Hathengeres turbóval jön az új BMW M3

Kémfotón a 2013-as BMW M3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW M3 korábbi V8-asát soros hathengeres turbómotorra cserélik, csak a feltöltők száma kérdéses.


Már korábban kiderült, hogy következő generációval a BMW szakít a jelenlegi M3-as V8-as szívómotorjával, és hathengeres turbómotor kerül a gyártó kisebbik sportmodelljébe. Most már szinte biztossá vált, hogy az N55 kódnevű, 3,0 literes sorhatost fogják használni a bajorok, már csak az a kérdés, hogy hány turbóval fogják megoldani a motor lélegeztetését. Egyes források kettő, mások három turbóról számolnak be, de a lényeg, hogy a teljesítmény valahol 450-500 lóerő körül alakul (persze nem érheti el az új M5 teljesítményét), a gép nyomatéka pedig elérheti az 550 Newtonmétert.
A fejlesztés olyannyira elöl jár, hogy már kémfotók is készültek a hathengeres új M3-asról, bár a vaskos álca miatt csak a fekete, 19 colos felnik, a négy kipufogóvég, a szélesített karosszéria, valamint a púp nélküli motorháztető árul el részleteket az újdonságról.
Stílusát tekintve az új 3-as széria az i-modellektől örököl részleteket, mint például az egyenes alsó és felső vonalakkal határolt, LED-es nappali fényszórókat, valamint a korábbinál meredekebb orr-részt. Az új 3-as már idén bemutatkozik, jövő év elején pedig a kereskedésekben is megjelenik, de az M3-asra még legalább 2013-ig várnunk kell.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?