Független törésteszten bizonyított a Tesla Model 3

Szigorú amerikai töréstesztre vitték a Tesla Model 3-at

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyakra-főre fogadkozott a Tesla, hogy a Model 3 a csúcsot képviseli a biztonság terén. Saját töréstesztjeiken rendre nagyon jól szerepelt az autó, ám most egy független szervezet tesztjére is elvitték. Az eredményt megnézheted a lenti videókon.

Nem hazudtolta meg Elon Musk korábbi kijelentéseit az IIHS tesztje, hiszen a Tesla Model 3 valóban nagyon jól szerepelt az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal töréstesztjén is, ahogyan korábban az NHTSA-nál is. Konkrétan megkapta a legjobb értékelést (Top Safety Pick+). Az autó ugyanis minden téren jól vizsgázott. A félátfedéses, a kis átfedéses, illetve az oldalütközés során is megóvta az utasokat.
Az egyetlen kockázat, amire az IIHS felhívta a figyelmet, az a vezetőoldalon elvégzett kis átfedésű törésteszt alkalmával megfigyelt, 20 centiméteres begyűrődés volt az ajtó pántjának alsó részénél, ami mérsékelten veszélyes lehet a vezető lábszárának épségére.
Hirdetés

A szervezet korábban más villanyhajtású autókon is elvégezte a törésteszteket, amiket az alábbiakban megnézhetsz. A Chevrolet Bolt csak „elfogadható” értékelést kapott, míg az Audi e-Tron és az üzemanyagcellás Hyundai Nexo a „jó” értékeléssel gazdagodott.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?