Hamarosan kézi váltót kaphat a Toyota Supra

Beadhatja a derekát végre a Toyota a Supra kapcsán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2019-es bemutatása óta téma a Supra kapcsán a manuális váltó kérdése. A Toyota eddig különböző okokra hivatkozva hárított a téma kapcsán, most azonban úgy tűnik, még idén megjelenhetnek a kézi váltós Suprák.

Lassan három éve már, hogy a Toyota a BMW-vel közösen felélesztette a Supra nevet tetszhalott állapotából. Akkor leginkább a németekkel való közösködés és a manuális váltó hiánya miatt csóválták sokan a fejüket, annak ellenére, hogy a Toyota maga is elismerte, a bajorok nélkül nem tudták volna megépíteni az új Suprát, amit Spanyolországban versenypályán is kipróbálhattunk. A váltó kapcsán pedig a japánok a várható teljesítményromlással indokolták az 8 sebességes automatát. Tada Tecuja, a Supra építésének főmérnöke "túlságosan nyomatékosnak" nevezte a motort a kézi váltóhoz, valamint a Toyota rávilágított arra, hogy a 4,3 másodperces 0-100-as értéket manuális váltóval semmilyen esetben sem tudná produkálni a sportkupé nyilvánvaló okokból. Hogy mégis mekkora igény van a kézi váltós Suprákra, mi sem mutatja jobban, mint annak az amerikai cégnek a példája, amely önkényesen kezdett a kupék átalakításába, nagyjából 3 millió forintért autónként.
Hirdetés
Az eddig betöltetlen űrt pótolhatja nem is olyan sokára a Toyota japán autósblogok szerint. A creative311.com információi szerint április 28-án történhet meg a hivatalos bejelentés, az első szállítmányok pedig akár októberben a kereskedésekbe kerülhetnek. Ez az ütemterv logikusnak tűnik annak tudatában, hogy jelenleg megközelítőleg fél évet kell várni egy Suprára. A jelenlegi híresztelések szerint a manuális váltó kizárólag a háromliteres, hathengeres motorhoz érkezhet, ellenben az adaptív tempomat és a hátrameneti akadályérzékelős vészfékezés nem lesz elérhető a kézi váltós kupéban.
Hirdetés
Bár egyelőre nincs hivatalos bejelentés, máris biztosnak tűnik, hogy a manuális váltóval szerelt Suprák bevezetését a Toyota hűen önmagához egy különleges kiadás piacra dobásával teszi emlékezetessé. A Matte White Edition mindössze 50 példányban készül, sorszámozott plakettel és bőrülésekkel érkezik, és sorsolással dől el, ki vásárolhatja meg az említett 50 autót. Jelenlegi információk szerint a manuális váltóval sem lesz olcsóbb a Supra, melynek alapverziója nagyjából 17 millióról indul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?