Hogyan éri el a 300 km/órát a Bentley Bentayga?

Ilyen 300-zal repeszteni az Autobahnon egy Bentayga volánjánál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindig érdekelt, milyen lehet az ultraluxus Bentley SUV-val 300 km/óra felett menni. Kipróbálták, és könnyebben megy neki, mint gondolnánk.


Irigykedhetünk német kollégáinkra. Adott nekik néhány korlátozásmentes Autobahn-szakasz, ahol nyugalomban, vagyis inkább legálisan kipróbálhatják, mit tudnak a náluk lévő tesztautók. Így tett az Auto Bild csapata is a Bentley Bentaygával, ami tetemes 2422 kilós súlya ellenére játszi könnyedséggel, mindössze 4 másodperc alatt falja fel a 100 km/órás tempót. Az állórajtos indulás után még a 200 km/h elérése is csupán 15 másodpercet vesz igénybe. Persze itt nem álltak meg, a videón látható, amint egészen 301 km/óráig húzatják a luxus-SUV-ot. Ezt a sebességet többször is elérik a mamlasztestű szabadidő-autóval. Ez igen szép teljesítmény, amit a 6,0 literes és duplaturbós W12-es motor tett lehetővé. 600 paci és 900 Nm nyomaték feszíti szét, a legdurvább mégis az, hogy a 300 km/óra feletti tempónál is képes stabilan suhanni.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?