ végezte el. A társadalmi egyeztetés 2020. szeptember 25-én indult, a kérdőíves felmérés kitöltésére közel egy hónapon keresztül, 2020. október 20-ig volt lehetőség. A hat változat között szerepelt a Kiserdő szélén, részben fedett alagútban vezetett nyomvonal, a Kiserdő szélén, hosszabb szakaszon fedett alagútban vezetett nyomvonal, a Határ út alatt, alagútban vezetett nyomvonal, a Határ út felszínén vezetett nyomvonal, a ferencvárosi rendezőpályaudvart hídon keresztező, Ecseri úti nyomvonal és a ferencvárosi rendezőpályaudvart alagútban keresztező, Ecseri úti nyomvonal.
Hirdetés
Végül a válaszadók visszajelzései alapján két nyomvonal maradt, amelyet mérlegelhetnek. A Kiserdő szélén vezetett alagút és a Határ út mai nyomvonala alatt vezető alagút. A Kiserdő alatt vezetett alagút távolabb van a Határ úti házaktól, viszont érintené az erdő területét az építkezés, a Határ út alatt vezetett alagút ugyan nem érinti az erdőt, viszont az út közelebb kerül a házakhoz. A két változat közül a Határ út alatti alagút a népszerűbb a kérdőívek válaszai alapján. A végleges nyomvonalról a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának egyik soron következő ülésén döntenek majd.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?