Hivatalos: itt az 500 lóerős Rezvani Beast

Ariel Atom alapokon érkezik a Rezvani Beast

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Véget ért a több hónapos találgatás és látványtervek mutogatása, hivatalosan is bemutatkozott az Ariel Atom karosszériás változata.


Beast, azaz vadállat nevet kapott az a legújabb nagy teljesítményű sportautó, amelyet az Ariel Atom alapjaira építettek. A különbség elsősorban a megjelenésben van, a hajtáslánc itt is a Honda 2,4 literes blokkja (amire tavaly váltott az Ariel a 2,0 literesről), turbóval és kompresszorral. A teljesítmény 500 lóerő, amely a hátsó kereken szabadul az aszfaltra, az erőátvitelről hatsebességes kézi váltó gondoskodik.
Hirdetés
A karosszériaelemek miatt némi többlet súlyt hordoz a Rezvani Beast, egészen pontosan 748 kg-ot nyom, ami 136 kg-mal több, mint az Atomé. Ennek ellenére a menetdinamikára nem lehet panasz. 2,7 másodperc alatt katapultál 0-ról 100 km/órára, a végsebesség 266 km/h. Az autó ára 165 ezer dollár, azaz kb. 45 millió forint. Ez 100 ezer dollárral borsosabb, mint egy 230 lóerős, belépő szintű Ariel Atom.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?