Hatalmas töltőtelepítésbe kezd az ALDI

360 villanyautó-töltőt telepít az ALDI és az E.ON

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hazai ALDI hálózat 123 áruházához kerül a közeljövőben villananyautó-töltő. Üzletenként 2-4 pontot, gyors- és villámtöltőket egyaránt telepítenek.


Bár egyre több a villanyautó-töltő hazánkban, számuk nem tud lépést tartani a villanyautók terjedésével. Ma ugyanis már több mint 4000 zöld rendszámos autó fut hazánkban. Ezeknek persze több mint a fele nem tisztán elektromos üzemű, hanem plug-in hybrid, ám ezek is a villanyautók számára elengedhetetlen töltőhálózatot használják. A villanyautók zöme Budapesten, illetve Pest megyében fut, ám az ALDI és az E.ON együttműködése is segíthet a tiszta üzemű, helyi szinten emissziómentes autók terjedéséhez, hiszen az áruházlánc országszerte 123 helyre, összesen 360 töltőpontot telepít.
Hirdetés
Az üzletenkénti 2-4 töltőpont között váltóáramú (AC) gyorstöltők és egyenáramú (DC) villámtöltők egyaránt szerepelnek majd - az adott hely elhelyezkedésének és a helyi villanyautó-igényeknek megfelelően. A két vállalat 10 évre szóló, 5 évvel meghosszabbítható együttműködést kötött most, persze hosszabb távú partnerségükre is megvan minden lehetőség az alábbi nyilatkozatok szerint.
„Egy új energiavilágban élünk, mely számos, eddig ismeretlen lehetőséget kínál. Ezek széles körű elterjedéséhez azonban elengedhetetlen, hogy legyenek olyan partnerek, akik nyitottak a jövőre, élen járnak az üzleti megoldásokban és bátran élnek a technológiai fejlődés kínálta előnyökkel. Az elektromos autózás a jövő egyik kulcsfontosságú területe, melynek fejlődése hangsebességre fog váltani. Az ALDI-val kötött megállapodás, egy egységes, országos hálózat létrehozását jelenti, mely áttörés ezen az úton” – mondta az együttműködés kapcsán Jamniczky Zsolt, az E.ON igazgatósági tagja.
„Az élhető és fenntartható környezetért felelős vállalatként folyamatosan csökkentjük CO2 lábnyomunkat: szinte valamennyi üzletünk és a logisztikai központunk zöldárammal működik, működésünk ettől az évtől kezdve karbonsemleges, mivel klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezzük az operatív működésünkből származó üvegházhatású gázok kibocsátását, illetve két hazai üzletünknél is háztartási naperőművet állítottunk üzembe. Az E.ON által kiépített és üzemeltetett elektromosautó-töltőhálózat lehetőséget biztosít ügyfeleink számára az akkumulátortöltésre, ezzel is hozzájárulunk a környezetbarát közlekedéshez” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.
Az E.ON már több éve nyújt e-közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokat, nemcsak töltőket értékesít, hanem gondoskodik a kivitelezésről és biztosítja a folyamatos üzemeltetést is, elektromos robogómegosztó rendszert is indított blinkee.city néven az idei évben Budapesten.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.12.21. at 17:10
    Permalink

    Reklámnak jó, de ha komolyan gondoltak az csak azt a sztereotípiát erősíti, hogy a németek marhára nem értik, miről szól az elektromos autózás – csak zöldnek akarnak látszani. Egy villanyautót nem úgy kell használni, mint egy hagyományost, amit ha kell elviszek a kútra és megtankolom – hanem mint egy okostelefont, amit este rárakok a töltőre, reggel meg leveszem róla és napközben megyek vele. Minek egyáltalán újraéleszteni a töltőállomások infrastruktúráját egy olyan technológiához, ami ezt nem igényli? Arra, hogy hosszú távú utazásokat tervezzen valaki pont nem jó, hiszen kiszámíthatatlan, hogy az érkezés pillanatában lesz-e más autó a töltőn, az is lehet, hogy még ~30 perces villámtöltés esetén is 3-4 autó hosszú sort kell kivárni. Pláne mivel gondolom az Aldi üzletvezetők fognak ezek után elsőnek elektromos szolgálati autót kapni.
    Józan paraszti ésszel bátran tölteném az autóm otthon, egy szállodában, autószervizben, munkahelyen, de egy nyilvános területen? Csak az autózáshoz kapcsolódó vagyon ellen bűncselekmények létrejöttét segítik. A tolvaj csak ránéz a kijelzőre, hogy hogy áll a töltés, s sejtheti mennyi időre van távol a tulaj. Ja, de létezik már töltőkábel-lopás is, mint kisipar.

Vélemény, hozzászólás?