Hét év múlva a Volvók jelentős része önvezető lesz

2025-re a Volvók egy részét már nem kell majd vezetni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Határozott terveket terített ki a Volvo, azt mondják, minden erejükkel az önvezetés felé veszik az irányt. Eladott autóik egy része hét év múlva már saját magát fogja irányítani.


Bár ma még nincsenek készen a megfelelő törvények és szabályzások arra vonatkozóan, hogy az önvezető autók miként vehetnének részt a forgalomban, ám erre már vélhetően nem kell túl sokat várnunk. Mint a legtöbb autógyártó, a Volvo is ezen irányba fejleszt, minden erejükkel azon vannak, hogy 2025-ig olyan flottát állítsanak össze, melynek nagy részét már nem kell majd vezetni. Eladási terveik között szerepel, hogy ebben az évben a számok minimum egyharmadát önvezető autók tegyék ki, vagyis szerintük 2025-ben már megoldott lesz az önvezetés.
Hirdetés

Emellett szintén fontos a villanyhajtás jelenléte, pontosabban azt is kijelentette Hakan Samuelsson, hogy ugyanebben az évben az eladások felét elektromos autók fogják kitölteni. Mindezt úgy, hogy egyelőre egyetlen tisztán elektromos modellt sem mutattak be, ám tudjuk, hogy az XC40-ből már a küszöbön toporog a belsőégésű motortól mentes változat. Hogy a legtöbb területen jelen lehessenek elektromos hajtásukkal, a Volvo autóbuszt is fejleszt, illetve további terveik között szerepel, hogy a Polestar és a Lync nagyobb százalékban részesülhessen a fejlesztésekből, valamint gazdasági oldalon is többet fektetnek majd beléjük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?