Hét üléssel ez a legtisztább: Toyota Prius+ teszt

Toyota Prius+ 1.8 HSD Premium teszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelenleg egyedüli ajánlat a Toyota Prius+, nincs ugyanis másik hétüléses hibrid a piacon. Ennyi embert, ilyen szerény fogyasztással semelyik másik modell sem tud utaztatni.

Erőteljes számmisztika jellemzi a Toyota Prius+ egyterűt, hiszen a 15 évvel ezelőtt az első sorozatgyártású hibridként megjelent, mára már harmadik generációjánál tartó sorozat háromtagúvá válásával született meg. Sokkal nagyobbnak tűnik, pedig valójában csak 13,5 centiméterrel hosszabb, 3 cm-rel szélesebb és 8,5 centiméterrel magasabb, tengelytávja pedig 8 cm-rel nagyobb. Fizimiskájuk is hasonló, de a Prius+ mégis teljesen önálló modell, s már azt sugallja, hogy a Prius csaknem almárka - ahogyan arról voltak is korábban tervek. Teljes értékű hibrid és teljes értékű családi autó a Prius+, a világ első hétüléses hibridje, így egyben az egy főre jutó fogyasztás és károsanyag kibocsátás élharcosa. A gyári vegyes fogyasztási érték - a 17 colos alufelnis Premium esetén - 4,4 l/100 km, a kilométerenkénti CO2 emisszió pedig 101 g/km. Ilyen szerény értékekkel nincs másik vetélytárs, ennek ellenére lemondást nem követel az utastér. A Premium ellátmányt legalábbis alaposan felszerelték. Prémiumosság helyett józan minőség veszi körül az utasokat. A műanyagok az újrahasznosíthatóság érdekében inkább kemények, mint puhák, ám felettébb minőségiek. A kormánykerékről nem csak a rádió és a telefon, vagy a fedélzeti számítógép, még a klímaberendezés is vezérelhető, a gombok nyomkodásáról az alapesetben a sebességmérőt, illetve a navigációt jelző head-up-display tudósít. A JBL Premium audiorendszer egyszerre energiatakarékos és mesésen szép hangzású; képességeit tetézi a digitális tuner, rádiót hallgatni az átlagosnál sokkal jobb minőségben lehet.

Okos a kulcs nélküli nyitás, indítás, okos a kapcsolónyira zsugorított, s valóban teljesen elektromos váltókar, okostelefon pedig zeneátjátszásra is csatlakoztatható Bluetooth-szal. Az ülések elöl kifejezetten, hátul, pontosabban leginkább a szélső helyeken elegendően kényelmesek, a középső szék egy kissé keskeny, a leghátsó sorban pedig az ülésméret, illetve a helykínálat is leginkább gyerekeknek való, de azért átlagos termettel, rövidebb távokon felnőttként is el lehet lenni leghátul is. Alakíthatóságban csak jókat mondhatunk a Prius+-ról. Az üléshajtáshoz kiemelt kalaptartót például padlórekesz várja, a székek könnyedén mozgathatók, a hátsók kellően előredönthetők, illetve csúsztathatók a hátrajutáshoz, s még hét üléssel is egészen nagy, 232 literes csomagtér marad. Öttel 784 litert ígér a Toyota, biztosan nem kalaptartóig, az ugyanis nagyon alacsonyan húzódik, tetőig azonban valóban reális ennyi. Amennyiben a leghátsó székeket a padlóba, a középsőket összehajtogatjuk, 1,75 méter hosszú és 1750 literes teret kapunk. Világos kárpitozásával, illetve nem egybefüggő raktérpadlójával mondjuk nem egy kifejezett teherhordó a Prius+, de tér kétségtelenül bőven van.

Hajtásláncát tekintve a Prius+ nem sok újdonságot hoz: 1,8 literes, Atkinson ciklusú, 99 lóerős benzinmotor és 82 lóerős villanymotor ad 136 lóerős rendszerteljesítményt, a villanymotor már indulástól kezdve 207 Newtonméter nyomatékkal tekerheti E-CVT váltón keresztül az első kerekeket, motorféküzemben pedig ugyanaz tölt vissza, a helytakarékosság érdekében lítium-ion akkumulátorokba. Az utastérpadló hátsó részéből itt ugyanis – az oda hajtogatható ülések miatt – száműzni kellett az akkumulátorcsomagot, s az az első ülések között kapott helyet. Így szerényebb méretűre kellett váltani, ezt pedig a lítium-ion technológiával lehetett megoldani. A kisebb méret a jobb technológiával közel azonos, 5 Ah kapacitásra volt elegendő, ezzel 2 kilométeres városi, emissziómentes hatótávra is képes lehet a Prius+, leginkább araszoló üzemben.

A motor persze stop-startos, amint elvesszük a gázt, megáll, majd szinte észrevétlenül indul újra. A Prius+ alapvetően nagyon csendes, városban és országúton higgadt vezetés mellett csaknem néma. Autópályán sem zajos – sík úton, egyenletes és szabályos tempónál, amint azonban gyorsítani kívánunk, vagy emelkedő érkezik, az E-CVT váltó felfelé tornássza a fordulatszámot, s a motorzaj jelentős lesz. Ráadásul autópályán gyorsulási élmény sincs sok. Pedig a Prius+ nem mozog rosszul, csak annyira finoman teszi, hogy abból vezetési élmény nem sok marad. Inkább egy guruló nappalihoz hasonlíthatjuk, mint autóhoz. Kényelmével, s temérdek technikai csemegéjével ügyesen szolgálja ki „utazóit”. Futóműve sablonos, elöl MacPhersron, hátul csatolt lengőkaros rendszer, hagyományos rugókkal és lengéscsilalpítókkal, ám olyan vezérléssel, mely rossz úton a villanymotor által keltett „ellenbólogatásokkal” kívánja kisimítani az utat, hogy az utasok a lehető legnagyobb kényelemben autózhassanak. Sofőrjét pedig például távolságtartós, sajnos nem araszolófunkciós, s az autó teljes megállítására sem képes tempomattal, visszagurulásgátlóval, s jó fényű LED-es fényszórókkal szolgálja.
Hirdetés

Sikerül is neki sokakat levennie a lábáról, városban és országúton kifejezetten élmény a Prius+-szal helyet változtatni, autópályára azonban jól jönne egy komolyabb motor. Ott ugyanis sokszor magas fordulaton dolgozik a benzines. Ez pedig nem csak kellemetlen, üzemanyag-fogyasztás szempontjából sem kedvező. Míg városban 5,5 l/100 km fogyasztással elboldogultunk, autópályán 7,3 l/100 km fogyasztást mértünk. A teszt végére adódott 6,6 l/100 km átlag persze nem rossz egy 1,5 tonnás hétülésestől, ám nem is kiemelkedően jó, ilyet a hasonló menetdinamikát adó dízelek is adhatnak – na persze nem ilyen kulturált üzemmel , s nem automata váltóval. A Prius+ pedig ezeket is adja, magyarán egy nagyon csendes, igen takarékos és automata váltós családi egyterű. Nem olcsón persze, a már csaknem minden fontosabb extrát adó Active alapverzió ára 8,99, a tesztelt Premiumé 11,19 millió forint – gyakorlatilag minden elképzelhető extrával. Meg lehet szeretni, főként a Toyota megbízhatóságával és hibridjeinek tartósságával kalkulálva, aki ugyanis kedvező üzemet, finom automata váltót és 7 ülést vár el, sehol máshol nem kap jobb ajánlatot.
Értékelés
Pozitív
Városban és országúton csaknem néma, alaphelyzetben autópályán is csendes, takarékos, tele van technikával
Negatív
Erős gyorsításkor zajos, a modern autó erősebb hajtásláncot is elbírna, a távolságtartós tempomat lehetne araszoló funkciós
Árak
Tesztmodell alapára
0 Ft (2012.11.26.)
Műszaki adatok
Hengerűrtartalom:
1798 cm3
Teljesítmény:
73 kW (99 LE) 5200 1/min-nél
Nyomaték:
142 Nm 4000 1/min-nél
Gyorsulás 100 km/h-ra:
11,3 s
Végsebesség:
165 km/h
Gyári vegyes fogyasztás:
4,4 l/100km
Méretek
Hosszúság:
4615 mm
Szélesség:
1775 mm
Magasság:
1575 mm
Saját tömeg:
1565 kg
Össztömeg:
2115 kg
Tengelytáv:
2780 mm
Karosszéria-kivitel:
egyterű
Csomagtér:
232-1750 l
Belső szélesség elöl:
1460 mm
Belső szélesség hátul:
1460 mm
Belmagasság elöl:
910-1005 mm
Belmagasság hátul:
935 mm
Hátsó lábtér 180 cm-es vezető mögött:
180-295 mm
Ülőlap hossza elöl:
510 mm
Ülőlap hossza hátul:
510 mm
Csomagtér maximális szélessége:
1500 mm
Csomagtér szélessége a kerékdobok között:
1050 mm
Csomagtér magassága:
350-700 mm
Csomagtér hossza:
350-1000 mm
Csomagtér hossza üléshajtással:
1750 mm
Raktérnyílás szélessége:
1095 mm
Raktérnyílás magassága:
750 mm
Motor és váltó
Motor:
Benzin
Motorosztály:
Euro 5
Hengerűrtartalom:
1798 cm3
Hengerek/szelepek száma:
4/16
Sebességváltó:
E-CVT
Nyomaték:
142 Nm 4000 1/min-nél
Teljesítmény:
73 kW (99 LE) 5200 1/min-nél
Menetteljesítmény
Végsebesség:
165 km/h
Gyorsulás 100 km/h-ra:
11,3 s
CO2-kibocsátás:
101 g/km
Gyári vegyes fogyasztás:
4,4 l/100km
Fogyasztás a használónál:
6,6 l/100km
Menetzaj
Menetzaj 50 km/óránál:
57 dB(A)
Menetzaj 90 km/óránál:
64 dB(A)
Menetzaj 130 km/óránál:
68 dB(A)
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“A Jazz-ed fogyasztását is megkérdőjelezhetném”[/i]
  Mit kérdőjelezel rajta? Ennyit mutat a fed. komp. átlaga az adott helyzetben. Mint te is írtad, hozzámérve a tankolásokkal számított adatot, egyeznek. A Jazz nálam 10 éve van, 1,4 LS.
  Persze jó időben, országúton, hosszabb távon, a sebességhatárokat betartva a fogyasztás nálam is 4,8-5.2 l/100 km.
  Tudod egyáltalán mire írtam azt hogy [i]“buta faragatlan reklámok”[/i]? Hozzáteszem még akkor, “favágó módon” előadva.
  Elhiszem neked a Prius-os fogyasztási adatokat.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Legjóindulatúbb és legőszintébb igyekezeted ellenére ezeknek az adatoknak a közlésével nagy bajt okozol! Már látom is lelki szemeim előtt, hogy néhány nap/hét/hónap/év múlva valamelyik 40 IQ-s dízelőrült pont ezekre az adatokra fog hivatkozni, mint [b]városi[/b] fogyasztási értékekre, és ott fogja leordítani a hajamat, hogy milyen idióta vagyok hogy nem tudom ezt, hiszen ő olvasta valahol egy eredeti Prius tulajtól, hogy a Prius tulajdonképpen 7,5-8 litert eszik százon városban. LOL! 🙂
  És természetesen hiába fogom megmutatni, hogy az nem átlagos városi fogyasztás volt, hanem szügyig érő hóban történő és valószínűleg városon kívüli, ahol más jármű ennél sokkal többet fogyaszt, sokszoros tapasztalat, hogy őket ilyen részletkérdések nem érdeklik, hiszen itt is kedvenc orgazdánk szó szerint leírta azt az egetverő baromságot, hogy a részletek és körülmények nem érdekesek, hiszen “a fogyasztás önmagáért beszél”! LOL! =)

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Igyekszem a tényekre koncentrálni. Egyébként ha őszinte vélemény kell ajánlom a totalcar népítéletében írt “Istenem, prius-os lettem”, illetve a “Még mindig prius-os vagyok” írásomat. Kifejezetten a negatívumokra koncentráltam, hogy valódi segítséget adjak azoknak, akik ilyet szerenének. Ajánlom az érdeklődők szíves figyelmébe.
  Más: én is mentem már vele 15 cm szűz hóban olyan körülmények közt, hogy alig vártam hogy vége legyen. 80-nal én voltam a leggyorsabb, sokszor még az is sok volt. Akkor evett 7,5-8 közt. A körülmények extremitását nem kell ecsetelnem, ilyen helyzetben egy hagyományos gép simán bekap 9 litert is. Nem tudom ebből mire lehet következtni, azért írtam mert kíváncsi volt itt valaki, hogy ilyen körülmények közt mizu. Szöval van ilyen is, velem 2 ilyen eset volt eddigi autós pályafutásom alatt. Egyik egy hagyományos 1.6 os benzinessel, az előző eset meg az előző télen a prius-sal.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Kössz a választ, ha nekem szántad.
  [b]“Azóta mínusz x fokban járok indításonként 7 km-rel, városban, mind hidegindítás! Most 5,2-t mutat!”[/b]
  Úgy legyen ahogyan írod, és ne csapjuk be magunkat, meg másokat sem.
  Szívesen olvasnék egy ilyen cikkben prius tulajdonosoktól őszinte véleményeket, sokkal többet mint ami elhangzik, és nem pedig buta faragatlan reklámokat.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Te még mindig itt vagy? Ennyi pofára esés után – ugye MINDEN létező és itt előfordult témában nagyon csúnyán szántotta a pofid a betont, így az elég sok 🙂 – szemlesütve el kellene sunnyognod innen. Az is jól mutatja a szintedet hogy büszke vagy az orgazdaságodra. A világ kultúráltabb helyein az ilyenek tömlöcben vannak.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Te még mindig itt vagy? Miért te mire alapozod a dizelekkel kapcsolatos írásaidat, amikor már többször kiderült hogy lövésed nincs róla. Inkább ne irj semmit amig csak másokat tudsz lehülyézni letudatlanozni stbstb. Ha észrevetted volna, még mindig nem vitatja senki hogy városban keveset eszik a kedvenc priusod.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Szóval, mire alapozzuk ezt?”[/i]

  A nagy büdös semmire, mint mindig. Pontosabban: olyan tapasztalatokra, amiket más területen szereztek, és a hibridek működése ismeretének hiányában teljesen hibásan azokra is ugyanolyan mértékben érvényesnek hisznek.
  Mindig ugyanoda lyukadunk ki, a nem tudásnak nyögés a vége. 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Akkor válaszolok is.
  A sors úgy hozta, hogy a hideg beálltával kellett tankolnom, ezzel 0-ztam az átlagomat. Azóta mínusz x fokban járok indításonként 7 km-rel, városban, mind hidegindítás! Most 5,2-t mutat!

  Szóval, mire alapozzuk ezt?:
  “Tudom, a benzinesnek a rákfenéje fogyasztási szempontból a hidegindítás, és ez alól nem kivétel a HSD-sem.”

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Ha mínusz fokosan indítod a Hondát elmész a Tescoig-Lidl-ig (kb 5km) bőven elkéri a 10 litert, az én Lanciám 40 litert kér ebben a használatban (tapasztalat…) a Saxo meg mondjuk 4,5-5 litert. Ez a különbség a benzines és a diesel között.”[/i]
  A Honda mínusz 20 C fokban rövid távokon sűrű hidegindítással 10-20 cm-es havat gyúrva a kerekei alatt 9 literben megáll. Ugyanilyen hőmérsékleten és rövid távon, ha letakarított az út, akkor 8 liter (tapasztalat…)
  Ilyen körülmények között kíváncsi lennék mit produkál egy HSD!
  Kisdiesel csak akkor éri be 4,5-5 literrel ilyen helyzetben, ha jó. Különben az is 6-7 liter, és gázolajból, fekete füsttel kombinálva.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Tudom, a benzinesnek a rákfenéje fogyasztási szempontból a hidegindítás, és ez alól nem kivétel a HSD-sem.
  Évekkel ezelőtt nyilván ezért kalkuláltam én is a faék egyszerű kisdieselben. Sajnos elég egy hosszabb megállás, és megvan a baj, figyelmeztető példa mindenkinek, és itt a végeredmény.
  Mindenki csak a nyakát húzza, a fejét vakarja. Az egyik topiktárs írta, igaz nem ebben a témában, hanem HSD ügyben, “buta szerelők”.
  Most fogjak hozzá magam, mert senki nem veszi a fáradtságot még pénzért sem. Műszaki vagyok, felszerelésem, helyem megvan hozzá, de az időmet másra akarom fordítani.
  Egyszerűen felháborító helyzet. Ha diesel, akkor mindenki visszakozik. Kellemetlen, és még nem is beszéltünk a magasnyomásúak, milliós számláiról. Persze volt már itt cikk arról, hogy azt is meg lehet javítani 250.000 – ből is, de az olyan is, csak addig jó még eladják, és utána kezdődik minden elölről.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ennek a toipknak nem témája egy bizonyos magánszemély minden egyes dieselének részletes életútja. Ha már említetted. Az 500.000 km-t együttesen mentem a 4 autóval. A Daihatsura valóban nem költöttem, de a mondanivalómon lényegén ez semmit sem változtat. Hiába volt kevés km benne, az üa. rendszere nem állt a helyzet magaslatán, tehát mintegy 150.000 km-nél bizony ki kellett volna nyitni a pénztárcát az üzemanyag ellátó rendszer javítására, ez a 20 évvel ezelőtti üa. árakon számolva akkor, igen csak elvitte volna a megtakarítást. A TIPO-ra 1995-ben 350.000 Ft-ot költöttem, amiből a hengerfej csupán 35.000 Ft-ot vitt el. A többi az üa. ellátó rendszerre ment el, a turbóhoz hozzá sem nyúltam. Akkori árakon bőven fedezi a benzin-gázolaj differenciát.
  A Golf TDI még adagolós volt. 2004-ben tudakolóztam utóéletéről, és bizony javítani kellett az üa ellátó rendszerét 230.000 km-nél. A lényegen nem változtat, visszakérte a megtakarítást.
  A Saxonál a levegősödés a tankszűrő eltömődése miatt keletkezett, régen orvosolva, azzal semmi gond.
  Nem véletlenül voltak jó reményeim a Saxoval még 3-4 évvel ezelőtt is. Ugye itt hivatkoztak a hozzászólók az emisszióra, ami tol-ig határ egy zöldkártyánál. Egy dieselnél, ha pddti ha common-rail, az bizony érzékeny pont, és erős kopások vannak 2000 bar környékén, igen gyorsan romló emisszió értékkel.
  Külföldre indulás előtt körny. védelmi vizsgán külön megmutatták, hogy messze jobb az emissziós értéke a Saxo-nak, mint ami érték a legkedvezőbb a megadott típusra. Valóban ezt igazolta teljesítménye és fogyasztása is. Fél éves megállás elég volt ahhoz, hogy az egész összeomoljon, a porba hulljon, vagyis az üa. rendszer gallyra menjen, a motor teljesítménye a felére csökkenjen kormot okádva. Hiába viszem neves diesel szerelőkhöz, az egyik tanácstalanul áll, a másik meg azzal indít, hozzá sem fog, mert a javítás többe kerül, mint az egész autó értéke.
  Ez volt az utolsó dieselem. Szóval visszakérte ez is a megtakarított üa. költséget és ráadásul idő előtt.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  2000 bar os nyomás egy folyadékrendszerben néhány század milliméteres befecskendező furatokkal kemény dolog, komoly kihívás, főleg a tulaj pénztárcájának.
  Eddig mintegy 500.000 km autóztam diesellel saját zsebre, 4 diesel autóval.
  Ezek csak a faék rendszerű kisnyomásúak. Eddig mind a 4-nek az üzemanyag ellátó rendszere visszakérte egy összegben a korábbi üzemanyag megtakarítás árát.
  Akkor még nem is beszéltem a Pumpen Düse és common-rail rendszerekről, ahol szintén 2000 bar nyomásról is beszélünk, és ahol a javítási költségek nagyságrendekkel nagyobbak.
  Úgy hogy a képen látható Jazz mellett van egy kisdieselem is, (amihez nagy reményeket fűztem néhány évvel ezelőtt, nem véletlenül) nem valószínű hogy sokáig meglesz, miután hazaértem külföldről.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Skyactiv is common rail csak kis kompresszió 2000baros befecskendezés illetve speciális dugyattyúfelületkiképzéssel sosem látott hatásfokot értek el. Kisebb emisszio kisebb fogyasztás.

