Godzilla hajtja a Nissan Juke-ot

Kompakt Nissan 480 lóerővel!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Részleteket jövő hétre ígér az alsó-középkategória csúcsteljesítményét ígérő Juke kapcsán a Nissan, ám az már most tudható, hogy motorja a GT-R 3,8 literes dupla turbósa, 480 lóerővel.

Egyelőre csak egy rajz ismert a Nissan Super Juke kapcsán, és persze a gyártótól származó információ, mely szerint az összkerékhajtással is kínált, egyedi formájú crossover megkapja a Nissan legkeményebb sportkocsijának számító GT-R 3,8 literes V6-os, dupla turbós benzinmotorját - 480 lóerővel.
Így a 4,14 méteres, a Micra padlólemezére épülő, de összkerékhajtása miatt attól futóművével különböző Juke mindössze 5 lóerővel lesz szerényebb teljesítményű, mint a 2009-ben érkezett GT-R első sorozata. A meghökkentő formájú, de alapvetően városi autónak tartott Juke "Super" változatának 100 km/órára gyorsítását 4,0 másodperc alattinak ígérik, végsebessége pedig 270 km/óra felett várható.
Szemléltetésképpen, amikor mondjuk CLS Mercedest vagy 7-es BMW-t villog le (mondjuk a korlátozásmentes, német autópályán) a Super Juke - a limuzinok sofőrjei, a 3 szintre osztott lámpáival teljesen egyedi Juke-ot valóban rémisztő Godzillának nézhetik. Ez persze egyelőre csak vízió, habár a Super Juke-ot a hírek szerint már idén kész modellként láthatjuk, arról egyelőre nincs információ, hogy vajon bárki által megvásárolható vagy csak gyári tesztautóról van szó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 10:25
    Permalink

    Szerintem ebből nem lesz széria gyártás.Nem csinálnak házon belüli konkurenciát a GT-R-nek.Hiába csak 5 lóerővel lenne gyengébb a Super JUke,de jóval könnyebb és gondolom olcsóbb is lenne a GT-R áránál.De ki tudja,V6 Clio is volt.

Vélemény, hozzászólás?