Hazai gyártású Euro6 motorok

Szentgotthárdi Opel: lerakták az új motorgyár alapkövét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lerakták az Opel új üzemének alapkövét Szentgotthárdon, melyben már jövőre Euro6 motorok készülnek.

[kepallobal=444919]Már jövőre elkészül az Euro6 normás motorokat is készítő hazai Opel motorgyár[/kepallobal] Az alapkőletételi ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar kormány hosszú távú együttműködést kínáló partnert lát a General Motorsban.
Hangoztatta: Magyarország azzal segíti Európát, hogy jó befektetési lehetőséget kínál, hozzájárul ahhoz, hogy a termelő beruházások ne hagyják el a régiót.
"Az GM megadja a tiszteletet Magyarországnak és megadja a tiszteletet a gyárában dolgozó magyar embereknek is, ez pedig ugyanolyan fontos, mint a tisztességes munkabér és a jó munkakörülmények" - fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor beszédében emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltást követően a General Motors volt az első, amely az iparág képviselői közül felépítette autógyárát, amely beruházásával bizalmat szavazott a diktatúrától még éppen csak megszabadult Magyarországnak.
"Ezért Önök mindig is kitüntetett partnerei maradnak Magyarországnak" - mondta a miniszterelnök.
Nick Reilly, az Opel/Vauxhall elnöke beszédében elmondta: az Opel 100 százalékig elkötelezett Szentgotthárd mellett, átfogó termékoffenzívájába bevonta a magyarországi telephelyet, és a világ egyik legmodernebb motorgyárává fejleszti. Szentgotthárdon háromféle új motorcsaládot fognak gyártani, amelyek megfelelnek majd a legmagasabb, Euro-6 műszaki feltételeknek. A gyártás során a megrendelésekhez rugalmasan igazodva rövid átállás után ugyanazon a gépsoron készülhetnek mindhárom motorcsalád tagjai, ami jelentősen növeli a hatékonyságot is. A beruházás közvetve és közvetlenül mintegy 2500 munkahelyet teremt a térségben.
Hirdetés
Nick Really ünnepi beszédében szólt arról is, hogy az Opel 2014-ig összesen 11 milliárd eurót fektet be a gyártástechnológia fejlesztésébe, szavai szerint a szentgotthárdi üzemegység bővítése jól példázza, hogy merre tart a vállalat egésze.
Az új, 30 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnok alapkövében elhelyeztek egy időkapszulát, amely az épület terveinek másolatát, néhány, az alapkőletétel napján megjelent újságot, valamint forgalomban lévő pénzérméket rejt magában.
Forrás: AutóPRO
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?