  Drága motoralkatrészek stb. Ha olcsót akartok vegyetek 2-es golfot vagy ilyesmit az olcsó, mert egyszerű mint a faék viszont az emmisszio is olyan amilyen.
  Ami új az 200-300ezer km felett mind drága benzines, dizel, hibrid egyaránt. A priussal kapcs a japán autók erendendőleg hiresek arról hogy sok kilométert kibirnak, na de akkor azt domino elv, és az nagyon fáj.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Ugyanis itt a fejlesztést díjazták!!! Mert,hogy az is olyan nagy lépés volt, mint a hagyományos adagolós technikáról átállni a common-rail rendszerre.
  Nem az volt díjazva, hogy hú, de jó, dízelmotor.” [/i]

  [i]“De olyan áron, hogy egészségkárosítás, kényes technika, drága motorikus alkatrészek, buta szerelők tömkelege, meg hosszútávú fenntartás illetve használt korban megbízhatóság, már kicsit vacogna a fogam.”[/i]

  Egyetértek veled. Adódik a kérdés: Akkor tényleg előre lépés volt a common-rail? A vásárló szemszögéből nézve egyértelműen [b]NEM[/b].

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ja, a pár hozzászólással ezelőtti stílusért természetesen elnézést kérek. Tényleg nem akarok az s3000-es szintre süllyedni, de a tény részét fenntartom.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Arról nem is beszélve, hogy csak az idő döntheti el, hogy mennyire lesznek jók ezek a gépek.
  Egyébként félreértés ne essék, nem vagyok elvakultan dízel ellenes. A peugeot 1.6 Hdi motorjai zseniálisak. Használtam ilyet több 10 ekm-en át. Imádtam. De olyan áron, hogy egészségkárosítás, kényes technika, drága motorikus alkatrészek, buta szerelők tömkelege, meg hosszútávú fenntartás illetve használt korban megbízhatóság, már kicsit vacogna a fogam.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  OK, mesterek. Akkor tessék nekem leírni ide, hogy miben különbözik a Mazda által készített Skyactiv motor a hagyományosaktól, hogyan működik a hajtás, használ-e egyéb segédberendezést, hogy kiérdemelhesse ezt az elismerést.
  Puskázni nem ér, nem más oldalról bemásolt anyagra vagyok kíváncsi!
  Ugyanis itt a fejlesztést díjazták!!! Mert,hogy az is olyan nagy lépés volt, mint a hagyományos adagolós technikáról átállni a common-rail rendszerre.
  Nem az volt díjazva, hogy hú, de jó, dízelmotor.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ez s3000-nek szólt de akkor helyesbitsük, Abban az országban ahol szerinte mindenki hibridet vesz, egy koszos büdös rákkeltő koromokádó és még a fene tudja milyen szép jelzőkkel illetett dizel autót választottak. 175le-t és 420nm-t ad le és fogyaszt 4.6litert 100km-en. Mindez egy SUV től. És ráadásul még olcsóbb is mint a prius.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  http://www.autonavigator.hu/autosvilag_hirei/a_mazda_cx-5_lett_az_ev_autoja_-_legalabbis_japanban-9042
  “[i]Nyomatékos, mégis takarékos dízelével és vezethetőségével nyert Év Autója címet Japánban a Mazda CX-5.[/i]”

  Értitek, japánban. 2012-ben, egy dízel (hogy s3000 is értse: egy elavult rákkeltő koromokádó fos) lett év autója. A hibrid őshazájában is maga mögé utasította egy dizel a hibrideket. Azt hiszem ez volt a perdöntő bizonyíték. És ez bizony konkrét tény.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  lerobban a dízel? ugyan már..legalább annyi benzines is…
  nem vagyok dízel párti, de:
  nekem a mechamikus ac-m döglött meg, vagyis szépen kilyikadt a membrán az üzemanyag meg folyt az üzemmeleg blokkra..nem is életveszélyes..
  vagy Budapesten a Rákóczi úton töltött a kocsi egy hétvégét a gyújtásmodulom hibája miatt..
  Hidd el Prius is elromolhat, mert abban is robbanómotor van..és azért nem látsz annyit elromolva mert nagyon kis százalékot tesznek ki a többi autó között.
  Ahhoz tudnám hasonlitani hogy a statisztikák szerint a legbiztonságosabb a légi közlekedés.Nem halnak meg annyian egy évben légikatasztrófában, mint autóbalesetben.. 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ne kezd már te is azt a fajta oltást mint s3000. -1 fokban a gázolaj sem dermed. Az meg hogy megdöglött egy corsa az út szélén hát istenem, van ilyen. Meg ezt már egyszer leirtam amiből több van az utakon abból több is romlik el. Az én autóm lassan két éve van nállam olajat cseréltem meg hosszbordásszíj vízpumpa kombót (láncos vezérlés) ezen kivül csak tankolnom kellett. Jó kamionos gázolajat 300ért. Nekem ez igy gazdaságos. Egyetemistaként örülök, hogy autóm van. Aztán lehet h dolgozó emberként majd másképp fogom látni a dolgokat, de nekem most ez a szempont, kövezzetek meg érte.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ja, most jöttem el egy nagyon remek modern max 1 éves Opel Corsa CDTi mellett. Tényleg nem volt vibrációja, elakadásjelzővel állt az út szélén, a gazdája meg terelgette a -1 fokban a forgalmat, hogy ne tiporja el a délutáni csúcs a szuper autót. Boldog ember lehet, modern dízele van…, mellesleg jó német autó.
  Így legalább nem szennyez 🙂

  Velem egyszer csinálna ilyet a Prius, hogy a hidegben kell ácsorognom miatta, ott gyújtanám fel, ahol van.
  Szerencse, hogy a benzin csak -78 fokon dermed, ha jól emlékszem. Addig meg van tartalék. 🙂
  Na további jó egészséget a dízelhez.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ezen kívül pedig vannak szabványok, határértékek, amiket be kell tartani ahhoz, hogy egyáltalán típusbizonyítványt kapjon egy gépkocsi. Vannak megengedett értékek elektromos sugárzásra is, ergo ettől nem kell félni, hogy nagyobb veszélyben lennél, mint a mikrosütő mellett! Abban, amit melegítesz a részecskéknek a szó szoros értelmében energia sugárzást adva ráadásul meg is eszed, vagy iszod. Az gondolom rendben van, ugye?
  Nem kell felülni a butaságoknak, mondtam már! Én is ismerem ezt a térerősséges trükköt, egy időben ezzel próbálták kikezdeni a Prius-t, de elég hamar lecsengett, mert a valós érték könnyen mérhető, így nem volt hova tovább vitázni.
  Mondjuk annyi, hogy ez vagy 5 éve volt téma! 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Bocsánat a prius összes nagyfesz vezetéke, de egyéb hibrideké is árnyékolt vezeték. Tehát a térerősség kicsit másabbul alakul,mint gondolod.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Kicsit pontosítsuk. Intelligens ember az alapján választ autót és motortipust, hogy mire szeretné használni. budapesten araszoláshoz én sem vennék dizelt. Amilyen hosszú utakra kell nekem az autó ilyen menettulajdonságokkal rendelkező benzines fogyasztását mint az én dizel autómé nem birnám kifizetni….ez van.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Így igaz! Nyilván nem arról van szó, hogy a benzinesek hegyi levegőt pufognak ki, de a dízel füstje egyértelműen veszélyesebb. Persze nem 1-2 év alatt okoz ám rákot, ahhoz több évtized szükséges. Ráadásul a dízel egy nagyságrenddel(!) több NO2-t bocsát ki (ami sokkal veszélyesebb, mint a CO2), mint pl. egy benzines, és 2 nagyságrenddel(!) többet mitn egy hibrid (Toyota Auris).
  Intelligens ember nem vesz dízelt!

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  S3000 te vagy ennek a topicnak a koromokádó dizele. Az ilyen rákkeltő dolgokkal a legnagyobb baj hogy sokszor tényként kwzelnek feltevéseket, egyéb hajlamokat és hatásokat bagatelizálnak el. Ha mindenki aki dizel kipufogogázt lélegzik be tüdőrákot kapba, már a fél világ meghalt volna. Mindenképp maradhatunk abban h nem egészséges. Ahogy pl az elektromos térerősség sem kimondottan az. Márpedig egy hibrid elég nagyot produkál. Nem akarom elbagatelizálni a dolgokat, de egy kicsit olyan mint a cigi, kijelntik hogy tüdőrákot okoz ugyan a dobozra már csak az van ráirca h okozhat. Mwrt mi van azzal aki 60 bagó után mondjuk végelgyengülésben hal meg. Tehát ez azért ingoványos talaj. Én ismerem ezt a problemát s3000 nyilván most hallott róla először de üdvözli sőtt holnap már sajátjának is fogja tekinteni.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Ami rákkeltő, az 0,02%-ban is rákkeltő.”[/i]

  Ilyeneket inkább ne írj neki, mert ehhez elemi matemetikai ill. logikai készségek szükségesek, amiket meg már sokszorosan bebizonyította hogy még ezekkel sem rendelkezik. Évtizedes tapasztalat, hogy az ilyen szintű kiscsákókra egyszerűen rá kell hagyni a hülyeségeiket. Ugye megérteni soha nem fogja, sőt nem is akarja, hiába magyarázod neki, csak a hisztérikus tagadás és az ökörségek szó szerinti ismételgetése a reakciója. Ha a sötétségeben akar maradni, akkor ott kell hagyni.

  [i]“Már ma is gond a dízel emisszió technikában, hogy nem tudják kiszűrni az ilyen apró kormot, amihez még így is tapad el nem égett aromás szénhidrogén. Ez még mélyebbre megy a tüdőben, mint amit egykoron az IFA kiköpött. A tüdőben megtapadva okozza a rááááákot. “Kapisi?””[/i]

  Igen, az elavult dizelőrülteknél ez a legkritikusabb pont. Erről sosem hallottak, de ha akár 1000x is elmondod nekik, akkor csak kétségbeesett tagadást és a fejük homokba dugását lehet náluk vele elérni. Egy másik tipikus reakció a fülük mellett való elengedés és/vagy a probléma bagatelizálása. Szóval úgy reménytelen eset ahogy van.

  [i]“Én javaslom azért, hogy kicsit jobban el kellene mélyedni a dízel technika rejtelmeiben, mert azt, hogy érzelmileg védi valaki, azt megértem. De, hogy nem ismeri a működést, összefüggéseket, a mi, miből következik, és hogyan áll összefüggésben az egyébbel kérdéskörét az viszont baj.”[/i]

  LOL! 🙂 Ez megint csak falra hányt borsó, náluk a tudás szigorúan tiltott dolog, következésképpen se a hibridekhez, se a dízelekhez se semmi máshoz nem ért. Mondjuk az is igaz, hogy a fészerében ezekre nincs is nagy szükség. 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ami rákkeltő, az 0,02%-ban is rákkeltő. Arról nem is beszélve, hogy ritkán megy folyamatos nagy terhelésen egy dízelmotor, amikor ezt az értéket tudja.
  Arról nem is beszélve, hogy minél jobb hatásfokú a dízel, annál finomabb porlasztása szükséges a gázolajnak.
  Minél finomabban van porlasztva, annál kisebb koromrészecskék keletkeznek. Már ma is gond a dízel emisszió technikában, hogy nem tudják kiszűrni az ilyen apró kormot, amihez még így is tapad el nem égett aromás szénhidrogén. Ez még mélyebbre megy a tüdőben, mint amit egykoron az IFA kiköpött. A tüdőben megtapadva okozza a rááááákot. “Kapisi?”
  Sajnos nem lehet megválasztani, hogy ki, melyiket szagolja.
  Nyugodtan szagolgassátok a legújabb dízelkormot, ami csendes, meg rázkódás mentes akár 0,02 %-ban!
  Én javaslom azért, hogy kicsit jobban el kellene mélyedni a dízel technika rejtelmeiben, mert azt, hogy érzelmileg védi valaki, azt megértem. De, hogy nem ismeri a működést, összefüggéseket, a mi, miből következik, és hogyan áll összefüggésben az egyébbel kérdéskörét az viszont baj. Ez ugyanis így önmagában eléggé elvakulttá teszi az embert. Néhány kollégánál sajnos ez látszik.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Te semmit nem cáfolsz csak közlödh amit irtunk az nem igaz. Írhatnám én is hogy ezeket beanekdotázod hasrabaszol és irod, illetve felböfögöd. Én is egy másodperc alatt ki tudom mondani bármilyen érvre azt hogy nem, bár nem tudom olyan tökéletesen szemrebbené nélkül mint te. Az hogy fogalmad sincs a mai dizelekről ez nem tény hanem megállapítás. Szeretnélek arra kérni hogy legalább annyit tájékozódj rólluk mint a féltve örzött priusodról majd utánna mondj itéletet. Nem tudom honnan szedted a fészeres dolgot de csak közlöm hogy miskolcon nem szoktam látni csak nagyon ritkán hibrideket, mondjuk hetente egy darabot illetve orosházán illetve szegeden, de én boldog ember lehetek mert ezek szerint egy szép nagy kiterjedésű fészerem van.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Tapsold meg magad. Megtaláltad azta területet ahol jók a hibridek, hozzáteszem csak én vagy 5ször emlitettem már hogy taxinak használják. Ámbátor az egyesült állatok országában a taxik nem a taxis tulajdonát képezik álltalában hanem a cégét de ebből a szempontból ez mindegy.
  Itt cégvezetőkről van szó, hogy te is értsd mi a különbség a cégvezetők üzletkötők főleg hosszú távokat mennek esetenként több száz néha akár ezer kilométert, míg a taxisok városon belül közlekednek piros lámpától piros lámpáig. Hosszú távra nem véletlen vesznek dízeleket aminek a koromkibocsátása a kipufogógáz 0.2% amikor hideg. Mire bemelegszik ez már csak 0.02%. Szerinted ez a koromokádás. Ha nem hiszed járj utána. az előbbi érveidből nyilvánvaló hogy lövésed nincs az új dizelekről azokba ugyanis ha beleülsz néma csönd fogad alapjáraton rezgések nélkül, ennél nem tudom hogy tud kulturáltabb lenni bármi. További jó nézelődést fészeredben.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Skandinávián kívül ugyanez igaz még Hollandiában, Kanadában, az Egyesült Államokban és Japánban, csak hogy ilyen abszolút elhanyagolható és az autópiac szempontjából totálisan elhanyagolható helyeket említsek, amelyek nyilvánvalóan a közelébe sem érhetnek Taplóisztánnak.

  Néhány héttel ezelőtt, amikor San Diego-ban voltam, tömegével láttam Prius V taxikat, de hasonló a helyzet San Fracisco-ban ill. a keleti part egyes nagyvárosaiban is. Legközelebb ha megint arra járok, meg is fogom kérdezni a hibridet hajtó taxisokat, hogy miért ilyen idióták és miért nem egy koszos, rákkeltő dízellel járnak, ami:
  – sokkal többet fogyaszt
  – sokkal többet szennyez
  – sokkal megbízhatatlanabb
  – sokkal drágább az üzemeltetése
  – sokkal kultúrálatlanabb a járása
  mint annak a hibridnek amivel most mennek. LOL! 🙂
  Ha ez a sok-sok “érv” mégsem győzné meg őket a váltásról, akkor végül bedobnám Nick végső “bizonyítékát”, miszerint Magyarországon minden cégvezető ilyet hajt ám! :)))
  Persze ezután a bamba arcukat látván fél óráig kellene magyaráznom nekik, hogy mi a fene az a Magyarország. 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Jó hülye vagyok, hogy válaszolok.”[/i]

  Csak megérte minden egyes állításodat cáfolni, hiszen végre mondtál valamit amivel mind a ketten tökéletesen egyetértünk! 🙂

  [i]“Én azt hittem, hogy lehet értelmesen érvelve valamit elérni”[/i]

  Te itt eddig pontosan NULLA db érvet hoztál fel. Ha a hasadra vágsz és elképesztő ökörségeket írogatsz be, amit 1 másodperc alatt lehet cáfolni az nem érv, azt egészen másképp hívják. 🙂

  [i]“Fogalmad sincs, hogy mi a különbség a 10 éves HDi és az új eHdi között, fogalmad sincs a VW új fejlesztéseiről, ami ráadásul nem csak a dízellel veri meg a Priust, hanem a TSI benzinesekkel is fogyasztásban. Az egész pedig nem a fogyasztásról szól, de nem is a környezetvédelemről, hiszen ez csak két szempont egy autóvásárlásnál, minden vevőnél eltérő fontossággal, ezeken kívül van még minimum 10-20 szempont, ami számíthat.”[/i]

  Ugyanazzal a süket mellébeszéléssel szenvedsz még mindig. 25-ödszörre sem fog bejönni! Hol vannak a tények/számok/teszteredmények amik a téveszméidet bizonyítják??? Ja szokás szerint sehol, akkor leülhetsz elégtelen.

