Gyári rajzon az új Skoda Fabia

Sokkal szélesebb, de laposabb is lesz a Skoda Fabia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ősszel jön az új Skoda Fabia, a PR-gépezet megkezdte a hivatalos csöpögtetést. Íme egy rajz, de pár ígéretes méretadattal is szolgálhatunk.


Ősszel, az októberi Párizsi Autószalonon fog debütálni az új, a harmadik generációs Skoda Fabia, s akár ilyen is lehet - írtuk és mutattuk június elején. Most bezzeg a csehek kiadtak egy gyári skiccet, s azt is elárulták, hogy az Octaviához meg a Rapidhoz nyilván hasonlító kisautó hossza 4 méter körüli, s nem valami szépséges elődjéhez képest szélességben 10 centit gyarapodik, ugyanakkor 3 centivel laposabb, ergo egészen biztosan sokkal arányosabb lesz.
Hirdetés

A VisionC tanulmány formajegyeit felidéző új Fabia köntösét állítólag a márka motorsportos részlege is ihlette, s ha minden igaz, utastere is látványosabb lesz azon túl, hogy praktikus és tágas marad. Sportos RS nem készül, a platform sem MQB, a motorpalettát benzinfronton 1,0 literes háromhengeresek és csakis turbós 1.2/1.4-es négyhengeresek, no meg 1.4/1.6-os három- és négyhengeres dízelek alkotják majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 05:31
  Permalink

  … meg a teremtő! Legalább lenne egy normális négyhengeres motorjuk már kicseréltem volna a 13 éves Fábiámat de ezekkel a három lábú lovakkal meg a kehes négylábúakkal mit kezdjek?
  Kereshetek máshol valami normális autót!

 • 2017.10.29. at 05:31
  Permalink

  Pokolba az összes dizájnerrel, akik nem tudnak rendes kereket rajzolni!!! Már annyira elegem van ezekből az ócska karikatúrákból! Akárhányszor megjelenik egy cikk, egy tanulmányrajzról mindig csak nyelek egyet, hogy “már megint egy nyomorult malomkerék, hártyagumikkal, az autó meg olyan, mintha a présgép alól mentették volna meg”… Nincs igény rendes formatervre?

Vélemény, hozzászólás?