Formát öltött a Mercedes Urban eTruck koncepció

Hannoverben debütált a Mercedes elektromos teherautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőbemutató dizájnt kapott a Mercedes-Benz elektromos haszonjárműve. 212 kWh-s akkulmátorával 200 kilométer hatótáv garantált.


A Mercedes koncepcióihoz igazított külsőt kapott a hannoveri IAA Haszongépjármű Kiállításra készített Urban eTruck. Ahogy korábban is írtuk, a rövid távokra fejlesztett haszongépjármű 26 tonnás össztömege ellenére 200 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemben. Ez a 212 kWh-s akkumulátor-csomagjának köszönhető. A moduláris akkumulátor-csomagnak köszönhetően a rendelők kisebb akksit is választhatnak, ami később egy másikkal bővíthető. A háromtengelyes koncepció középső tengelyének két kerekét egy-egy 170 lóerős, 500 Nm nyomatékú, folyadékhűtésű villanymotor hajtja. Áttételezés által a kerekekhez 11 000 Nm nyomaték is kerülhet.
Hirdetés
A legtöbb fejlesztés a külsőt érintette, ami szakítva a szögletes vonalakkal, szinte csak görbékből áll. Az orr-rész LED-es fényszórókat és egy nagy hűtőrácsot kapott. A német gyár dizájnerei változtatható LED-sort képzeltek ide, míg a tükrök helyett kamerák dolgoznak. Végre a beltérről is láthatunk fotókat. Bár ebben a szegmensben egyáltalán nem szokás, de egy óriási 12,3 colos képernyő váltja a hagyományos műszereket. Itt láthatjuk majd a navigáció instrukcióit, a sebességet és az akkumulátor-szintet. Egy másik kijelzőn a szállítási útvonalat követheti majd a sofőr. A Mercedes koncepciója jó példa arra, hogyan lehetne csökkenteni a városok károsanyag-kibocsátását és zajszintjét, állításuk szerint már a következő évtized elején elkészülhet egy gyártásra kész változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 01:42
    Permalink

    Nem csak fotók, videó is van [url]https://www.youtube.com/watch?v=DgH3cJQ–bg[/url]

    de ha már áruszállítás és elektromos gépjárművek, akkor még egy kis Daimler belefér. mégpedig a Fuso-val [url]https://www.youtube.com/watch?v=W9lyS_Qe5Pk[/url]

Vélemény, hozzászólás?