  [i]“Valahogy nem szaladgálnak az utakon a Prius flották, pedig azért már jónéhány éve a piacon van.”[/i]

  Örölök, hogy kutty89 színvonalára süllyedtél le, aki bement a fészerbe, balra nézett és egy Prius-t sem látott, jobbra nézett és egy Prius-t sem látott majd ebből hihetetlen logikával levonta azt a következtetést, hogy a hibridek nem terjedtek el, sőt, soha nem is fognak! LOL! 🙂
  A napi betevő röhögést mindig biztosítjátok számomra. 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  A skandináv országokban ugyan nem tudom, de angliában pl közbeszerzés utján kerültek be prius taxik. Valami brutál állami támogatást kaptak rá. Ujfent a városon belüli közlekedésnél jukadtunk ki ebben mindenki egyetértett h a prius oda való. Europa wgészében mert hát ugye mind itt élünk megnézzük az összes személyautót legnagyobb számban benzinest találunk ezt kis lemaradással kövwtik a dizelek és még lpg illetve cng üzemű autóból is több van mind hibridből és ev autóból. Szumma szummárum ha európában is lenne prius gyártás es mondjuk csak 6 7 millioba kerülne valószinüle sokan elgonolkodnának. Ahogy az ev auto ha birna 800 1000 km-t meg feltöltene egy fél ora alatt akkor azon is sokan elgondolkodnának. Bár ha vki az wv autot igy fel akarná javítani az valoszinű nyomtalanul eltűnne.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  “Na de akkor az a sok-sok cégvezető, aki adott esetben 10 vagy 100 autó beszerzéséről dönt, és minden részletet megvizsgál, mérlegel miért nem vesz Priust? Miért mindenki valamilyen dízel kocsit választ, vagy mostanában sokan turbó benzinest? Ők mind hülyék, és irracionális döntéseket hoznak? Nem hiszem. Valahogy nem szaladgálnak az utakon a Prius flották, pedig azért már jónéhány éve a piacon van.”

  Azért a skandináv országokban (a legfejletteb államok a világon, és környezetvédelemben is az élen járnak) elég sok Pirus-taxi szaladgál. Vajon miért? Mik a legfontosabb szempontok egy taxi esetében? Megbízhatóság, csomagtér, fenntartási költésgek. A taxisok általában nem olyan lényegtelen hülyeségek, mint forma, presztizs, vezetési élmény stb. alapján választanak autót, hanem racionális érvek alapján. Számukra munkaeszköz az autó, és minden bizonnyal jól megnézik, hogy mit választanak.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Jó hülye vagyok, hogy válaszolok. Én azt hittem, hogy lehet értelmesen érvelve valamit elérni, de igaza volt a fórumtársaknak, hogy nem. Van egy kedvenc szavad, az “anekdota”, és kb. eddig tart a tudományod. Sajnos egyáltalán nem vagy képben a dízelekkel kapcsolatban, csak fafejűen ugyanazt hajtogatod állandóan. Fogalmad sincs, hogy mi a különbség a 10 éves HDi és az új eHdi között, fogalmad sincs a VW új fejlesztéseiről, ami ráadásul nem csak a dízellel veri meg a Priust, hanem a TSI benzinesekkel is fogyasztásban. Az egész pedig nem a fogyasztásról szól, de nem is a környezetvédelemről, hiszen ez csak két szempont egy autóvásárlásnál, minden vevőnél eltérő fontossággal, ezeken kívül van még minimum 10-20 szempont, ami számíthat.
  Lehet, hogy én szembemegyek a műszaki, gazdasági, környezetvédelmi érvekkel, biztos így van, én amúgy is benzines párti vagyok, de elismerem a dízelek előnyeit is. Na de akkor az a sok-sok cégvezető, aki adott esetben 10 vagy 100 autó beszerzéséről dönt, és minden részletet megvizsgál, mérlegel miért nem vesz Priust? Miért mindenki valamilyen dízel kocsit választ, vagy mostanában sokan turbó benzinest? Ők mind hülyék, és irracionális döntéseket hoznak? Nem hiszem. Valahogy nem szaladgálnak az utakon a Prius flották, pedig azért már jónéhány éve a piacon van. Ja, hogy nem gazdaságos, nem racionális választás. Bizonyára így van. És ezt nem kell alátámasztani adatokkal, elég csak kimenni az utcára.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  kutty…egy másik topicban én említettem a sűrített levegővel működő autót, mint alternatívát, és a hatodik emeleti suttyó is nekem szól..

  [b]ezúton kérném az oldal üzemeltetőjét hogy a személyemmel kapcsolatos megjegyzéseit törölni szíveskedjenek s3000 hozzászólásaiban , hivatkozva az alább írt felhasználási feltételekre.[/b]

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Már mindenki tudja hogy tudsz ironizálni. Ki lehet hozni a sodrodból és nem fogod fel, ki miről beszél, csak véded a priusodat mint anyamedve a bocsát. Csak hogy tisztázzuk, senki nem mondta, hogy a sűritett levegős autó a jövő, ahogy azt sem hogy a hibrid. A foszilis üzemanyagok leáldozását követően a hibrid pont annyit fog érni mint a dizel avagy a szimpla benzines, ezért hivtam zsákutcának. Csak remélni tudom, hogy addigra az akksik fejlódnek annyit, hogy nagyot nőjjön a hatótávuk, illetve, hogy a töltési idejük ne tartsok órákig. Már most befejezheted az ócsárolást. Mindenkit boldoggá tennél vele.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Megnéztem a komputert, 5 tankolásra vissza is 5 l-es átlagot ír…volt 4,8 meg 5,1 is. Autópályán 130-nál 5,3 volt. Hát ha ezzel baj van, akkor a legtöbb autót le kellene állítani.”[/i]

  Látom Te sem érted, amit kiír neked Prius számítógépe, az nyilvánvalóan hazugság, és tudod miért? Azért mert CSAK! LOL! 🙂
  Az abszolút igazságot, mindig vagy egy panel 6. emeletén kuksoló emberke tudja megmondani, aki életében 100 méteres közelében sem volt egy ilyen technikának, de azt biztosan tudja, hogy a sűrített levegős autó a jövő :D, vagy egy tanyasi harcos, akinek hasonló komoly tudása halmozódott fel az évek során, igaz, az elemi matematikai is messze meghaladja a képességeit. 🙂

  [i]“Egyébként az sem igaz, hogy nagy sebességnél nem használja a villanymotort. Gyorsításkor azonnal akár 160-nál is, illletve motorféknél pedig érezhetően leállítja a motort akár ugyanilyen tempónál.”[/i]

  Hogy állíthatsz ilyen nyilvánvaló képtelenséget, amikor kutty89 a napnál is világosabban megmondta, hogy 80 felett csak a belsőégésű motor hajt, punktum! Ezzel senki sem szállhat szembe, hiszen ez annyira megkérdőjelezhetetlen, mint ahogyan a fű kék és az ég zöld! LOL! 😀

  [i]“Érdekes azt soha nem hangzik el, pedig bonyolultabb szerkezet mint a komlett HSD rendszer, legalább ugyanannyi elektronikával.”[/i]

  Dehogyisnem, elhangzik ez, csak pont forditva! Hiszen ők mindent fordítva tudnak mint a valóság! 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  És hozzád ki szólt, MINDENNEL brutálisan megbukott, magából végletesen totális hülyét csinált kutty89? LOL! 🙂
  Neked itt már nem osztanak több lapot, úgyhogy jobb ha behúzod füled-farkad, és nem próbálsz többet belekötni másba.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  hehehehe…a vénember megint fröcsög, trágárkodik, személyeskedik 🙂
  mikor lép végre az oldal adminja?????
  felhívnám a figyelmét az oldal felhasználási feltételeire:

  [b]Témaromboló tartalom: ide tartozik minden technikai és tartalmi rombolás. Tartalmi rombolásnak minősül minden a folyamatos, kulturált társalgást, véleménynyilvánítást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, ismételt vagy témán kívüli tartalom közzététele. Technikai rombolásnak minősül minden, ami megváltoztatja a topik méretét, megjelenését vagy más módon akadályozza annak rendeltetésszerű használatát, mint pl. nagy terjedelmű tartalmak bemásolása, letöltést lassító alkalmazások, automatikusan induló letöltések stb.

  Alpári, agresszív, fenyegető hangnem, illetve minden más rosszindulatú tartalom alkalmazása: azt, hogy a tartalom alpári, agresszív, fenyegető hangnemű, illetve más egyéb módon rosszindulatú, a moderátor jogosult eldönteni a topik és téma jellegének függvényében.[/b]

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Na látod ez a hozzászólásod is tökéletesen mutatja azt a 2 fő technikát amit alkalmazni szoktatok, a mocskos hazugságot és a gusztustalan csúsztatást.

  [i]“megállapítható különbség az 1.6 Hdi és a Pirus között, az elhanyagolható, 1-2 deci ide-oda.”[/i]

  6,29 – 5,53 az [b]0,76 liter[/b] és nem “1-2 deci” különbség, ráadaásul nem ide-oda, hanem csak oda, úgyhogy a mocskos hazugság már meg is van. Plusz mindezt a jelenleg is drágább gázolajból.

  [i]“Ha egy új dízellel hasonlítjuk, pl egy eHdi-vel, vagy egy VW dízellel, akkor is közel azonos eredményt kapunk…És a Prius mindezt kb. dupla áron tudja.”[/i]

  Valóban? Te komolyan azt hiszed, hogy azzal a hasracsapásos beanekdotázós tehnikával amivel először meg másodszor meg harmadszor megbuktál, negyedszerre majd sikeres leszel? 🙂
  Tehát valahol van valami új ámde teljesen ismretlen dizel, ami közel azonos fogyasztást ad a Prius+-al (és szokás szerint azért mert CSAK) de fele annyiba kerül. LOL! 🙂 Hol vannak a konkrétumok, hol vannak a számok amik ezt alátámasztják? Jaa, szokás szerint sehol (de ha meg megnéznénk, akkor meg jönne a menetrend szerinti orbitális pofára esésed :). Te tényleg ennyire hülyének nézed a másikat?
  Akkor a gusztustalan csúsztatás is megvan.

  [i]“Szóval ha 10 millióért kellene kocsit vennem, és 7 személyes kellene, biztos, hogy nem a Prius mellett döntenék.”[/i]

  És ki a francot érdekel, hogy Te – vagy én vagy bárki más – mit venne? A kérdés nem ez volt, hanem az hogy melyik fogyaszt kevesebbet, és a behazudott-beanekdotázott totálisan alaptalan hülyeségeddel SZEMBEN az jött ki, hogy a Prius+ fogyaszt kevesebbet, ráadásul számottevően kevesebbet, pontosan úgy, ahogyan azt eredetileg is állítottam. Így 15-ödjére ezt próbáld már végre felfogni!

  Az pedig, hogy Te minden műszaki, gazdasági és környezetvédelmi érvvel szembemenve, adott keret esetén mégis a szarabbat, elavultabbat, többet fogyasztót, gyengébbet és környezetpusztítóbbat vennéd, az csak a Te emberi kvalitásaidról állít ki szegénységi bizonyítványt, nem pedig a Prius-ról mond el bármit is.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  kutty…mondtam:
  amig talál fogást, beszól mindenkinek..
  az a topic onnantól halott és csak értelmetlen pocskondiázásba megy át ahol “ő” megjelenik..

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ezt nem mondod komolyan! Attól lenne általánosan és tök jól használható autó, mert 2 akárki akármit beírt a fórumba és nem azért mert
  – ezt tapasztalod mióta megvan
  – majd 15 év óta ez az általános tapasztalat
  – szinte minden egyes teszt/tényeken alapuló felhasználói értékelés is ezt mutatja
  – az eladásai dinamikusan növekednek és már 3 millió felett szavaztak erre a vásárlásukkal?
  Ne hagyd, hogy az idióták lehúzzanak a saját szintjükre és ott a hatalmas tapasztalatukkal megverjenek. 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  A BMW meg a többi dízel start/stop-os géppel meg az igazi gond az elv, amit írtam is.
  A dugattyú olajhűtése a nagy literteljesítmény miatt van, egy jól kivitelezett hengerfelület tárol annyi olajat, hogy nem gond, ha leállítják, majd újra indul.
  A gond az, hogy a dízel komolyan igényli a hőt, az öntisztuláshoz. Az meg egy start/stopos rendszerrel nem fog menni.
  Ugyanez a gond a turbo-val is. Még városi üzemben sem hiszem, hogy örülnek majd a leállításokhoz.
  De, majd az idő eldönti.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  “Viszont kiváncsi volnék a te véleményedre, hogy szerinted megéri e a 3millió pluszt kifizetni érte? Illetve hogy téged mi vitt rá hogy hibrid autót vegyél. Előre is köszi a válaszodat.”

  Lent leírtam, hogy annyit nem ér, amennyibe újonnan kerül. De nekem még 6 milla is sok egy autóért, ha dízel, ha benzines, ha hibrid. Szerintem egy lakás árát nem szabad egy autóra sem rákölteni. Tehát én minden esetben jó állapotú használt autót keresek.
  Itt már előjönnek a kalkulációs dolgok ésa toyota használt hibridjei igenis jó ár/érték arányú alternatívák.
  Megbízhatóság nekem fontos szempont, mivel már a toyota bizonyított számomra, így a márka sem volt kérdés. Több is volt már a családban, ismerősi körben, senkinek semmi gondja nem volt velük.
  Amikor én vettem mindenképpen japán autót kerestem, lehetőleg toyotát. Meglehetősen beszűkül a lehetőség, ha hozzáadja azt az ember, hogy japán gyártású is legyen. Valahogy a francia, angol, vagy török gyártásúak nem olyanok. Ez is saját tapasztalat. Szóval kellett egy teljesen japó igazi középkategóriás toyota. Kicsit vaciláltam az avensis és a prius közt (mert a kategóriában ezek vannak). Pontosan 1 mft-volt a két kinézett gép közt.
  Aztán osztottam szoroztam és eddig bejött. Arra, amire nekem kell ez egy ideális autó. A többlet költségem 3/4-e már visszajött csak az üzemanyagból. Nem számoltam utána, de szerintem, ha az össz fentartási költséget vesszük szerintem már nullán vagyok. Tehát mostantól lehet számolni a megtakarítást.
  A másik pedig egyáltalán nem féltem attól, hogy kevésbé lenne megbízható, mint az eddigiek. Nekem egyszer azt mondta egy nagy tiszteletű műszaki tanárom arra a kérdésre, hogy milyen autót vegyek, hogy meg kell nézni a nép mentalitását, aki gyártja. Ezek alapján nekem olyan gép kell, aki ha kell 30 évig tesztel egy új ötletet (a Prius ilyen). Ez azt jelenti számomra, hogy hisz abban, hogy a technika, az alapelv jó, és megéri dollár, vagy jen milliárdokat rááldozni. Szeretem e szorgalmas kis népség termékeit, mert tetszik, ahogy hozzá állnak a dolgokhoz. Persze maguk az emberek tudnak nagyon igénytelenek is lenni, ahogy hallottam róluk, de ez tényleg csak hallomás, erre sincs mit adni. Jó lenn egyszer megnézni. 🙂
  Szóval nem félek, örömmel és megelégedettséggel használom 2. éve.

  Más: az akkuért aggódóknak, hogy az akkupack komplett ára vetekszik csak a dízel üzemanyagrendszer komplett cseréjével. Viszont az akkucsomag 28 külön cserélhető cellából áll, meghatározható külön, hogy melyikkel lehet gond, ha gond van. Annak a cseréje pedig elenyésző. Megjegyzendő erre sem volt még példa.

  Sajnos valóban rontja az autó hírét a sok bizonytalan előéletű, esetleg vízkáros USA példány, vagy leütött olasz, francia, vagy belga darab, amit valahogy helyreállítanak, aztán ismét eladó.
  Ezeket kell kiszűrni és akkor nagy gond nem lehet.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Szóval ami fogyasztásban megállapítható különbség az 1.6 Hdi és a Pirus között, az elhanyagolható, 1-2 deci ide-oda. Ez gyakorlatilag nem különbség. És mindezt úgy, hogy a Hdi már egy jó régi motor, tényleg csak azért hoztam példának, mert a közvetlen kollégámnak az van (nekem benzines kocsim van). Ha egy új dízellel hasonlítjuk, pl egy eHdi-vel, vagy egy VW dízellel, akkor is közel azonos eredményt kapunk (azt nem merem mondani, hogy a dízel kevesebbet eszik:). És a Prius mindezt kb. dupla áron tudja. A hibridnek két lényege lenne, az alacsonyabb fogyasztás és a környezetvédelem. Az alacsonyabb fogyasztás nem, vagy csak ímmel-ámmal valósul meg. Szóval ha 10 millióért kellene kocsit vennem, és 7 személyes kellene, biztos, hogy nem a Prius mellett döntenék. És nálam a fogyasztás lenne talán a legutolsó, amit néznék. Egy mai normális autó fogyasztását elfogadom, nem méregetem, hogy most 6,5 vagy 7,4, annyira nem érdekel. Inkább más szempontokat néznék. Részemről lezárva, a Prius nem alternatíva 10 millióért, 6 millió körül az lehetne.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  ez egy hibridtől kimondottan jó fogyasztás.

  Bmw-ék start/stop rendszernél ugy akadájozzák meg a szárazjárást, hogy inditásnál olajat fecskendeznek a dugattyűgyűrű és a henger fala közé. Igy nem kell két három löket mire kialakul az olajfilm a henger falán.

  Ahibrid akkujának tönkremeneteléről azt olvastam, hogy a hidegen nem tolerálják tehát ha mondjuk valaki szabad ég alatt tartja télen fojamatosan. Durván röviditi az akkuk élettartamát. Nem tudom mennyire igaz, a cikkben ezt irták.

  Peugeotban nem vagyok otthon. Renaultéknál olyan 200 és 300 ezer km között szokott kimenni a magasnyomású szivattyú. Az kb 150000 Ezek sajna tényleg nem olcsó dolgok.

  Azt is elhiszem hogy hegyen jól evett. Ezzel kapcsolatban azt olvastam hogy ugy jártak egy priusszal hogy lejtőn motor fék akkutöltés üzemben gurult lefele és lejtő közepén az aku feltöltött és igy megszünt a motorfékszerű hatás. A lejtő aljára a fékek ugy felmelegedtek hogy a fékpor füstölt. De lehet ez egy szélsőséges eset. Egyébként népítéleten volt.

