Hallgassák csak, ilyen lesz a sportos Hyundai hangja

Itt hallható, milyen hangja lesz az új N-es Hyundainak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koreaiak egész egyedi módon nyúltak a kérdéshez: a sportos villanyautó saját, jellegzetes hangot kapott.

A belsőégésű motorból talán a hangot engedik el legnehezebben az autórajongók, ezért a sportos modellek esetében a gyártók láthatóan igyekeznek csökkenteni a hiányérzetet. A vaskos V8-as röfögés azonban túlzásnak is hathat – ahogy az Abarth 500e-nél már hallhattuk – így a Hyundai most valami mással próbálkozik a még fejlesztés alatt álló Ioniq 5 N típusnál. Inkább úgy tűnik, mintha felhangosított, és talán egy kicsit megreszelősített elektromos motorzajt tettek volna a haladás alá. Csak a váltás hangjának utánzása maradt a benzinmotor-imitációból: itt is fel-le csúszkál a hangmagasság a folyamatos gyorsítás alatt.
Hirdetés
A hangutánzó technika persze sokkal egyszerűbben saját ízlésünkhöz szabható, mint a valódi motorhang, és úgy hallani, a Hyundai is élne ezzel a lehetőséggel: az N Sound Plus néven futó funkció állítólag lehetővé teszi majd, hogy az autó tulajdonosa akár saját hangokat töltsön fel az autó hanggenerátorába. A Hyundai az idén nyáron tervezi először megmutatni az Ioniq 5 sportváltozatát, amely nem csak 600 lóerő feletti teljesítménye miatt számíthat a jobb elektromos élményautók közé, de olyan trükköket is tud majd, mint a fenti videóban is látható drift-mód.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?