Gondban a Tesla: nem fognak tudni új modellt bemutatni idén

Zuhannak a Tesla részvények, sem az olcsó villanyautó, sem a Cybertruck nem készül el 2022-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elon Musk elmondta: jelenleg nem is dolgoznak az elérhető Teslán, állítása szerint sokkal fontosabb feladataik is vannak ennél jelenleg. Ezzel két potenciális vásárlókört is elbukhatnak, ami a kijelentés óta a részvények árán is meglátszik.

A 2021 utolsó negyedévét boncolgató online kérdezz-felelek közben válaszolt Elon Musk egy, a rajongókat igen fájdalmasan érintő kérdésre: kiderült, hogy egyáltalán nem dolgoznak a beígért 25 000 dolláros - tehát kb. 8 millió forintos - villanyautón. Musk, miután kijelentette, hogy jelenleg rengeteg ennél fontosabb dolga van a cégnek, az önvezető autók témájára terelte a szót. Állítása szerint ha ez megvalósul, a közlekedés ára töredékére fog csökkenni az átlagemberek számára, így nem is lesz szükség az olcsó villanyautóra.
Hirdetés
Sokkal fontosabb információ viszont, hogy egyáltalán nem terveznek új modellt bemutatni 2022-ben. Hiába tehát az egyre gyakrabban felbukkanó, szériagyártás-közelinek tűnő Cybertruck prototípusok, a villanypickupra is legalább egy évet várni kell még. Ezzel viszont gyakorlatilag elvesztett egy igen komoly versenyt a Tesla: mire a potenciális vásárlók elé kerülhetne a vonalzóval rajzolt haszongép, addigra ők már valószínűleg szereznek hasonló járművet mástól. Mindez a tőzsdén is meglátszik, a bejelentés óta folyamatosan csökkennek a Tesla részvényárak, közel 15 százalékot estek az élő közvetítés idejétől mérve. Musk mindezek után azt is elárulta, hogy nem feltétlenül a közlekedés világában kell keresni a cég jövőjét, a legmagasabb prioritású fejlesztésük jelenleg az Optimus névre keresztelt humanoid robot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?