Förtelem után talány, jön az új SsangYong

SsangYong Concept XUV 1: kísérlet a prémium világában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A SsangYong eddig inkább fura formájú terepjárókat és pickupokat gyártott, most kisebb kategóriában próbálkoznak.


B-kategóriás crossover járművel, azaz kompakt buszlimuzin-terepjáró szerűséggel jelentkezik a határtalan formatervezési szabadságáról (megkérdőjelezhető formai ízlésvilágot tükröző autóiról) megismert koreai márka. A Concept XUV 1 belső tere szokatlan módon variálható: kialakítható benne 1+1+2 vagy 1+3 ülés, melyeket tolóajtón át lehet megközelíteni. Az autó funkcióit okostelefonokon keresztül lehet aktiválni és állítgatni, amire az elnevezés, Excellent User Interface Vehicle 1, azaz Kiváló Kezelőfelületű Jármű 1 is utal.
Az autón igen sok az üvegfelület, teteje is átlátszó, és a szélvédője is egészen hátranyúlva veszi körül az utastér elejét. A SsangYong egyelőre nem adott számot a XUV 1-ben rejlő technikai megoldásokról, majd Frankfurtban kiderül, életképes koncepcióról van-e szó, vagy csak a szokatlan térelrendezési megoldásokat akarják tesztelni a nagyközönségen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?