  Irtad hogy magadat győzködöd. Nem. Csak s3000 alpáriságát gyűlöli mindenki. A kultúrált véleményt meghallgatom és elfogadom.

  Egyébként én a szkepticizmus mellett azért sem vennék ilyet mert egyrészt nekem folyamatos hosszú távra kell autó, másrészt herótom van az autómataváltótól. Ettől függetlenül elismerem a technikát csak nem látok benne perspektívát, mert egyenlőre nem nyújt annyival többet mint amennyivel drágább. Ki is számoltam a megtérülést de nem irom le mégegyszer mert s3000 kollega ujfent elkezd tanyasi tanulatlan suttyózni.

  Viszont kiváncsi volnék a te véleményedre, hogy szerinted megéri e a 3millió pluszt kifizetni érte? Illetve hogy téged mi vitt rá hogy hibrid autót vegyél. Előre is köszi a válaszodat.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Kicsit merész a hangvitele a kollégának, az már igaz.
  De kérem legyünk kicsit nyitottabbak egymás rigoáira.
  Szerintem a legnagyobb hiba, amit ember elkövethet, ha szemellenzősen nézi a dolgokat.
  Oka van, hogy ennyire felkapott a dízel technika, igaz főleg európában. Mint, ahogy annak is, hogy a toyota féle hibrid technológia (én egyelőre csak ezt tartom annak) is kicsit jobban terjed, mint ahogy egy zsákutcás próbálkozás szokott. Megjegyzem minden német gyártónak is van már valamiféle hibridje.
  Ha ütköztetünk érveket és ellenérveket az remek, de lehetőleg tényeken alapuljon az indoklás ne hallomás, vagy vélt gondolatok után menjünk. Valamint való igaz, ha kicsit a hangnemen tudnánk változattani, szívesebben olvasnám a gondolatokat.
  Nem tagadom, hogy s3000 stílusa néha mosolyt csal az arcomra, még akkor is, ha rossz kedvem van. De ezen tényleg változtatni kellene, már csak azért is, ha a Prius-ról beszélünk illik megütni valamilyen színvonalat, tisztelegve a technika nagyszerűségének, ha ez a jövő, ha más. Abban egyet érthetünk, hogy mindenképpen egy nagy lépés! 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Ahhoz meg, hogy most olvastam, hogy drága az aksi… Húha. Én meg a héten láttam az alább írt esetem árajánlatát. Tekintve, hogy taxi üzemben is általános az 500 e hibamentes km a prius-sal, én azt mondom hamarabb cserélnek üzemanyag rendszer majd azon a Bömbin, minthogy én meglátom a hibrid akkumat.[/i]

  Ugyan már, nem hallottad, hogy Ő “most olvasta” mennyibe kerül a meghajtóakkumulátorok cseréje? Érted, most! Amit más 5-10-15 évvel ezelőtt már tudott, azt ő most elolvasta és ezért mindenkinek hanyatt kell vágnia magát, hogy évtizednyi lemaradása van a legalapvetőbb dolgokban is. 🙂 (azt persze már nem mondta, hogy mit olvasott és hol olvasta, de az eddigiek alapján valószínűleg teljesen mindegy is, hiszen szinte biztos, hogy azt is totálisan félreértette).

  [i]“Elkövettem egy hibát, mert többször is voltam már hegyen a Prius-sal éppen Eger, Szilvásvárad, Miskolc-Tapolca környékén 4,6-tal zártuk a túrát. Úgyhogy cáfolom a hibrid nem való csak városba feltevést.”[/i]

  Ezzel most nagyon kihúztad a gyufát! Honnan veszed egyáltalán a bátorságot, hogy legalább 2 évnyi valós, mindennapi tapasztalattal a hátad mögött ellent merj mondani a falusi suttyónak, akinek az össz ismerete a Priusról kb. annyi, hogy egy megsárgult fénymásolaton egyszer már látott egy ilyet? 🙂 Hihetetlen pofátlanság amit művelsz, meglásd meg is kapod a beosztásod tőle! LOL! 🙂
  Nem tudtad, hogy idiótáéknál a tudás, az kifejezetten tiltott dolog? Ha valamivel éveket – ne adj isten évtizdeket – foglalkozol, akkor náluk örökre leírtad magad, hiszen már nem tud csapongani a fantáziájuk egyik hülyeségtől a másikig. Ahogy egy régi ismerősöm mondta, a tudásuk teljes és tökéletes hiánya nem korlátozza őket a rémálmodozásukban. 🙂
  Szóval szégyellheted magad, hogy ilyet tapasztaltál a Priusoddal, hogy nem csak városba való, hanem azon kívül is kiválóan működik, ad abszurdum még a hegyekben is :), ez nyilvánvalóan csak valami nagy hazugság lehet, a színtiszta igazsága csak az lehet, amit a falusi suttyó a negatív tudásával hasrabaszással állít elő. 🙂

  [i]“Tehát továbbra is kérdezem: van egy automata gépkocsim, ami hatalmas belső térrel, igaz kis csomagtérrel rendelkezik. Autópályán 130 tempomattal 5,6-t eszik.
  Annyi választ kérek csak a tényszerű számokra és kérem minden mást zárjunk ki, ez rossz érték?”[/i]

  Még a kérdés feltevése is sértő! Hát nem tudod a választ? Ha egy szaros rákkeltő dízel a kocsi, akkor qrva jó értéknek számít ez a fogyasztás, és mindenkinek le kell borulnia a földre tőle, ha más, akkor meg nagyon gyenge, és bármelyik dízel ezt simán veri. LOL! 😉
  Legalább is idiótáéknál mindig ez a helyes válasz. 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  “Ismerős 320d je start/stop kivitel városban 4.5et kajál ezzel lazán tudja azt amit egy hibrid némelyiknél többet is. Olcsobb fennt tartani? Ezzel azért vitatkoznék. Épp most olvastam, hogy milyen drága ha megdöglenek az aksik. Egyébként meg pont azok a karbantartások szügségesek mint egy benzinesnél. olajcsere szűrők vezérléscsere stb stb.”

  Ehhez egy pár mondat:
  nagyon kíváncsi leszek, hogy mit szól majd hosszabb távon a dízel technika a start/stop rendszerhez. Mert, hogy nem azért rakták Őket össze, mert a dízel örül neki az tuti. Egy mentsvár lehet, hogy a BMW csak nem dob piacra egy ekkora buktát, bár ismerek ellenpéldát a márkától nem is egyet. Szóval a szervizköltség majd rendezi azt a 4,5 l/100 km-nek megfelelő megtakarítást.
  Sajnos ott maga az elv, ami rossz, akárcsak a dízelhibrid a Peugeot-tól. Az a 2.0-s Hdi önmagában jó, és ha leszámítjuk a 4kerék hajtást csak hátránya van. Ez marketing volt, nem más.

  Ha már Peugeot: nekünk volt céges autó 308 sw 1.6 Hdi 90 LE. 0 km-tól 155 ekm-ig használtuk nagyobb hiba nélkül. Bár már az utóbbi pár 10 ekm-nél volt egy megmagyarázhatatlan fékmelegedése, amivel senki sem tudott semmit kezdeni. Motorikusan remek volt. Pályán 130nál tempomat nélkül éppen a Prius-om fogyasztását hozta újkorában 5,6, de 5,8 volt leadás előtt is. Szerethető, jó autónak tartom, csak ajánlani tudom, ha már dízel. Viszont a magam lehetőségeiből kiindulva én most tudnék hozzájutni egy ilyenhez és nem biztos, hogy a nyugodt autókázás tovább folytatódna. 155 ekm felett.

  Ahhoz meg, hogy most olvastam, hogy drága az aksi… Húha. Én meg a héten láttam az alább írt esetem árajánlatát. Tekintve, hogy taxi üzemben is általános az 500 e hibamentes km a prius-sal, én azt mondom hamarabb cserélnek üzemanyag rendszer majd azon a Bömbin, minthogy én meglátom a hibrid akkumat.

  Más:
  Nemrég voltam egy dízel adagoló specialistánál. Vittem 4 db SIEMENS piezo befecskendezőt. 25 ekm-után! A mester meglátta már mondta, hogy nem sok esély van. A piezo befecskendezők a polcon is képesek tönkremenni. Ha találok jó bontottat 80 eFt/db, de a gari a beépítésig tart, ha megy jó, ha nem nem. Vagy van a gyári, mert utángyártott nincs, javítókészlet nincs, 120 eft/db áron.
  Egyébként fel kellet újítani a nagymású szivattyút is 125 eft-ért, az szerencsére menthető volt. Még mielőtt rosszra gondol valaki üzemanyag rendben volt végig. Tudott, ismert előélettel, 25 ekm után. Remek, nem? Selymes hangú, duruzsoló common rail rendszer egyébként….

  Más:

  Elkövettem egy hibát, mert többször is voltam már hegyen a Prius-sal éppen Eger, Szilvásvárad, Miskolc-Tapolca környékén 4,6-tal zártuk a túrát. Úgyhogy cáfolom a hibrid nem való csak városba feltevést. Nekem csak ilyen van, nem fogok azért venni egy másik autót, mert néha kell menni pályára, meg hegyre. De tudjátok mit? Ha állandóan ott kellene járnom akkor is ilyet vennék, vagy egy hibrid Camry-t. De csak azért, mert az jobban néz ki. De most már én érzem rosszul magam, hogy bizonygatom a valóságot, gondolom magamnak, mert más úgy sem hiszi.

  Tehát továbbra is kérdezem: van egy automata gépkocsim, ami hatalmas belső térrel, igaz kis csomagtérrel rendelkezik. Autópályán 130 tempomattal 5,6-t eszik.

  Annyi választ kérek csak a tényszerű számokra és kérem minden mást zárjunk ki, ez rossz érték? Igent, vagy nemet lehet csak mondani, a többi szöveg nem érdekel.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  A srác valószinüleg kisebbségi komlekszussal küzdő barom, akinek nem hogy prius-a nincs, de még biciklie se. A szóühasználatából itélve max huszon egy két éves lehet és vagy érettségis vagy max 1-2éves főiskolás lehet. Vagy ha idősebb akkor ezen a szinten van. A 11 éves hibrid tapasztalata meg max akkor lehet igaz ha a kifestőkönyvet is belevesszük a tapasztalatba. Egyébként én ha találkoznék vele a valóságban sem törném el semmiét. CSak beleröhögnék a képébe. Doszt elég elégtétel lenne. További szép napot

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Tudod mit akkor nem gondolok semmit. Azért vannak az ilyen tesztek, hogy tájékoztasság a vásárlóközönséget, pont ezért igyekeznek hasonló körülmények közt tesztelni minden autót. De az autópálya az autópálya. Ha ezt nem fogod fel akkor inkább ne forszirozd tovább mint azokat az adatokat amibe már nem birsz belekötni. Igy van fogadd el. A split monitornak az a baja, hogy az emberek többsége priust csak városban használ ahol tényleg keveset eszik és ezek az adatok. Látod, pontosan tudom, hogy városban a hibrid eszik a legkevesebbet. De én autópályáról és hegyi közutakról beszélek. Ahova normális ember nem megy hibriddel. De te azt állítod, hogy ott is jobb mint a modern dizelek, ami természetesen a mocskolódásaid ellenére sem váltak igazzá.

  A 62%-hoz nincs mit hozzá tenni. 62% USA, a példa kedvéért legyen mondjuk 20% Japán és ázsia, marad 18% dél amerikának és európának. Ezzel a logikával semmi gond nincs csak nem birod elviselni, hogy nincs igazad, vagy az iskolázottsággal neked van hiányosságod.

  De félmondatokat cáfolsz meg, pontosabban nem megcáfolsz hanem lehurrogsz mert neked nem tetszik.

  A lakóhellyel saját magadat cáfoltad meg megint. Ugyanis ha valami ujgazdagok álltal lakott környékről beszélsz és ott látsz többet az távolról sem fedi a szép magyar átlagot. A mocskolódásodból kiderül hogy már nem tudsz észérvekkel védekezni. Igen én tanyán lakok Nick kollega meg a hatodikon egy lepukkant panelban, te meg egy kacsalábon forgó palotában. Gyönyörűszép álom de ébredj fel. A csúnya valóság teljesen más én orosházán lakom barátnőm bátonyterenyén egyiküknek sincs köze a putrihoz és mindketten miskolcra járunk egyetemre és igy ezeketa településeket illetve az utvonalakat sűrűn járom és igy nem nagyon látok priusokat csak ritkán.

  A sebesség felett csak benzinnel hajtot olvasd el itt fennt a kurva tesztben. Azt sem tudod miről beszélsz.

  5-6ember egymástól függetlenül kb ugyanazt gondolja akkor megnyugtatlak, hogy az egoista gondolkodással ellentétben te vagy a hülye nem mi.

  Dizel autó tudásról anyitt, hogy nem tudom honnan szedted a koromokádó kerregő szart. Nézz már meg egy új dízelt. Nem okád kormot de még csak nem is kerreg. Dízelen nem az 1.3 szívódizel 30 éves fiat unot kell érteni.

  Bizonyítás. könyebb mocskolódni mint bizonyítani olyat amit nem lehet és mégkönyebb mint beismerni hogy nincs igazad.

  Szóval teszt visszautasítva. Kár pedig jó móka lett volna. Ebből is látszik hogy te is tudod hogy nincs igazad.

  A faluról meg már irtam. Nem ott lakom és viszonyleg sokat járok keresztbe kasul az országon. De hát mit is várhat az ember egy pesti paraszttól. Ami nem Budapest az falu vagy tanya. És ott az emberek tudatlanok és bunkól. Ezért utálja mindenki a pestieket. Joggal.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  kutty89:
  az még hagyján, de az autonavigátor is hagyja élni itt az ilyen személyeskedő trollokat, aki az “ismeretlenségbe” burkolózva meri csak kinyitni a száját, és pocskondiázni másokat.Sajnálatos módon ez az oldal még nem nőtt fel ahhoz, hogy csak valós adatokkal lehessen regisztrálni..
  Érdekes a közösségi oldalon egy “ismeretlen” sem beszél így a másikkal..mert 10 másodperc és kiderül ki is az illető..aztán ha rossz embert fog ki az perre viszi a dolgot, ha nagyon rosszat, az meg eltör pár nem létfontosságú dolgot benne..

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  ha már spritmonitor, akkor ne több ezres átlaból számolj, mert ugye abba benne vannak az esetleg 10-15 éves típusok is, hanem mondjuk4-5 évből (2007-2012), mert ugye a most piacra dobott Priust ha már összeveti valaki a dízellel, akkor ne 10-15 éves konstrukciókból induljunk ki…:
  Opel Zafira dizelek átlag: 6.76
  Renault Scenic: 6.64

  de mindegy..

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Akkor szólok, hogy én minden nap találkozok magammal, és nagyon kellemes. Már több mint fél éve epekedve várom hogy megkeress bivajbasznádról ahogy ígérted, de úgy látszik még ebben is cáfolod magad ahogy minden másban korábban, és még mindig nem sikerült lemásznod a 6. emeleti panelból és/vagy a sűrített levegős autód nem akar beindulni. LOL! 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]Szóval én azt kérdeztem, hogy mennyit fogyaszt egy 1.6 Hdi 307 SW, de te szépen belevetted a statisztikádba a 2.0 Hdi-ket is.[/i]

  Nem én vettem bele, hanem a spritmonitor.de vette bele. Sajnos néha belekerülnek olyan járművek-is a keresésbe amik nem oda valók, semmi sem tökéletes. De örülök, hogy legalább annyi eszed volt, hogy megnézd, és ki is javítsd (erre kutty89 pl. tökéletesen alkalmatlan lenne).
  A javított keresés eredménye viszont [b]az ég egy adta világon semmit nem változtatott a végeredményen[/b], azazhogy a dizel TÖBBET fogyaszt, örülök, hogy nem csak én, hanem – csak elég nagy segítséggel ugyan -, de még saját magad is képes voltál magadat megcáfolni! 🙂
  Akkor remélem lezárhatjuk a vitát, és kutty89-et leszámítva mindenki megnyugodott, hogy a valóságban a koszos-szaros-kerregő-koromokádó-rákkeltő dizel még ráadásul TÖBBET is fogyaszt a hibridnél, azaz idiótákat leszámítva senkinek sem éri meg a fenntartása.
  Erről ennyit.

  [i]“De ha annyi lenne, akkor is ugyanolyan sokan vennének dízelt és benzinest is.”[/i]

  Ha annyi lenne az új ára, töredék annyian vennének nem-hibridet.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Ember ha két autót tesztel az autonavigátor akkor gondolom én hasonló körülmények közt teszi.”[/i]

  Te sok mindent gondoltál már itt, és mindegyikről azonnal kiderült, hogy egytől-egyik egetverő baromság. Ez is az. Az, hogy Te föltételezel valamit nem jelenti azt, hogy az úgy is van – sőt mint láttuk pontosan a forítottja igaz a Te esetedben -, de ennek belátásához gondolkodni kellene tudni, ami neked nem adatott meg.

  [i]“ha 2008ban 62% amerikában futott valószínű másik nagy rész japánban akkor európában csak nagyon kevés ergo nem vették itt”[/i]

  Egy ilyen mondat is gyönyörűen mutatja az elemi logika képességek teljes hiányát, már általános iskolában megbuktathatják az embert emiatt. A legviccesebb, hogy neked fingod sincs arról mi is a baj vele. 🙂

  [i]“újfent félmondatkiragadást cáfoltál meg”[/i]

  Nem, neked a félmondataid, az egészek, a bekezdések és a teljes szöveg is úgy hülyeség ahogy van.

  [i]“Én vagyok a vak meg engem kerülnek a hibrid sofőrök.”[/i]

  Nem azt mondtam, hogy mindehol sűrűn látni Magyarországon hibrideket hanem azt ahol én járok (olvasásból és szövegértelmezésből ismét elégtelent kaptál). Ha Te valami putri környékén laksz vagy egy tanyán akkor ott valószínűleg sokkal rikább a hibridsűrűség mint ahol én.

  [i]“a kompromisszum hogy egy sebesség felett nem hajt villamosan”[/i]

  Már egyszer leírtam, hogy ez csak a te végtelenül tudatlan ostoba fejedben van így a valóságban NEM. Ha ragaszkodsz a baromságodhoz biztosan nem válik ettől igazzá, csak magadból csinálsz még nagyobb barmot vele.

