Fotókon a Budapesten aluljáróba gurult Volkswagen

Forduljon jobbra! De ne az aluljáróba!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rövid időn belül már a második megrázó példája ez a budapesti eset annak, hogy a navigáció használata veszélyes lehet. Egy idős hölgy értette félre a hangutasítást, aluljáróba hajtott.

Még azelőtt fennakadt, hogy legurult volna a lépcsőn, senki nem sétált akkor arra (Fotó: ABAC 0-24 Autómentés)

Aluljáróba hajtott egy idős hölgy Budapesten, a baleset oka pedig nagyon hasonló ahhoz, ami Tapolcán történt alig egy hónapja. A fekete Golfot vezető sofőr a Petőfi híd felé tartott az M1-M7 közös bevezető szakaszán, amikor a navigációtól kapott hangutasítást túl komolyan vette. Ez úgy szólt: "Forduljon jobbra!", csakhogy arra már nem a közút folytatódott, hanem egy gyalogátkelőhely, plusz egy aluljáró.

Hirdetés

Szerencsére a lendület nem volt nagy, így a Golf éppen csak lenézett a lépcsőn, majd megakadt a tetején. Két éppen az aluljárót festő férfi odarohant a kocsihoz és amennyire tudták, megtartották, amíg a sofőr kiszállt. A szorult helyzet hamar megoldódott, egy épp szabadnapos autómentő is a helyszínen járt, és kihúzták a Golfot. Szerencsére akkor éppen nem volt gyalogos az aluljáróban, ám nem kellett volna túl sok ahhoz, hogy tragédia legyen belőle. A tanulság nagyon egyszerű, sofőrként mi döntjük el, merre megyünk és merre szabályos haladni, a navigáció pedig nem egy méteren belül végrehajtandó feladatokra utasít. Ha túlmentünk egy lehajtón mi baj lehet, pár plusz kilométerbe senki nem fog belehalni, ellenben egy hasonlóan meggondolatlan lépés végzetes lehet.

A navigáció utasítását vette túl komolyan az idős sofőr Budapesten, szerencsére nem történt sérülés (Fotó: ABAC 0-24 Autómentés)

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?