Gyári videón az új Volkswagen Polo

Ősszel érkezik az új Volkswagen Polo, már most videón, de még álcázva látható

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tudjuk egy ideje, hogy ősszel érkezik az új Volkswagen Polo, amit álcázva immár gyári képeken és videón is láthatunk.


Már tavaly tudni lehetett, hogy idén új Polo érkezik, hiszen a jelenleg futó ötödik generáció 2009-ben jelent meg. Maga a Polo pedig 1975 óta kapható, azaz idén 42 éves. Összesen 14 millió példányon van túl, de csak tavaly több mint 700 ezer darab fogyott belőle, amivel a kontinens nyolcadik legnépszerűbb modellje volt. Ahogyan az a Volkswagentől már megszokott, a megújulás szinte csak frissítést sugallónak ígérkezik, ugyanakkor a hatodik generációs Polo teljesen új, a SEAT Ibiza által hozott MQB A0 platformra épülő lesz.
Miután már több kémfotón is megjelent a modell, most a gyár is közzétett néhány képet, igaz, ezek az erőteljes álcázás miatt az eddigi elcsípett fotóknál is kevesebbet mutatnak az újdonságból. A konszern második modellje lesz a Polo az MQB A0 platformon, a korábbinál szélesebb, tágasabb karosszériával. Tömegcsökkentést és a merevségfokozást egyaránt várhatunk, a motorpalettán pedig minden bizonnyal szerepelni fog a Golf frissítésével megjelent hengerlekapcsolásra is képes 1.5 TSI Evo motor.
Hirdetés

A GTI verzió érkezése csak egy évvel később, tehát jövőre várható - ahogyan arról már írtunk, 2,0 literes, 200 lóerő körüli teljesítményt adó négyhengeres és turbós benzinessel. Bár a közönségpremier továbbra is csak a szeptemberi Frankfurti Autószalonon várható, nem kizárt, hogy a Volkswagen már előtte bemutatja új kisautóját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?