  [i]“Egyébként ha 5en 6an azt irjuk hogy nem minden körülmények között használható rendesen a prius és te egyedül vagy esetleg ketten vakon véditek. Biztos mi vagyunk a hülyék? “[/i]

  Igen, biztosan ti vagytok a hülyék! Egy állítás igazsága nem attól függ, hogy hányan tartják igaznak vagy hamisnak, de ezt egy hülye soha nem fogja megérteni, hiszen nem tud semmit, tehát neki egyetlen lehetősége az marad hogy megnézi a másik hülye mit mond. Az fel sem merül benne, hogy utána nézzen megbízható forrásból, hiszen az messze meghaladja a képességeit. Ezért sem magyarázom tovább neked.

  [i]“Dizel autó tudásod meg azt a bányászbéka segge alatt van.”[/i]

  Neked MINDEN tudásod a bányász béka segge alatt van. Annyira hülye vagy, hogy még azt sem fogtad fel miért írtam a 20 litert. Nem baj, legalább van kin röhögni. 🙂

  [i]“Ismerős 320d je start/stop kivitel városban 4.5et kajál…”[/i]

  Az én ismerősöm 320d-je meg 20 liter kajál városban úgyhogy hazudsz! LOL! :)))

  [i]“Bizonyisd be hogy megéri kifizetni azt a plusz 3milliot legalább ha nekem hosszui utakra kell auto.”[/i]

  Egy idiótának bizonyítsak be bármit is? Minek? Az teljesen lehetetlen. Egy idióta azt sem tudja mi a bizonyítás. Ha mutatsz neki egy bizonyítást csak rázza a fejét mert semmit sem ért belőle, és halál pontosan megismétli a hülységeit. Pont úgy, mint ahogyan Te adtad itt elő eddig magad. 🙂
  Már sok bizonyítást leírtam itt, erre mit reagálsz? Hogy bizonyítsam be. LOL! 🙂 Istenem, miért nem építettél magasabb kerítést! 🙂

  [i]“Ajánlok egy tesztet.”[/i]

  Nekem Te ne ajánlj semmit, előbb azt értsd meg amit eddig nem sikerült (azaz mindent :). Ha egyszer az életben eljutsz odáig, hogy felfogod az eddigi tesztek eredményeit, és rájössz mekkora egetverő barmot csináltál magadból, akkor jöhetsz a teszteddel (csak akkor már semmi értelme nem lenne). A Te tesztútvonalad innen indul és ide is érkezik visza:

  Budapest II. kerület, Lipótmezei út 1.

  =)

  [i]“Hajtogathatsz annyi sületlenséget amennyit csak akarsz a priusz egy városi autó. Még az amerikaiak is tudják ezt igy ha kirándulni megy a család előveszik a nagy országúti cirkálójukat és azzal mennek fel a hegyekbe.”[/i]

  Az eddigiek alapján jó eséllyel ki sem szagoltál még életed során a faludból, a hülyeség mellet ez is magyarázhatja ezt a végtelen tudatlanságodat. Ilyen tapasztalatokkal Te aztán qrvára meg tudod mondani, az amerikaiak mit és hogy csinálnak. LOL! 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Csak szólok-tapasztalatból-hogy s3000(antika) addig nem hagyja itt ezt a a topikot mig van aki ír ide és ö pocskondiázhatja..
  de érdekes hogy elöször statisztikára hivatkozik (sprintmonitor) majd tesztekre,és a szemés találkozók elöl meg kibújik.Ha valkinek mégis sikerül találkozni vele,szóljon,mert nekem is lenne némi elintéznivalóm…)

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Látom vitatkozni nem érdemes. Ismét igazoltál egy mondást: “Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”, ahogy a jó öreg Churchill megmondta. Szóval én azt kérdeztem, hogy mennyit fogyaszt egy 1.6 Hdi 307 SW, de te szépen belevetted a statisztikádba a 2.0 Hdi-ket is. Szóval ennyit a te statisztikáidról. És még te ajánlassz szakönyvet, mikor fogalmad nincs az egészről. Az 1.6 HDi 307 SW átlaga amúgy 6.29 liter/100 km. Erről ennyit.

  Szóval nincs nekem különösebb bajom a Priussal, egész jó alternatíva lehetne 5 és fél milliótól induló árral. De ha annyi lenne, akkor is ugyanolyan sokan vennének dízelt és benzinest is. Ugyanis nem csak a fogyasztás meg a környezetvédelem számít.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Te hülyébb vagy mint a sokévi átlag. Nyilvánvalóan megragadtál 20 évvel ezelőtt dízel fronton. A maiak ugyanis nem kerregnek, hanem alig hallhatóan duruzsolnak. Illetve a világon az USAban a legkevesebb a dizel személyautók állománya, kb 10-15%. Ergo mindenhol máshol e felett van. Az Ennyit a póznádról. Kezdesz igen komoly öngólokat lőni, szerintem hagyd ezt a topikot és keress olyat ahol még nem irtad le magad. Álltalad istenitett prius valóban kevesebbet eszik mint a dizelek szigorúan városban. Ha ugyanezt megnézzük autópályán 140-150es tempónál, avagy hegyi utakon emelkedő lejtő kövér gáz stb stb. Na ott egy dizel fog kevesebbet enni. Hajtogathatsz annyi sületlenséget amennyit csak akarsz a priusz egy városi autó. Még az amerikaiak is tudják ezt igy ha kirándulni megy a család előveszik a nagy országúti cirkálójukat és azzal mennek fel a hegyekbe.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Legyen. De azt mondom, hogy az 5 és fél liter sem olyan nagy dolog.”[/i]

  Persze hogy nem olyan nagy, még a 4 liter sem lenne az, de a 3 se, sőt a 2 se, de még az 1 se a nulláról nem is beszélve. És tudod miért? Mert ugyanezt egy dízel is tudja. Legalább is az idióták szerint, akik csipőből 2 böfögés között mindig ezt mondják. Csak az a baj, ha ezt a valóságban megnézzük, akkor jön mindig az óriási pofára esés, és kiderül hogy ez csak a képzeletükben igaz, a valóságban még véletlenül sem.

  [i]“Ha szerinted én hülyeséget mondtam, akkor kérdezem, hogy véleményed szerint mennyit fogyaszt egy szintén 7 személyes nagy csomagterű Peugeot 307 SW 1.6 Hdi ?”[/i]

  A pözsód – és minden más jármű is – az én véleményemtől teljesen függetlenül, az adott útviszonyok és a vezetési stílus függvényében fog fogyasztani. Értelmes ember egyébként nem a rokonától/ismerősétől vagy akárkitől kérdezi meg ezt, hanem megnéz teszteket amikből egy körülbelüli érték előállhat, vagy ha ennél megbízhatóbb adat kell, akkor megnéz minél több méréssel rendelkező felhasználói adatbázist – mint amilyen pl. a spritmonitor vagy a fuelly -, ahol a különböző vezetési stílusú és különböző útviszonyok között mért sok mérés átlaga adja a legjobb becslést (aki nem érti hogy miért van ez így, az olvasson el egy bevezető statisztikai tankönyvet, különös tekintettel az átlag és a várható érték tulajdonságai tekintetében).

  A pözsód a spritmonitor szerint [b]6.48 l/100 km[/b] átlagfogyasztással bír 148 db jármű sok ezer mérése alapján.

  [url]http://www.spritmonitor.de/en/overview/36-Peugeot/349-307.html?fueltype=1&exactmodel=SW&powerunit=2[/url]

  Ez máris lényegesen több, mint az általad a semmi alapján beanekdotázott adat, és természetesen a Prius+ hasonló adatánál is számottevően több, annak ellenére, hogy a Prius hajtáslánca még nagyobb teljesítményű is.

  Akkor erről ennyit, hogy nem nagy kunszt és ezt még egy dízel is tudja. Hát NEM tudja! Ráadásul az csak egy kerregő rákkeltő fos, éppagyú ember egy 10 méteres póznával sem piszkálna hozzá, pontosan úgy, mint azt ahogyan Európán kivül MINDENHOL máshol a világon egyébként teszik.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  s3000 kolléga. Ajánlok egy tesztet. Te hozod a prius-t, én viszem a grand scenic-et. Miskolc-kisterenye táv. keresztül a bükkön mátrán meg közben van egy eger. és kiderül melyik eszik többet 120km ugyanaz az utvonal ugyanazok a körülmények. Felkérjük az autonavigator-t szponzornak, biztos őket is érdekelné. Na?

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ember ha két autót tesztel az autonavigátor akkor gondolom én hasonló körülmények közt teszi. igy a fogyasztási adatok állnak akárhogy próbálod megcáfolni. ha 2008ban 62% amerikában futott valószínű másik nagy rész japánban akkor európában csak nagyon kevés ergo nem vették itt. újfent félmondatkiragadást cáfoltál meg. gratu. Lehet hogy neked a naponta látsz egyet kettőt az elterjedt ha igy nézzük igen elterjedt. ha ugy nézzük hogy az autópark 10%-át nem éri el a hibridek száma európában akkor kurvára nem terjedt el. De legyen el van terjedve. Én vagyok a vak meg engem kerülnek a hibrid sofőrök. a kompromisszum hogy egy sebesség felett nem hajt villamosan le van irva olvasd végig ezt a teszt igy e fölött már nem nagyon gyorsul és 165 a vége. Tudom magyarországon ez is már szabálytalan de van ahol nem és ott biza kompromisszum. az 1.5dci gyári végsebességi adata 185 azt hiszem.

  Egyébként ha 5en 6an azt irjuk hogy nem minden körülmények között használható rendesen a prius és te egyedül vagy esetleg ketten vakon véditek. Biztos mi vagyunk a hülyék? Dizel autó tudásod meg azt a bányászbéka segge alatt van. 20litert fogyasztó dizel autót még nem láttam, iletve de,ugy hivják kamion. Ismerős 320d je start/stop kivitel városban 4.5et kajál ezzel lazán tudja azt amit egy hibrid némelyiknél többet is. Olcsobb fennt tartani? Ezzel azért vitatkoznék. Épp most olvastam, hogy milyen drága ha megdöglenek az aksik. Egyébként meg pont azok a karbantartások szügségesek mint egy benzinesnél. olajcsere szűrők vezérléscsere stb stb. Mennyire megbizható? amiből kevés van kevés is romlik el belőlle. Pl sokkal több seat romlik el mint audi. Pedig ugyanaz a motor csak seatból dupla annyi van.

  Legközelebb akkor irj ha nem félmondatokat akarsz kiforgatni hanem találsz olyan tényeket ami bizonyitja hogy egy szép új prius plusnak jobb az ár/érték aránya mint egy új modern dizel teszem azt start/stop rendszerű autóhoz képest. Bizonyisd be hogy megéri kifizetni azt a plusz 3milliot legalább ha nekem hosszui utakra kell auto. autópálya kevés településen belüli cirkálás nuku budapest. Ne erőlködj nem fog menni.

  Gondolom fojtatod szépen a félmondatok kiragadását…inkább értelmezd a szöveg egészét. Mert jelenleg hülyézhetsz naphosszat, látszik hogy leszarod mit irok csak keresed hogy mit lehet ugy kiforditani hogy azzal le tudj hülyézni. ilyet én is tudok de itt nem ez lenne a cél. És ha nem ilyen tenyérbemászó paraszt módjára állnál hozzá akit mindenki a háta közepére kiván még lehet érdekelne is a hibrid autókkal való tapasztalataid. Merthogy ez a hozzászólások rész eredetileg erre lenne kitalálva. Gondolkodj el ezen

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Sajnos inkább trollkodásba megy át a dolog, nem értelmes vitába. Én nem megyek le a te szintedre, a hozzászólásaid szóhasználata alapján eldönthető, hogy milyen szinten vagy.

  Szóval én kompromisszumpárti vagyok. Elhiszem, hogy amikor te mentél a Priussal, akkor 5,5 litert fogyasztott. Az újságíró biztos felfelé ment a hegyen és kitaposta a tesztautó belét, mert úgysem az övé, és nem érdekelte, jól meghajtotta (különben van ilyen is). Legyen. De azt mondom, hogy az 5 és fél liter sem olyan nagy dolog. Mellesleg megjegyzem, hogy ugyanez az újságíró a Renault Grand Scenic 1.5 dCi esetében 5 és fél liter mért. Gondolom hasonló vezetési stílusban. Jó tudom másútvonalon ment, és biztos hátulról fújta a szél :))))
  Ha szerinted én hülyeséget mondtam, akkor kérdezem, hogy véleményed szerint mennyit fogyaszt egy szintén 7 személyes nagy csomagterű Peugeot 307 SW 1.6 Hdi ? Ha már ennyi rokonod van, akkor valakinek talán van ilyen kocsija.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“De tökmindegy a fogyasztás adott és magáért beszél.”[/i]

  Tehát Neked tök mindegy, hogy valami milyen körülmények között van lemérve, hiszen a fogyasztás adott és önmagáért beszél. LOL! 🙂
  És ilyen idióta mondatok után még azt kéred hogy ne hülyézzelek le? 🙂

  [i]“2008-ban még csak az usa-ban tudták eladni.”[/i]

  Erre megint a hülyénél enyhébbet egyszerűen nem lehet mondani. Sajnos azt látom, hogy annyira ostoba vagy, hogy nem csak hogy azt nem érted meg mit mond a másik, de még azt sem amit saját magad mondasz.

  [i]“Azt mondod, hogy 4év alatt elterjedt az öreg kontinensen is?”[/i]

  Semmi ilyet nem mondtam, de egyébként igaz. 4-5 évvel ezelőtt hetek-hónapok teltek el, hogy itt, taplóisztánban láttam volna hibridet az utakon. Ma ha kimegyek az utcára, minden nap legalább 2-3-at látok. Nekem ez már megüti az elterjedtség szintjét.

  [i]“Azért mert a hybrid kompromisszumokra késztet, a villanyautó meg méginkább és ezt az emberek java része ezt nem nyeli le.”[/i]

  Az elektromos autót ne keverjük ide, mert semmi köze a témához, de a hibrid milyen kompromisszumokra késztet???
  Olyanokra hogy:
  – kevesebbet fogyaszt
  – kevesebbet szennyez
  – olcsóbb a fenntartása
  – megbízhatóbb
  – kultúráltabb a műküdése
  – és tud olyan plusz dolgokat (pl. EV mód, álló klíma) amiket egy nem-hibrid nem?

  Ezek nem kompromisszumok, hanem előnyök. Olyan 70-es IQ-tól felfelé ezt meg is értik az emberek.

  [i]“És ezért nem tud igazán elterjedni és szerintem nem is fog soha…”[/i]

  Ezzel sok minden más mellett az a pirinyó baj van, hogy már elterjedt. De azért nyugodtan hajtogasd tovább a téveszméidet.

  [i]“Biztosíthatlak róla, hogy a véleményeddel ellentétben nem vagyok hülye a belsőégésű motorokhoz és a hibrid technikáról is sokat olvastam, de nem győzött meg…”[/i]

  Ennek ellenére itt eddig előadtad szinte az összes agyatlan tévhitet, amit a hibridekkel kapcsolathan kántálni szoktak. Akkor két eset lehet, vagy a rengeted olvasásod ellenére mégiscsak nagyon hülye vagy (ezt már sokszorosan kifejtettem, úgyhogy most nem fogom megint), vagy egy másik hülyétől olvastad a téveszméket a hibridekről. A végeredmény szempontjából azonban ez közönbös. Ha valaki mindent fordítva tud mint ahogyan az a valóságban van, akkor teljesen érdektelen, hogy mi győzi meg vagy mi nem.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Én meg tegnap megálltam egy mocskos dízeles mellett, éppen ott volt a gazdája, megkérdeztem tőle mennyit eszik a kocsija. Azt mondta, hogy általában 20 liter, ha sok város van benne akkor a duplája. Hozzátette, hogy nem éri meg ha valaki takarékoskodás miatt venné meg, erre a célra jobb egy hibrid. Állítása szerint ő nem adna pénzt érte de céges autóként kapta és használja.

  Most jobb? 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Nem tudom, hogy egyáltalán olvastad-e a cikket, de abban a következő szerpel…”[/i]

  Nem tudom, hogy egyáltalán elolvastad-e a legelső hozzászólásomat amiben leírtam, hogy 1600 km-t mentem nemrég egy Prius V-vel 3 személlyel szügyig pakolva és [b]5,6 l/100 km[/b] lett a tankolások és a megtett út alapján számított fogyasztás (a gép [b]5,3 l/100 km[/b]-t mutatott, a valódi érték valahol a kettő között lehet, de direkt a rosszabbat írtam). Az 5.6 pedig 5 és 6 között van nem 6 és 7 között.

  A spritmonitor adatbázisában szereplő összes Prius+ összes adatának átlaga jelenleg: [b]5.53 l/100 km[/b], és bármilyen hihetetlen számodra, ez is 5 és 6 között van nem 6 és 7 között. (ez 23 jármű több 100 mérésének átlagából jön)

  [url]http://www.spritmonitor.de/en/overview/49-Toyota/1288-Prius_Plus.html?fueltype=2&powerunit=2[/url]

  A fuelly adatbázisában szereplő összes Prius V összes adatának átlaga jelenleg: [b]5.6 l/100 km[/b], és elképesztő módon ez is 5 és 6 közé esik, nem 6 és 7 közé. (ez 211 jármű több 1000 mérésének átlaga)

  [url]http://www.fuelly.com/car/toyota/prius%20v[/url]

  Akkor talán ennyit arról, hogy valójában milyen fogyasztás várható ettől a járműtől.

  [i]“Én továbbra is azt állítom, hogy ez nem kunszt egy hibridtől, és nagyon-nagyon sok autó van, ami hasonló kategória, és ennél kevesebbet fogyaszt. Pl. közveteln munkatársamnak Peugeot 307 SW-je van, szintén 7 személyes, talán a csomagtere még nagyobb is, az 1.6 HDI pedig simán hat liter alatt eszik vegyesben, sőt még a 2.0 HDi is megáll 6 liter alatt, de hajtva is hozza a cikkben említett 6.6 literes átlagot. Ezt a számot a Priusnál nagyobb Picassok is simán hozzák. És akkor ez csak két példa volt, de van még nagyon sok.”[/i]

  Ezzel tökéletes hülyét csináltál magadból. Beanekdotáztál a seggedből előhúzott adatokat és számoda ez számít. Figyelj, akkor most egy pillanatra lemegyek a Te szintedre hátha így megérted:
  A szomszédom unokahugának a testvérének a veje ismer egy embert akinek a körösztanyjának a testvére már hallot olyasvalakiről, akinek a sógorának az unokatestvérének az apja egyszer találkozott valakivel akinek a nagyapjának a hugának az unokája olyan hibridet vett, amit taposott mint állat és így sem tudott 1 liternél többet fogyasztania. És ez csak 1 példa volt még végtelen sok ilyet tudok mondani. 🙂

  [i]“Szóval megint a saját téveszmédiet puffogtattad tényszerű adotok nélkül, mivl azok elég nyilvánvalóan éppen az ellenkezőjét igazolják annak, amit leírtál.”[/i]

  Értem, tehát a több száz valós körülmények között mért több 1000 mérési eredmény átlaga, valamit a saját mérésem az nem tényszerűb és csak a saját téveszméim, a Te seggedből előrángatott, ellenőrizheteten anekdotáid viszont tényszerűek, és nyilván ezeknek kell hinni. 🙂
  Több mint 10 év után is képes vagyok elcsodálkozni azon mennyire ostoba, hülye emberek léteznek.

