Gyorsulásból ötös! – A majdnem M5, az M5 és a tuning M5 csatája

A Carwow legújabb videójából kiderül, hogy mit is jelentenek a plusz lóerők a BMW M5-nél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW M5-öst mindig is azért szerettük, mert egy családi autónak álcázott, de versanyautós számokkal büszkélkedő szörnyeteg volt. Mára már olyan erős egy ilyen gép, hogy sokaknak egy visszafogottabb kistesó is elég, mások még így is tuningolják. Megéri?

A videóban látható három jármű nem csak első ránézésre hasonlít, ám közel sem egyformák. A mezőny leggyengébb tagja a BMW M550i, ami műszakilag teljesen azonos motort kapott az M5-tel, mégis valamivel kényelmesebre és egy hajszálnyival gyengébbre van hangolva a maga "mindössze" 523 lóerejével. A skála közepén az M5 Competitiont találjuk 617 lóval és 750 Nm nyomatékkal - ez utóbbi érték az M550i-vel azonos. A Competition eredetileg csúcsmodellnek készült, most mégsem ez áll a tápláléklánc legtetején.
Hirdetés
Ott van ugyanis a verseny utolsó autója, az Evolve cég által átépített, kívülről elég unalmas, belülről viszont igazán különleges M5-ös. A teljesen átdolgozott motor nem kevesebb, mint 1000 lóerős csúcsteljesítményre és 1100 newtonméteres csúcsnyomatékra képes. Elég egyértelmű, hogy ki nyeri majd a versenyt, így nem is ez az érdekes. Az autók vételárai között ugyanis nagyon súlyos milliók vannak, így itt az ideje kideríteni, hogy megéri-e kifizetni a felárat az eredmény fényében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?