Gyári infó: jön a Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, magyar lesz

Kecskemétről jön a Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik a kecskeméti Mercedes-Benz gyár sikertörténete: a CLA Shooting Brake is csakis ott fog készülni.

Csak az év végén mutatja be a Mercedes a CLA Shooting Brake kombimodellt, de az már most publikus, hogy a négyajtóshoz hasonlóan kizárólag a kecskeméti gyárban fog készülni. A Kecskeméten ugyancsak gyártott B-osztály mellett ez már a harmadik magyar Mercedes lesz, a kompakt, keresztmotoros platformon pedig az A és a GLA mellett az ötödik modell lép majd piacra 2015. első félévében.
Hirdetés

A kecskeméti gyár már ma is három műszakban dolgozik, a rastatti partnergyárral közös termelési hálózatban készíti a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveinek új generációját. Ez a hálózat a gyáriak szerint döntő mértékben járul hozzá a kompakt gépjárművek gazdaságos termeléséhez, valamint lehetővé teszi a két gyár kihasználásának rugalmas, és mindenkor optimális vezérlését is.
Kecskeméten 2012. márciusa óta készülnek Mercedes-Benz B-osztály modellek, 2013 januárja óta gyártják itt a gyár második modelljét, az új kompakt négyajtós kupét, a CLA-t, amely kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el a vevőkhöz világszerte.
Az új Mercedes-Benz kompaktmodell-generáció ebben az évben is folytatta sikeres szereplését: januártól májusig bezárólag 173 318 vevő döntött a csillagos márka mellett világszerte (+24,5%). A Mercedes-Benz már a tavalyi évben is 371 399 darabbal (+ 64%-kal) több kompaktmodellt értékesített, mint az azt megelőző évben, ehhez persze az is hozzájárult, hogy tavaly debütált a CLA és év végén a GLA is. A Shooting Brake érkezésével további felfutás várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?