  [i]“Az elromlik, nem romlik el kérdéshez.
  Ehhez valószínűleg kicsit jobban értek, mivel munkámhoz kötődik.”[/i]

  Tényleg, jobban értenél hozzá? És miért, más nem foglalkozhat ilyennel, ne adj isten nem kapcsolódhat a munkájához? Vagy megint csak arról van szó, hogy ez azért van mert Te mondod? 🙂

  [i]“Munkahelyemen elég nagy számban üzemeltetünk vékonyklienseket. Ez egy olyan számítógép, ami annyit tud, hogy bejelentkezik egy központi szerverre, és kész. Nincs benne mozgó alkatrész, csak elektronika, a hűtése is passzív. Azt hittük nem romlik el. De az igazság az, hogy igenis elromlik, sőt elég gyakran.”[/i]

  Ez megint nagyon szép anekdotázás, csak az ég egy adta világon semmi köze a témához.
  Ti terveztétek a Prius vezérlő elektronikáját? NEM. Ti gyártjátok? NEM. Ti tesztelitek? NEM. Akkor pedig qrvára semmi köze sincs a vékonykliensekkel szerzett tapasztalataidnak ehhez, SEMMI sem következik a Priusra nézve abból, hogy egy totál más dologban mit tapasztaltál. Pláne, hogy 15 év statisztikája is egyértelműen bebizonyította, hogy nem romlik el.
  Lehet hogy ez a munkád, de hogy ennek ellenére érteni nem értesz hozzá, az biztos.

  “Javaslom még a témában Winklerék videoját megtekintésre…”

  Persze, feltétlenül az idióta Winklerék videóit fogom véreres szemmel nézegetni, akik tökéletesen nullára írták magukat hibrid témában a végtelen hozzá nem értésükkel az elmúlt 8-10 évben. Nyilván az ilyen botcsinálta hülyék véleményét fogom nagy áhitattal mantrázni és a saját 11 éves hibrid tapasztalatomat meg kidobom a kukába. 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Lehetetlenség a Prius 2-vel általában 6 l-t etetni.
  Ott vagy az emberrel van gond, vagy a kocsival.

  Másik, hibrid pályára témához. Tényszerű saját tapasztalat:

  130 tempomat (ja, alapfelszereltség) 5,6 l/100km (1,5 dCi, istenem….) Sosem fogom felfogni, hogy mi a gond a pályás fogyasztással… Mi a gond ezzel egy ekkora autónál 2012-ben, európában, segítsetek már?
  110 tempomat 4,8 l/100km
  90 3,9-4,0 l/100km
  város 4,3 l/100km
  Budapest 4,5 l/100km bármikor!!!

  és nem kéri vissza a megtakarítást 100 ezrenként! Ez sem hátrány.

  Megtérüléshez meg hozzá kell számolni a többi járulékos előnyt: adó, szervizköltség, stb. Egyszóval a szumma fenntarthatóságot. Van egy érzésem, hogy így nem 10-15 év jön ki. Illetve továbbra is nyomatékosítom, hogy a használt, normális gazdás darabokról beszélek. A magyarországi új árát nem éri, de ez több más típusra is igaz.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Reagáltam is rá és ujraszámoltam különböző üzemanyagár kombinációkkal. Mert hát te hiába beszélsz arról, hogy drágább a gázolaj mint a benzin, ez nem mindig van igy, sőtt általában évente töbször helyet cserél a két üzemanyagtipus. Tulajdonképpen valóban nincs mit firtatni ezen, 10-20 év a megtérülés üzemanyagárak fügvényében. Ez igy is tulmutat az auto amortizácios mutatoin (értsd: meddig gazdaságos használni)

  Autópálya: mindkettő fogyasztási adat autonavigátor tesztből van. Nem tudom hogy ugyanugy ugyanolyan utvonalon hajtották e őket. Irj nekik e-mailt kérdezd meg. De tökmindegy a fogyasztás adott és magáért beszél.

  2008-ban még csak az usa-ban tudták eladni. Azt mondod, hogy 4év alatt elterjedt az öreg kontinensen is? Nem hiszem. MErt akkor nem csak ugy elvétve látnék egyet-kettőt. Kezdesz kissé belegabajodni a görcsös mindent megcáfolásban. Belepusztulnál ha nem kötnél bele fél mondatokba?

  Az eladási adat Európára vonatkozott. Arra igaz. Bár ugyis a válaszodban benne lesz hogy nem 200000 hanem 213000 vagy valami ilyesmi. priusból egyébként europában 2011 ben 24000darabot adtak el. Annyi köze van hozzá, hogy nem véletlenül adnak el európában 10.szer annyi dizelt és még többször annyi benzinest mint hybrid és elektromos autót. Azért mert a hybrid kompromisszumokra késztet, a villanyautó meg méginkább és ezt az emberek java része ezt nem nyeli le. És igenis itt ez a lényeg. És ezért nem tud igazán elterjedni és szerintem nem is fog soha és ha nem csak azt keresnéd minden szavamban, hogy hol lehet belekötni, hanem esetleg nyitottan olvasnád végig akkor lehet értenél és nem hülyéznél le. Biztosíthatlak róla, hogy a véleményeddel ellentétben nem vagyok hülye a belsőégésű motorokhoz és a hibrid technikáról is sokat olvastam, de nem győzött meg, ahogy Winkleréket sem a tesztvideójukban.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Látom a megtérülés kérdését már nem firtatod, gondolom rájöttél, hogy igazam van.”[/i]

  Ha nem tűnt volna fel, már a legelső reagálásomban leírtam, hogy a megtérülés számításod úgy baromság ahogy van. Ezek után mit kellene még firtatnom rajta?

  [i]“Autópálya: itt fent irják, hogy 7,3liter/100km grand scenic 1.5dci 5.5liter/100km”[/i]

  Tényleg? És pont ugyanazon az útvonalon, pontosan ugyanúgy hajtva állt elő a 2 teszteredmény? Jaa nem, akkor mi értelme az összehasonlításuknak? Csak 1 értelme van, hogy megint bebizonyítottad hogy fogalmad sincs miről beszélsz.

  [i]“”2008-ban az egész világon értékesített hibridautók 62%-a az USA útjain közlekedett” wikipédia.”[/i]

  Ez csodálatos csak az a súlyos baj van vele, hogy most 2012 van és nem 2008. Már 2009-re sem igaz az állítás.

  [i]“Szintén a wikipédia szerint 2011-ben 200000 db hibrid és elektromos üzemű autót adtak el, míg dizel üzeműt majdnem 2milliót.”[/i]

  Ez nyilvánvalóan hülyeség, csak Japánban és csak Prius-ból több mint 200 ezret adtak el 2011-ben, a többi hibrid és elektromos ebben pedig még nem is szerepel. Dizelből persze többet adtak el mint hibridből, de ennek semmi köze a hibridek elterjedéséhez.

  [i]“De minthogy aki nem úgy gondolkodik mint te az mind hülye igy biztos ez sem igy van.”[/i]

  Nem, aki nem úgy gondolkodik mint én az vagy hülye vagy nem, de aki úgy mint ahogyan Te az biztosan az. 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Nem csúnya…”[/i]

  Nekem nem tetszik a Prius továbbra sem, de írtam már, hogy ízlések és pofonok, van akinek a szőke, van akinek a barna, ezen nem érdemes összeveszni.

  [i]“Nem 6-7 hanem 5-6 és kifejezetten nagy durranás és tudod mlért? Mert pillanatnyilag semmi más nem tud ennél jobbat. A sok dízel… meg a benzinesek is tudnak ilyet… az megint az atombaromságok végtelen sorát gyarapítja, mert nem ez a kérdés, hanem csak a hasonló kategóriájú és kapacitású dízelek és benzinesekkel való összehasonlításnak van egyedül értelme. Ha azokkkal vetjük össze, akkor az látszik, hogy azok NEM TUDNAK ilyen fogyasztást produlálni, csak ennél nagyobbat.”[/i]

  Nem tudom, hogy egyáltalán olvastad-e a cikket, de abban a következő szerpel: “[b]A teszt végére adódott 6,6 l/100 km átlag..”[/b] Nem tudom, te hányas voltál matekból, de ez a szám a 6 és a 7 közé esik, sőt közelebb van a 7-hez, mint a 6-hoz. És itt ugye nyilván nem volt tojásokon lépkedés, nem volt csak város, csak autópálya, hanem egy normál üzemű vegyes teszt. Én továbbra is azt állítom, hogy ez nem kunszt egy hibridtől, és nagyon-nagyon sok autó van, ami hasonló kategória, és ennél kevesebbet fogyaszt. Pl. közveteln munkatársamnak Peugeot 307 SW-je van, szintén 7 személyes, talán a csomagtere még nagyobb is, az 1.6 HDI pedig simán hat liter alatt eszik vegyesben, sőt még a 2.0 HDi is megáll 6 liter alatt, de hajtva is hozza a cikkben említett 6.6 literes átlagot. Ezt a számot a Priusnál nagyobb Picassok is simán hozzák. És akkor ez csak két példa volt, de van még nagyon sok. Szóval nemhogy semmi nem tudja a 6,6 literes átlagot, hanem a dízelek nagyrésze tudja. Szóval megint a saját téveszmédiet puffogtattad tényszerű adotok nélkül, mivl azok elég nyilvánvalóan éppen az ellenkezőjét igazolják annak, amit leírtál.

  Az elromlik, nem romlik el kérdéshez.
  Ehhez valószínűleg kicsit jobban értek, mivel munkámhoz kötődik. Írta már előttem egy kolléga, hogy neki mi a tapasztalata ezen a területen. Nekem is hasonló. Munkahelyemen elég nagy számban üzemeltetünk vékonyklienseket. Ez egy olyan számítógép, ami annyit tud, hogy bejelentkezik egy központi szerverre, és kész. Nincs benne mozgó alkatrész, csak elektronika, a hűtése is passzív. Azt hittük nem romlik el. De az igazság az, hogy igenis elromlik, sőt elég gyakran. Egyetlen javítási mód: alaplap kukába és helyette jöhet egy másik. Ha egy ilyen drága kocsinál ez véletlenül előfordul, akkor igencsak zsebbe kell nyúlni.

  Javaslom még a témában Winklerék videoját megtekintésre, őket sem nagyon győzte meg ez a kocsi, túl steril volt nekik, nulla vezetési élmény, semmi visszajelzés a vezetőnek, stb.
  Másrészt 10 milióért hármas BMW-t, vagy A4-est, esetleg C Mercit kapok. Éppen a múlt héten láttam az Autómániában az új hármas bömöst. Húúúúú ….. a minőség valahol ott kezdődik, ott nem kemény a műanyag 10 misiért.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ami tönkre tud menni az tönkre is megy. Az, hogy mi mennyi időnként, az változó. Mivel hibridekből eleve nincs sok, igy nem is tud tönkre menni. Mielőtt még valaki belém köt, hogy igenis sok van. Majd akkor lessz sok ha minden harmadig, negyedik autó hibrid lesz, persze ez valószínűleg soha nem fog megtörténni. Az akkumulátoraik azt hiszem szabványosan valam 120-16ezer km ig garanciálisak, bár vannak olyan tapasztalatok hogy ennél lényegesen többet is kibirnak na de mivan ha nem, akkor bizony autó kuka mert nem éri meg kicserélni. Én ezzel úgy vagyok, hogy minthogy a rá kiadott töbletpénzt nem hozza be 300000km-alatt sem, és ez az ami miatt soha nem lesz tömegcikk és soha nem lesz minden 3-4. autó hibrid.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  nem akarok vitába szállni, de a Prius nem romlik el 15 év alatt? öö nincs benne egy benzinmotor? megnézném azt a hagyományos üzemanyaggal működő autót ami 15 év alatt sosem romlik el…
  elektronika…az IBM székesfehérvári üzemében merevlemezeket teszteltem 4.5 évig..ott sem értették a mérnökök hogy maguk a teszterek hogy mehetnek tönkre mikor semmilyen mozgó alkatrész nincs bennük….csak elektronika…:)))

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Látom a megtérülés kérdését már nem firtatod, gondolom rájöttél, hogy igazam van. Autópálya: itt fent irják, hogy 7,3liter/100km grand scenic 1.5dci 5.5liter/100km http://www.autonavigator.hu/hasznaltauto/renault_grand_scenic_1_5_dci_businessline_fap_2007_-_hasznaltteszt-8997 igazoló link. Ez minden csak nem kenterbeverés. Japánnal kapcsolatban akkor ugy fogalmazok, hogy lényegesen olcsóbb mint nállunk érthető okok miatt ( nem kell hajóztatni szállítani annyit stbstb) “2008-ban az egész világon értékesített hibridautók 62%-a az USA útjain közlekedett” wikipédia. Szintén a wikipédia szerint 2011-ben 200000 db hibrid és elektromos üzemű autót adtak el, míg dizel üzeműt majdnem 2milliót. Ezt nem nevezném elterjedésnek. Azt hogy az amerikai nép a legbefojásolhatóbbak a világon, felmérések bizonyítják. De minthogy aki nem úgy gondolkodik mint te az mind hülye igy biztos ez sem igy van.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Leirtam mert japánban olcsó.”[/i]

  Ez sem igaz, mert ott sem olcsó.

  [i]“Amerikában akkor is szorosan követik hybrideladásban japánt ők a világ legbutább népe ez egyértelmű.”[/i]

  Bármibe fogadok, hogy ugyanúgy fingod sincs az amerikaiakról mint ahogy a hibridekről sincs és ahogyan az általános iskolai matematika sem megy, ezért bátran kijelentem, hogy Te az átlag amerikainál sokkal butább vagy.

  [i]“európában egy év alatt 16000 hybrid ennek a nagy része városi közbeszerzésekként kerültek be taxinak.”[/i]”

  A 2000-es évek első felében adtak el egy év alatt 16 ezer körüli hibridet Európában, manapság több mint 100 ezer fogy belőlük errefelé évente, ami ráadásul dinamikusan növekszik is.
  Látom az olvasás/szövegértelmezés sem megy neked, de ennyi sok egetverő baromság után miért is menne bármi is (Prius eladás != összes hibrid eladás)

  Elégtelen alá.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Autópályán közlekedni még ennyire sem éri meg vele, mert ott még többet is eszik mint a dizel, amit te elavultnak irsz, szived joga.”[/i]

  Azért szeretem a fajtádat, mert előre pontosan lehet tudni, mivel fognak újra és újra hülyét csinálni magukból. 🙂
  Már vártam ezt a tipikus agyhalott tévhitet, amit be szoktak böfögni a tudtalanok, úgyhogy meg is van rá a konzerv válasz:

  [url]http://www.youtube.com/watch?v=ySR0flj6QnQ[/url]

  Még legalább 4 másik tesztet is tudok mutatni ami ugyanúgy bizonyítja, hogy a Prius autópályán is szarráveri fogyasztásban a büdös rákkeltő dízeleidet, nem beszélve a szabványos tesztciklus szerinti fogyasztások és a felhasználói fogyasztási adatbázisok adatairól, amik mind ugyanezt erősítik meg. Mi áll ezzel szemben? A Te teljesen megalapozatlan hasrabaszással előálló abszolút idióta állításod, avagy a minden a semmi ellen. Természetesen biztos vagyok benne, hogy Te továbbra is a semminek fogsz hinni, hiszen a Te szinteden kötelező a valóság ellentétét hinni. 🙂

  [i]“Tájékozódnod kéne kicsit abba az irányba is, nem csak a prius gyártósora felé imádkozni naponta ötször mint jó elvakult barom. Bocsáss meg, hogy ilyen alpárian irok de te sem voltál épp kedves.”[/i]

  Kettőnk közül az elvakult barom biztosan nem én vagyok. Én minden állításomat bizonyítottam és minden állításodat megcáfoltam. Te a semmiből előrángatott hülyeségeidhez való ragaszkodáson kívül semmi értelmeset nem tudtál még mondani. És ez nem véletlen. 🙂

  [i]“Neked is leirom, hogy amig kőolaj van a földben addig ugysem lesz olyan alternatív hajtás ami szembeszálhatna a belsőégésű motorokkal, minden kompromisszum nélkül.”[/i]

  Csodálatos hogy ezt megosztottad velünk. Ilyen alapon azt is elmondhattad volna, hogy a Etiópiában éheznek az emberek, annak kb. ugyanannyira semmi köze nem lett volna a témához. Ha nem tudnád a Priusok is (a plugint kivéve) olajszármazékokkal megy.
  Ez is annyira tipikus, milliószor tapasztaltam már ezt a fajta mellébeszélést.

  [i]“A hybridek 62%-át az Usában adták el, a másik tulnyomó részét Japánban, Európában csak néhány ezer szaladgál belőlle. Vajon miért?”[/i]

  Ezt már megcáfoltam, miért csinálsz sokadszorra is hülyét magadból ugyanazzal?

