GLA néven jöhet a Mercedes legkisebb szabadidő-autója

Hivatalos: kompakt SUV a bébi-Merci alapjain

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megerősítették a hírt, hogy eddigi legkisebb szabadidő-autóján dolgozik a Mercedes-Benz. Alapja az új A-osztály.


Stuttgarti riválist kap a BMW X1 és az Audi Q3, a Mercedes-Benz ugyanis vadonatúj kompakt prémium szabadidő-autóval rukkol elő nem is olyan sokára - derült ki a márka rastatti gyárában tartott sajtótájékoztatón, aki pedig a korábbi pletykákat hivatalosan megerősítette, az Dieter Zetsche, a Daimler-konszern első embere volt. Azt nem tudjuk, hogy ha a vélhetően GLA néven érkező modell kompakt crossover, akkor a GLK micsoda, mindenesetre az A-osztály alapjaira építik majd - Rastattban. Ott, ahol a ferdehátú A-osztályt, illetve a Kecskeméten szintén szerelt B-osztályt is.
A kompakt offenzívára eurók százmillióit költő Mercedes június közepe óta már 40 ezer megrendelést jegyez a minap gyártani kezdett (már nem is annyira) bébi-Mercire, míg a tavaly november óta kapható B-osztály 70 ezres kiszállításnál tart. Ennek örömére októberben harmadik műszakot is indítanak - mondta Peter Wesp, a rastatti üzem igazgatója.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?