Fotón a jövő Honda Civicje

Már teszten a jövőre érkező Honda Civic

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Angliában kapták lencsevégre a jövőre érkező Honda Civic maszkolt prototípusát, mely fizimiskájával leginkább a hibrid Insightra hasonlít.


Az angol Auto Express egyik szemfüles olvasója fotózta le a Honda Civic új generációjának ígérkező maszkolt prototípust, melynek vélhetően már futómű-beállításait finomítják a mérnökök. Noha az alsó-középkategória krémje, például a Ford Focus már több, mint 10 éve független, több lengőkaros (azaz multilink) hátsó felfüggesztést alkalmaz, a pletykák szerint Európa számára megmarad a Civic mostani, csatolt lengőkaros rendszere, míg az Egyesült Államokba szánt verziókba már a modernebb multilink várható. Vezethetőségével persze így is a kategória egyik legjobbjának ígérik a 2012-es Civicet, mely formájával egyébként a mostaninál visszafogottabb lesz, például az osztott hátsó ablakot egy darabból formált (és ablaktörlővel szerelt) váltja fel.
Az erősen álcázott példány vonalaival a csakis hibrid hajtáslánccal kapható Insighthoz hasonló formát mutat, ám karosszériáik vélhetően egyetlen elemmel sem egyeznek majd, hiszen a Civic méretesebbnek ígérkezik. Az azonban erőteljesen feltételezhető, hogy a Honda IMA (Intagrated Motor Assist) hibridrendszere (nem csak az Insight, hanem a CR-Z és a Jazz után) itt is felbukkan majd. A palettán egyébként mindegyik verzió stop-start elektronikás lesz, a motorok várhatóan a Civic mai (1,4, 100 LE; 1,8, 140 LE és 2,2 i-CTDI, 140 LE), de természetesen finomított egységei lesznek. A Type R verzióról egyelőre nincs hír, de nem lenne meglepő, ha a Mugen CR-Z mintájára az is kisebb turbós benzines és villanymotort kapna.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?