  [i]“Mielőtt leszólsz mindenkit aki azt mondja, hogy ez nem feltétlen éri meg, nézz körül a világban és kondolkozz el azon miért nem tud elterjedni. Csak regionálisan.”[/i]

  Újabb óriási pofára esés! A Prius a világ legtöbb helyén már elterjedt. Sőt, idén februárban pl. az egész világon az összes személygépjárműeladást tekintve a legnagyobb darabszámban eladott jármű volt. Ennyit arról, hogy nem tud eltejedni. LOL! 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Végig olvasva a kommenteket hihetetlen az emberi elme. Jó, rendben legyen véleménye az embereknek, sőt lehet különböző is. De a legszebb, hogy mindenki kőkemény meggyőződéssel nyilatkozik de, ami a legfontosabb többnyire érzelmi alapon, 0 információval, 0 tapasztalattal.”[/i]

  Én kb. 15 éve olvasom a megjegyzéseket a témában és azt kell mondjam az esetek döntő többségében ugyanez a szánalmas kutty89 színvonal tapasztalható. Megjelennek emberek nem nulla hanem negatív tudással a témában, sőt általában kiderül, hogy általános logikai, matematikai ill. gondolkodási készségeik is olyan szinten állnak, hogy még az alsó tagozatból is kubuknának vele, ennek ellenére óriási pofával előadják a végtelen hülyeségeiket és amikor az ember erre rámutat, akkor csak a hisztéria és elmebeteg tévhiteik szó szerinti megismétlése következik részükről. 🙂

  [i]“Kell hozzá az elvakultság helyett nyitottság az új iránt (nem zsákutcának nevezni azt a technikát, ami már több, mint 10 éve komoly piaci részt szakít magának, ami talán nem véletlen), tényszerű adatok, tapasztalatok, meg egy kis matematika.”[/i]

  Igen, de őket a tények nem érdeklik, hiszen azt sem tudják mi az. Borzalmasan torz világukban ilyeneknek nincs helyük, csak a saját hülyeségeik amiknek még véletlenül sincs közük a valósághoz.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  teljesen igazad van. Városi közlekedéshez kiváló autó. Szó se rólla ezért használják európa nagy részén pl taxinak kajakiszállításra stb stb. Viszont arra, hogy 200km eket ingázzon vele az ember arra , azaz nem az mert képes rá csak a dizel ugyerre gazdaságosabban képes. Városi rohangálásra viszont valóban a dizel az alkalmatlan. kinek mire kell. Én csak azt mondom, hogy ezu a hét személyes taxinak jó, CSaládi autóünak nem mert nyaralni menni vele nem gazdaságos.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Leirtam mert japánban olcsó. Amerikában akkor is szorosan követik hybrideladásban japánt ők a világ legbutább népe ez egyértelmű. európában egy év alatt 16000 hybrid ennek a nagy része városi közbeszerzésekként kerültek be taxinak. Nem vagy a tanárom isten ments még elhülyülnék, igy csak magadból csináltál hülyét.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ha megtanultál volna olvasni feltűnik, hogy irtam hogy mikor melyik a drágább, mert ha átnézzük az elmult évek statisztikáit, hol a benzin a drágább, hol a gázolaj. Legyen igazad 450 benzin és 500 gázolaj esetén, ami valószínű ekkora különbség sose lesz is 300000ft éves megtakarítást jelent, ha 5litert eszik bár tudjuk, hogy ez nem igy van. igy is a 3000000 az biza 10 év. De minthogy lesz olyan is, hogy a benzin a drágább, igy ha mondjuk mindkettő 500ft/liter akkor csak 200000 a különbség amim már 15 év. De ez teljesen lényegtelen, mert se 10 évig se 15 évig nem akar senki használni egy új autót. Még mindig hybrid lover vagy, mert vakon véded, ha szar ha jó. Pl Autópályán közlekedni még ennyire sem éri meg vele, mert ott még többet is eszik mint a dizel, amit te elavultnak irsz, szived joga. Bár nyilvánvaló, hogy nem az. Tájékozódnod kéne kicsit abba az irányba is, nem csak a prius gyártósora felé imádkozni naponta ötször mint jó elvakult barom. Bocsáss meg, hogy ilyen alpárian irok de te sem voltál épp kedves. Common rail vagy más. Nem igazán van más már minden gyár common rail dizelt gyárt. Neked is leirom, hogy amig kőolaj van a földben addig ugysem lesz olyan alternatív hajtás ami szembeszálhatna a belsőégésű motorokkal, minden kompromisszum nélkül. Ha kiszámolod mi mibe kerül, egyszerűen nem éri meg. Tökmindegy, mennyire vagdalkozol itt a semmivel, mert csak azt tudod mondani, hogy nem igy van, de azt nem hogy akkor hogy. A hybridek 62%-át az Usában adták el, a másik tulnyomó részét Japánban, Európában csak néhány ezer szaladgál belőlle. Vajon miért? És ne mond nekem, hogy azért mert nem birjuk megfizetni, mert pl.: egy német csipőből rázná ki az árát, hanem azért mert csak az amerikaiak elég hiszékenyek és csordaszelleműek hozzá. Japánban meg egyrészt olcsó, másrészt ott a nagy népsűrűség miatt sok a településen belüli közlekedés ahova ez a technika való. Mielőtt leszólsz mindenkit aki azt mondja, hogy ez nem feltétlen éri meg, nézz körül a világban és kondolkozz el azon miért nem tud elterjedni. Csak regionálisan.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“A prius-t a hiszékeny amerikaiaknak találták ki, akiknek ha valaki azt mondja, hogy ez jó akkor nem gondolkodik, ha a szomszéd vett, akkor nehogy már ő ne vegyen. Nem véletlen, hogy a világon eladott hybrid autók 62%-át az USA-ban adták el.”[/i]

  Nem, a Prius-t az értelmes embereknek találták ki – tehát nem Neked 🙂 -, és nem, nem az USA-ban adják el a hibridek többségét hanem Japánban. Prius-ra pl.:

  [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Prius#Sales[/url]

  Számos felmérés kimutatta már, hogy a Prius tulajdonosok között sokkal nagyobb a magasabb végzettségűek aránya mint más márkák tulajdonosai esetén.

  [i]“Érdekes módon Európában alig adnak el belőle.”[/i]

  Ez megint a betonhülyeségek ketegóriája. Az előző link-ből is látszik, hogy miért.
  Tehát fantasztikus érzékkel, megint halálpontosan sikerült a valóság ellentétét beböfögnöd ide.
  Ismét elégtelen.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Ez a Prius szerintem csúnya, drága, és az üzemeltetési költségei sem különösebben olcsók.”[/i]

  Figyelj, hányszor fogod még ezt a marhaságot leírni? Nem csúnya, hanem NEKED nem tetszik! A kettő között óriási különbség van de láthatóan ezt sem érted. Az üzemeltetési költségei pedig a legalacsonyabbak a kategóriájában. A legalacsonyabbra azt állítani, hogy nem különösen olcsó, elég komoly deffektust feltételez.

  [i]“Szóval a 6-7 liter közti fogyasztás nem egy nagy durranás, sok dízel ennél kevesebbet fogyaszt, de a benzinesek közül is sok tudja ezt, vagy nem nagyon tér el.”[/i]

  Nem 6-7 hanem 5-6 és kifejezetten nagy durranás és tudod mlért? Mert pillanatnyilag semmi más nem tud ennél jobbat. A sok dízel… meg a benzinesek is tudnak ilyet… az megint az atombaromságok végtelen sorát gyarapítja, mert nem ez a kérdés, hanem csak a hasonló kategóriájú és kapacitású dízelek és benzinesekkel való összehasonlításnak van egyedül értelme. Ha azokkkal vetjük össze, akkor az látszik, hogy azok NEM TUDNAK ilyen fogyasztást produlálni, csak ennél nagyobbat.

  [i]“Ami még fontos kérdés a fenntartás. Ehhez a Priushoz a szonszéd Józsi biztos nem tud hozzányúlni, de nem is mer, hátha tönkretesz valamit.”[/i]

  Ez megint eszeveszett nagy baromság. A gyakorlatban se a szomszéd Józsinak se másnak nem kell hozzányúlnia mert nem romlik el. 15 évnyi statisztika bizonyítja ezt.

  [i]“de persze Murphy óta tudjuk, hogy bizony elromlik. És minél több “okosság” van benn, annál inkább elromlik, és annál nagyobb a javítási költsége. Ebben a Priusban pedig sok okosság van.”[/i]

  Akiknek Murphy adja az egyetlen támpontot az életben az eligazodáshoz, azok meg is érdemlik. Az értelmesek pedig tudják, hogy a legkisebb meghibásodási valószínűséggel éppen a HSD hibridek rendelkeznek, ezért ezt választják és nyugodtan alszanak. A Murphy szinten vegetálók pedig nem hibridet választanak és szopnak. LOL! 🙂

  [i]“DE amíg a környezetkímélő kocsi sokkal többe kerül, mint a hagyományos, és nem si fogyaszt sokkal kevesebbet, addig a legtöbb embert nem érdekli a környezetvédelem.”[/i]

  Majd fogja amikor ő vagy a környezete súlyosan károsodik vagy elpusztul emiatt. De akkor már késő. Vagy ha egyik sem következik be, akkor a következő generáció kapja meg azt a trágyát, ami az egyszerű emberek “spórolása” miatt elő.
  Persze ennél is összetettebb a kérdés. Ha valaki nem engedheti meg magának, akkor nincs tovább miről beszélni, de ha igen, akkor igenis felelősség terheli hogy mit választ.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Barátom te még mindig ugyanazt a hülyeséget szajkózod amit eddig. Ha az üzemanyag drágul akkor drágább tankolni a prius-t is a scenicet is, igy a megtérülés akárhonnan nézem kb ennyi marad.”[/i]

  LOL! 🙂 Te hányszor buktál meg matematikából? Ha egyszer sem, akkor nyilvánvalóan soha nem is jártál ilyen órára. Aki még ilyen triviális dolgot sem képes átlátni, és ekkora baromságot komolyan leír, az nem csoda, hogy más kérdésekben sem képes értelmes gondolkodásra. (Házi feladat csak neked kiszámolni a megtérülést 420 Ft-os gázolaj és 400 Ft-os benzin valamint 500 Ft-os gázolaj és 450 Ft-os benzinár esetén 🙂

  [i]“A common rail dízelt 2001-ben vezették be legalábbis renault-ék, nem hinném, hogy elavult lenne.”[/i]

  Na, hogy ha Te nem hinnéd, akkor szinte biztos, hogy az ellenkezője az igaz. Megfigyeltem, a hozzád hasonlóknál szinte mindig bejön ez a szabály. 🙂 A rákkeltő dízeled úgy elavult ahogy van, fügetlenül attól mikor vezettek be hozzá a common rail rendszert vagy mást. Ha ezt sem fogod föl, akkor nincs miről beszélni (mondjuk ez már a matektudásod óta is igaz :).

  [i]“Autópályás tempónál a priusnál már nem hajt a villanymotor, igy 99Le marad ha jól rémlik, igy mindjárt nem is erősebb, mint a scenic.”[/i]

  Itt vagyunk hát megint, újra és újra ide lyukadunk ki. Akkor ezek szerint nem csak az elemi matematika nem megy, hanem a leghalványabb fingod sincs arról, hogy hogy működik valójában egy HSD hibrid, és csak a már milliárdszor benyökögött totális tévhiteket nyomatod. Ilyen képességekkel és tudással nem is csoda, hogy ilyen borzalmasan torz a világképed. 🙂
  Ezzel ellentétben a valóságban bármilyen sebességnél tud hajtani a villanymotor is, úgyhogy abszolút hülyeség az állításod, miszerint csak a benzimotor hajtana autópályán, azaz minden sebességnél megmarad a Prius teljesítményelőnye.
  Tehát nem gyenge és nem lassú (vagy ha igen, akkor a rönyód még gyengébb és még lassabb).
  Köszönjük, leülhetsz elégtelen.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ez igy van. De pont a flottaüzemeltető úrnak kellene tudnia azt. Hogy hiába olcsóbb 8-10 ft vel kmenként üzemeltetni ha a megvételi árkülünbözetet 20 év alatt hozná csak be. Manapság főlleg egy flottás autót 5-6 évre vesznek. Igy maximum szubjektiv okok dönthetnek a prius mellet. Mert ár érték arányban nem éri el tisztán belsőégésű vwtélytársait. 7 személyesként azt várná az ember hogy családi nyaralásokra nagyon jo, de minthogy 80km/h fölött már csak 99le benzinmotor hajt pont ott kerül hátrányba. Előnye csak városi forgalomban mutatkozik meg ahol meg a mérete miatt kerül hátrányba. Ha ezekwt a dolgokat valaki mind végiggondolja akkor látszik hogy jelenleg a hybrid egyterü kevesebb drágábban. Én nem ellensége vagyok a környezetvédelemnek és a japán autókat sem utálom. Ha varosi forgalomra kene auto is a prius ugyanannyiba kerülne mint egy dizel habozás nélkül azt választanám. De akkor is kene mwg egy auto ami hosszu utra jo. Amig vana folsben olaj ugy sen lesz olyan alternativ hajtás ami nem kényszerít konpromisszumra.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Lehet, hogy racionálisan kell választani egy flottaüzemeltetőnek, de a legtöbb ember azért más szempontok, esetleg érzelmek, márkahűség, stb. alapján választ. Nekem pl. van 2 gyerekem, és “kétlakiak” vagyunk, sokszor visszük a kismotort, kisbicajt, stb., tehát nálam pl. egy 100 literrel nagyobb csomagtartó többet számít, minthogy 1 literrel többet vagy kevesebbet fogyaszt. Van olyan kollégám, aki több mint 20 éve csak BMW-t vesz, egy másik csak VW Golfot. Volt olyan, aki egy jobb szín miatt választott egy másik típust. Van aki csak azért vesz egyterűt, mert szeret kicsit magasabban ülni. Szóval fontosak a forintok, különösen manapság, de nagyon sok más szempont is van azért.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Végig olvasva a kommenteket hihetetlen az emberi elme. Jó, rendben legyen véleménye az embereknek, sőt lehet különböző is. De a legszebb, hogy mindenki kőkemény meggyőződéssel nyilatkozik de, ami a legfontosabb többnyire érzelmi alapon, 0 információval, 0 tapasztalattal. Ez utóbbi miatt tűnik s3000 számára butaságnak sok hozzászólás. Mi tagadás, ezzel együtt, van is benne valami.
  Pedig, ha valami, akkor az autófenntartás egy remekül racionalizálható dolog. Pontosan kiszámolható mindenki számára, hogy a saját használata mellett mi a leggazdaságosabb megoldás abban az időtávlatban, amiben jellemzően gondolkodik egy autó használata során.
  Kell hozzá az elvakultság helyett nyitottság az új iránt (nem zsákutcának nevezni azt a technikát, ami már több, mint 10 éve komoly piaci részt szakít magának, ami talán nem véletlen), tényszerű adatok, tapasztalatok, meg egy kis matematika. Az én használatomnak pl. ez a technika felel meg a leginkább. Minden nap bizonyít már két éve hiba nélkül. Tessenek összeadni az összes költségét a saját autó használatának, de tényleg mindent, amit az autóra költ! (köt.bizt, telj.adó, ha van casco, szervizek költsége, üzemanyag, és javítási költséget, ha van) Ez nálam a km-rre visszaosztva 23 Ft/km.
  Itt jegyzem meg, hogy egy nagyobb méretű flotta kezelője vagyok tele remek dízelautókkal.
  A legolcsóbb dízel fiesta kategória ugyan ilyen szempontból összeállított fajlagos költsége 30-35 ft/km. Mondom még egyszer egy fapados fiestáról beszélünk, ami szintén semmiféle módon nem hasonlítható össze a priussal. Az viszont igaz, hogy azt várná az ember, hogy egy fapad fiesta a legolcsóbb megoldás A-ból B-be. Jelenleg 1 egyébként jó állapotú vár javításra üzemanyag rendszer hibával. Első garis ajánlat: nettó 500 eft, bontott cuccból, gari nélkül:nettó 320 eft. Brutális ára van a olcsó autónak, tudjuk a suzuki óta!
  Azzal egyetértek, hogy az új ára ezeknek a gépeknek Magyarországon irreális. Az okát is tudjuk. Ez kicsit elvi kérdés, de manapság szerény véleményem szerint 4 mft a max, amit egy autóért adni szabad.
  Az különbözteti meg a minőséget a tömegterméktől, hogy a minőségi terméket használtan is meg lehet vásárolni, az ebből fakadó előnyöket akkor is fogja hozni és ami a legfontosabb megbízható módon.
  Ezzel együtt viszont már ár/érték arányban nincs ellenfele egy jól karbantartott használt hibrid priusnak.
  Innen lehet tovább gondolkodni!

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  A merci fog veszíteni. Akkor nállad nagyobb lúzer barmot még nem hordott a hátán a föld. Én ezzel nem dicsekednék. E merci helyett prius. édes istenem

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Valóban nem. A prius-t a hiszékeny amerikaiaknak találták ki, akiknek ha valaki azt mondja, hogy ez jó akkor nem gondolkodik, ha a szomszéd vett, akkor nehogy már ő ne vegyen. Nem véletlen, hogy a világon eladott hybrid autók 62%-át az USA-ban adták el. Érdekes módon Európában alig adnak el belőle. Márpedig mondjuk egy németnek tuti lenne rá pénze. Csak hát itt akinek van rá pénze annak eszébe sem jut ilyen autófejlődési zsákutcát venni, aki meg elég hülye, hogy ilyet akarjon annak valamiért álltalában nem nagyon van pénze ilyesmire.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Azt tisztán látni, Priust nem a eccerű magyar parasztgyereknek találták ki:))))))))))))))

  Azon meg külön beszarok a gatyába, mikor scenic-et hasonlítja a HSD-hez, ekkora vasutasokat!! :))))

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Én inkább kutty89 felhasználóval értek egyet. Ez a Prius szerintem csúnya, drága, és az üzemeltetési költségei sem különösebben olcsók. Ronda – nem ronda, ez ugye ízlések, és pofonok kérdése, nekem ez , és a korábbi Prius is csúnya, így alapból nem vennék. Ha már pénzt adok érte, akkor az a minimum, hogy tetszen. Még akkor is ha sokkal kevesebbe kerül, nemhogy ha 10 millió körüli árnál. De ez persze szubjektív, van akinek ez a kocsi tetszik. Drága, ez ugye nem kérdés, ez még a priust kedvelők számára sem vitás.
  Egy ilyen kocsin akkor lehetne elgondolkodni, ha vegyes használatban 2-3 liter benzint fogyasztana. Olyanokkal nem érdemes foglalkozni, hogy csak városban, meg 80 alatt, meg 110 alatt. Ha már 10 millióért kocsit veszek, akkor nekem ne legyenek korlátok. Szóval a 6-7 liter közti fogyasztás nem egy nagy durranás, sok dízel ennél kevesebbet fogyaszt, de a benzinesek közül is sok tudja ezt, vagy nem nagyon tér el.
  Üzemeltetési költségek. Ha ez a Pius eszik 6,6 litert, ez egy átlag magyar autós évi 15 ezer km-ével számolva, kicsit kerekítve 400 ezer Ft. Az én verzióm szerinti szintén 7 személyes, szintén Toyotával, egy 1,8-as benzines + gázos Versoval. 8 literes fogyasztással számolva (pedig annyit biztos nem eszik) 300 ezer Ft. De ha nem gázos a kocsi, hanem 7 liter benzinnel számolok, akkor is csak 20-30 ezer Ft a különbség éves szinten.
  Ami még fontos kérdés a fenntartás. Ehhez a Priushoz a szonszéd Józsi biztos nem tud hozzányúlni, de nem is mer, hátha tönkretesz valamit. Szóval ha valami történik csak a szakszervíz jöhet szóba (az más kérdés, hogy Józsinál többet ők sem nagyon értenek hozzá). Szokták mondani, hogy ez nem romlik el, de persze Murphy óta tudjuk, hogy bizony elromlik. És minél több “okosság” van benn, annál inkább elromlik, és annál nagyobb a javítási költsége. Ebben a Priusban pedig sok okosság van.
  Végül a környezetterhelés. Szép dolog a környezetvédelem, én sem dobom el a papírzsepi, szelektíven gyűjtöm az üdítősflakonokat, és a Tetra Packos dobozokat, DE amíg a környezetkímélő kocsi sokkal többe kerül, mint a hagyományos, és nem si fogyaszt sokkal kevesebbet, addig a legtöbb embert nem érdekli a környezetvédelem. És ezzel én is éppen így vagyok. Lehet okoskodni, hogy így meg úgy, de az emberek többségét nem különösebben hatja meg, szóval ez a környezetvédelem ezen a szinten olyan úri hóbortnak tűnik, úgy is mondhatjuk, hogy sznob dolognak. Aki ezzel vitatkozik, annak ajánlom, hogy tanulmányozza a Maslow piramist, ahol nem lehet szinteket kihagyni. szóval amíg az ország 99%-ának az a gondja, hogyan fizesse be a hitelt, meg a gázszámlát, az ha össze tud spórolni egy autóra valót, akkor is magasról tesz arra, hogy védi-e a környezetet, vagy nem, pláne ha ez 3-5 millió pluszba kerül neki.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Barátom te még mindig ugyanazt a hülyeséget szajkózod amit eddig. Ha az üzemanyag drágul akkor drágább tankolni a prius-t is a scenicet is, igy a megtérülés akárhonnan nézem kb ennyi marad. 18 év. hogy mikor melyik épp a drágább a gázolaj vagy a benzin az változó ezért nem számoltam a különbséggel. Itt nem arról van szó, hogy megtehetem-e, hanem, hogy megéri e kifizetni a többletköltséget. A common rail dízelt 2001-ben vezették be legalábbis renault-ék, nem hinném, hogy elavult lenne. A kultúráltságról annyit, hogy kis sebességnél csendes az utastér nagynál meg mindkettőnél a szélzaj elnyomja a motorét. Autópályás tempónál a priusnál már nem hajt a villanymotor, igy 99Le marad ha jól rémlik, igy mindjárt nem is erősebb, mint a scenic. A végsebessége pont itt a teszt irja, hogy 165km/h, az lassú egy 1.8as motortól, bár a 99le ennyit tud. Tehát gynege lassú és drága. Szóval egy állóklímát vettél 3millióért. Gratu.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  1. s3000 és nem S2000
  2. Nem “hybrid lover”, hanem csak ki nem állhatom az ostoba, hozzá nem értő hülyéket, akik beleugatnak olyanba, amihez lövésük sincs. 🙂
  3. A számításodat nem ellenőriztem le, de tegyük fel hogy helyes (persze nem az, mert még a benzin-gázolaj árkülönbségével sem számoltál, de most most nagyvonalúan eltekintek ettől, mint látni fogjuk ígyis-úgyis hülyeség az egész :). Abban az esetben ha legalább 18 évig 420 Ft maradna az üzemanyagok literjének ára, akkor talán igaz is lehetne a megtérülés eredménye, minden más esetben csak magadból csináltál hülyét. 🙂
  4. A ronód teljesítménye egy jó 20%-al kisebb mint a Prius-é, és csak egy elavult koszos rákkeltő dizel hajtja, hogy jön ez a HSD hibrid kultúráltságához? Lehet a légkondícionálóját álló motornál használni? Nem. Akkor hogyan vetted figyelembe ezeket az összehasonlításnál? Szokás szerint sehogy, így a végeredmény is csak egy nagy értelmetlenség lett.

  Kíváncsi vagyok megérem-e valaha azt, hogy egyszer végre valaki képes lesz alma-alma összehasonlításra és nem azon csodálkozik el, hogy milyen értelmetlen eredmény jön ki, ha az almát mondjuk a kivivel mérjük össze.

  [i]“Ennek az autónak három nagy baja van lassú, gyenge és drága.”[/i]

  Ebből az első kettő nyilvánvalóan nem igaz – ill. mihez képest lenne az? -, a ronódhoz képest pl. gyorsabb és erősebb. Egyedül a drágasággal lehet egyetérteni. Igen, pl. Magyarországon, az átlag vásárlónak drága.
  De a megoldás nagyon egyszerű, mivel senki sem kényszerít a megvásárlására, ha nem engedheted meg magadnak hogy ilyet vegyél, akkor ne vedd meg.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Autópályára vagy csak olyan útra ahol 80 km/h felett lehet közlekedni már nem jó.”[/i]

  Ezt az egetverő hülyeséget honnan vetted? A 2. hozzászólásban írtam le, hogy nemrég mentem vele csak országúton/autópályán kb. 1500 km-t, és kiválóan teljesített. Autópályán tempomattal órákig nem hogy 80 hanem 110 km/h felett mentem vele a legkisebb probléma nélkül. Ha nekem ez megy, akkor Neked, aki lehet hogy még csak képen látta az egészet miért nem jó?

  [i]“Ezért nem értem miért nem rakják bele a 2.4 benzinesüket amivel amerikában a camrykat szerelik.”[/i]

  Tévedés, az előző Camry hibrid generációban volt 2.4 literes motor, az újban 2.5 literes van. És azért nem rakják bele, mert teljesen felesleges. A Prius jelenlegi 100 kW-os hibrid hajtáslánca is tökéletesen elegendő a Prius+ hoz, akár városban akár azon kívül. A 49%-al nagyobb teljesítményű, Camry-ban használt hajtáslánccal annyit értek volna csak el, hogy többet fogyasztana, drágább lenne, de jobban gyorsulna a gép. Ebben a járműkategóriában ennek sok értelme nem lenne.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ennek az autónak három nagy baja van lassú, gyenge és drága. Ha 5 litert eszik mondjuk. Egy 1.5dci grand scenic eszik apámnál 6-ot pedig hajtva van. 420ft os üzemanyaggal számolva átlag évi 40000km-el. Akkor a priusnál 2000liter per év, a scenicnél 2400liter. az évente 168000ft különbség. Azaz a kettő közötti kb 3000000ft különbségből adódóan majdnem 18 év alatt térül meg az ára, ha csak a fogyasztást nézzük. Márpedig amig az emisszio nem vándorol a pénztárcámba addig ezzel ne is fárasszon senki. És minthogy egy új autót senki nem akar 18 évig használni igy ez jelenleg rohadtul nem éri meg. Kiváncsi vagyok rá, hogy S2000 nevű hybrid lover erről mit gondol. 😀

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Az autó drága de az üzemeltetése olcsóbb benzinesnél,gázosnál,dizelesnél.De ezzel a motor kombinációban csak is városi viszonylatban.Autópályára vagy csak olyan útra ahol 80 km/h felett lehet közlekedni már nem jó.Ezért nem értem miért nem rakják bele a 2.4 benzinesüket amivel amerikában a camrykat szerelik.
  Vadiújat behozva minden papirmunkával fullextrával 10millió.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ez a Prius nem lett szebb, mint amilyen volt. Azt nem értem, hogy ha egy kocsi hibrid, vagy elektromos, vagy valamilyen más futurisztikus technikával felszerelt, akkor miért kell feltétlenül rondának lennie.
  Azt sem igazán értem, hogy mi értelme ennek, ha közel 7 litert fogyaszt, és mindezt 9-11 millió forintos áron (felszereltségtől függően).
  Ha már 7 személyest akarnék, és spórolósat, sőt még Toyotát is, ráadásul hóbortom lenne a környezetvédelem is, akkor én vennék egy 7 személyes Corolla Versot-t egy 1,8-as benzinmotorral, és rakatnék bele egy gáz-szettet. Az szebb is, jobb is, nagyobb is, és ha 8 liter gázt elfoyaszt akkor is jóval olcsóbb az üzemeltetése, és mivel gázos, a károsanyag kibocsátása is alacsony. Egy ilyen autó jó felszereltséggel 6 millió körül (vagy az alatt) kapható, plusz belerakatom a gáz-szettet, és 6,3 millióból van egy jobb, gazdaságosabb kocsim, ráadásul a Priushoz képest marad 3-5 millió forintom.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Ha odafigyelsz lehet hozni a gyári értéket.De ki az aki mindig mindenre odafigyel a fogyasztás csökkentésre.Csináltak ilyen tesztet a Priusra de ott is elmondták,hogy csak az élmény hiányzott,de hozták a fogyasztást.Több autóval versenyeztek,s ha az emlékem nem csal 2.5 l/100 km fogyasztás nyert.
  Nem jó dolog csak a fogyasztást nézni összehasonlításkor.Szervizköltség hatalmasabb összeget tesz ki.Na itt nyer 150e.km viszonylatban a Prius.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  EU fogyasztás az autóhoz kell megadni mivel jó pár európai országban vagy ha úgy tetszik tőlünk nyugatabbra nem motor teljesítmény adó hanem emusszios adó van.A motor károsanyag kibocsátását adóztatják meg.Minnél kisebb a fogyasztás annál kevesebb a károsanyag.
  Nem hasraütésre hanem szigorú norma szerint kell kiszámolni.Na ez is EU.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  [i]“Csupán csak felháborít, hogy ennyire hülyének nézik és ilyen csúnyán átveri a Toyota az embereket. 10 millió forint körüli áron kínálja ezt az autót 4.4 liter/100 km-t reklámozva, ami a valóságban 6.6 liter/100 km.”[/i]

  Csak én vagy már 3x elmagyaráztam Neked, hogy mi ezzel a helyzet valójában – de emlékszem, hogy mások is megtették ezt tőlem függetlennül -. Ennek ellenére ugyanazt a baromságot ismétled meg szóról szóra. Ebből 2 dolog következhet, vagy nagyon súlyos problémák vannak a felfogóképességeddel, vagy trollkodsz és szándékosan csinálod a fesztivált. Egyik lehetőség rosszabb mint a másik.

  [i]“300 ezer Ft-ért lehet venni használtan olyan tágas, hatalmas csomagtartós használható dízel autót, ami 3.6 litert fogyaszt átlagban a valóságos gyakorlatban (!) és Euró II-es a motorja.”[/i]

  30 ezerért meg lehet kapni olyan kerékpárt, ami nem fogyaszt semmit. Sőt, ha lopsz egyet, akkor még a 30 ezret is megspórolhatod.
  Tudom, hogy nem tűnik fel hogy az összehasonlításaid elmebetegek, de másnak hátha.

  [i]“Aki ragaszkodik az új autóhoz, annak 3 – 4 millió forintba kerül egy dízel, ami kb. ugyanezt tudja, mint a fent említett használt 300 ezer Ft-os autó.”[/i]

  Jó, akkor csak abban az esetben gyere vissza, ha vettél 3-4 millióért új dizelautót ami 7 személyes, és 3.6-ot fogyaszt gázolajból 100 km-en.
  Sosem látnánk többet. 🙂

  [i]“A Toyota pedig ígér 10 millióért 4.4 liter benzint, így próbálja eladni, ami bizonyítottan szemen szedett hazugság, valótlanság, átverés, mert nem ennyit fogyaszt, hanem nagyságrendekkel többet.”[/i]

  A szemenszedett hazugság az pontosan az amit Te írsz! Ha a Prius+ “nagyságrendekkel” többet fogyasztana, mint 4,4 l/100 km, akkor legalább 440 litert fogyasztana 100 km megtétele alatt. Ez a nagyágrend[b]ekkel[/b] több.

  [i]“Az USA-ban nem nehéz kevesebbet fogyasztani, hiszen ott a maximális megengedett sebesség autópályán is 90 km/h.”[/i]

  Ez megint csak a Te ostoba fejedben van így, a valóság ismét teljesen más:

  [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limits_in_the_United_States[/url]

  96 és 136 km/h között vannak az autópálya sebességhatárok, a leggyakoribb a 112 km/h-s korlátozás.

  Ismét minden egyes állításod úgy lett hülyeség ahogy van. A legalább 2 fogadásunkat amiket elvesztettél és amikért egyenként 1000 dollárt kell fizetned mikor adod meg?

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Mindazoknak jelzem, köztük is kiemelten az Automania műsorvezetőjének, nézzen már utána, hogy hogyan és miért áll elő a gépkocsik un. europa ciklus szerinti fogyasztása, illetve mindez mire szolgál és mivel lehet összehasonlítani. Ha ez meg van akkor soha többet nem követ majd el akkora blődséget hogy a szabványos norma fogyasztáshoz mér bármit. Itt jegyzem meg ezzel szemben hogy magam is prius tulajdonos vagyok és bármikor hozom a gyári átlagot vele, de akkor sem a gyári értékhez hasonlítom mindezt.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Kedves Horatius,
  ebből is látszik, hogy nem neked akarják eladni a HSD technológiát. Járjál csak a 3K-s autóddal.
  Halkan megjegyzem, hogy hónapok óta vacillálok autóvásárláson (pedig több autóm is van, szám szerint 3) van közte 1.9TDI is alacsony fogyasztással. 2 autó maradt a rostán, MB E osztály és Prius III. Úgy néz ki, a Merci fog veszíteni. 🙂

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Nekem van egy 2000-es dízel autóm, de még nem sikerült 7 l/100 km alá vinnem az átlagfogyasztást.
  Persze nem a több száz km országúti autózásról beszélek amikor 5,2 l/100 km az átlag.
  Nem tudom miért isteníted ennyire a dízeleket!?
  Én dízeles létemre utálom és szívesen lecserélném akár egy kicsi HSD Yaris-ra, persze csak akkor ha
  minden fájdalom nélkül ki tudnám csengetni az árát.
  Ha dízel szagot érzek 2x is meggondolom, hogy vegyek-e levegôt amíg kicsit kitisztul utána a levegô.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Az USA – ban 70 mph a megengedett maximális sebesség autópályán. Ez megfelel 112,63 km/h – nak.
  Erre rá lehet még adni 10 mph-t, amit általában meg lehet úszni büntetés nélkül. Ez már 128,72 km/h – ás sebesség. Ezt a toleranciát általában ki is szokták használni.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Csupán csak felháborít, hogy ennyire hülyének nézik és ilyen csúnyán átveri a Toyota az embereket. 10 millió forint körüli áron kínálja ezt az autót 4.4 liter/100 km-t reklámozva, ami a valóságban 6.6 liter/100 km.

  300 ezer Ft-ért lehet venni használtan olyan tágas, hatalmas csomagtartós használható dízel autót, ami 3.6 litert fogyaszt átlagban a valóságos gyakorlatban (!) és Euró II-es a motorja.

  Aki ragaszkodik az új autóhoz, annak 3 – 4 millió forintba kerül egy dízel, ami kb. ugyanezt tudja, mint a fent említett használt 300 ezer Ft-os autó.

  A Toyota pedig ígér 10 millióért 4.4 liter benzint, így próbálja eladni, ami bizonyítottan szemen szedett hazugság, valótlanság, átverés, mert nem ennyit fogyaszt, hanem nagyságrendekkel többet.

  Az USA-ban nem nehéz kevesebbet fogyasztani, hiszen ott a maximális megengedett sebesség autópályán is 90 km/h. Ezzel a sebességgel az 1.9-es 2.0-s dízel motorok 3.3 litert/100 km-t fogyasztanak valóságosan. Nem papíron!

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Elkéstem.

  Sokadszorra kérdezem, áruld már el, hogy mi a jó neked abban, hogy minden alkalommal amikor epét hánysz a hibridekre teljesen értelmetlenül, és olyan egetverő marhaságokat állítasz, hogy “MINDEN 2000cm3-es dizel autó” ugyanennyit vagy kevesebbet fogyaszt?
  Fel nem foghatom, hogy mi a jó abban ha valaki folyamatosan hülyét csinál magából.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  Mielőtt Horatius itt is folytatná a valósággal gyökeres ellentétben álló téveszméinek a kántálását elmondanám, hogy a fenti Prius USA-ban forgalmazott változatával (Prius V, ebben még a régebbi NiMh akkumulátorok vannak a lítiumossal szemben és nincs benne 3. üléssor csak egy jó nagy csomagtartó) nemrégiben sikerült valamivel több mint 1600 km-t megtennem. Kb. 90% autópálya/országút és 10% város arány mellett 3 személlyel és telepakolt csomagtartóval az út végére 5,6 liter/100 km-es átlagfogyasztás jött ki. Ebben a járműkategóriában ilyen pakolhatósággal, tágas utastérrel és kultúrál működéssel valamint ennyire alacsony környezetterheléssel ilyet jelenleg semmi más nem tud még megközelítőleg sem produkálni, még a súlyosan rákkeltő, koromokádó, zajos-büdös kultúrálatlan dízelek sem.
  Amúgy a Prius V nagyon kellemes volt, hozta a szokásos nyugtató Prius-os siklás érzést amit annyira kedvelek benne.

  A cikkhez annyit tennék hozzá, hogy immáron vagy 1000-edszer is megismételném, hogy egy HSD hibridben nincs és sosem volt váltó, valamint azt leírni, hogy:

  “A motor persze stop-startos…”

  kb. annyira értelmes, mint pl. úgy fogalmazni, hogy a villamosban olyan motor van, ami képes akár benzin nélkül is működni. Az állítás persze igaz, de érződik, hogy a megfogalmazó lehet hogy nem igazán érti a lényeget.
  Eleve egy motor nem lehet start-stoppos, legfeljebb a vezérlése tudhat ilyet, másrészt a HSD hibridekben sincs semmilyen primitív start-stop funkció, hanem ez az alapvető működésükből áll elő.

 • 2017.10.30. at 10:52
  Permalink

  A 4.4 liter/100 km gyári fogyasztási adat sem mondható valami alacsonynak. Ehhez képest a teszt megállapította, hogy: “Míg [b]városban 5,5 l[/b]/100 km fogyasztással elboldogultunk, [b]autópályán 7,3 l[/b]/100 km fogyasztást mértünk. A teszt végére adódott [b]6,6 l/100 km átlag.[/b]”

  Ezt nevezik úgy, hogy ÁTVERÉS, a vásárlók megtévesztése, félrevezetése. Tisztességtelen piaci magatartás a Toyotától. És ennyit ér egy sima, hagyományos hibrid autó. Az összes 2000ccm-es dízel autó a piacon ugyanennyit vagy ennél kevesebbet fogyaszt!

Vélemény, hozzászólás?