Hot-hatch verő RS Octaviát faragott az ABT

Bő 300 lóerőre húzták a Skoda Octavia RS kombit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Színe ellenére közel sem mondható szürke hangulatúnak az ABT által megpiszkált Octavia RS. A gyári 230 lóerőre további 85-öt dobtak rá a tunerek.


Annak ellenére, hogy a ráncfelvarrott RS Octaviából létezik 245 lóerős kivitel, az ABT mérnökeinek az alap, 230 lóerős bizonyult szimpatikusnak. A gyári kereket ledobták, helyére 19 colos fekete felniket szereltek, a hasmagasságot pedig 20 mm-rel csökkentették. A 25 darabból álló limitált kombi RS motorvezérlőjét az ABT sajátjára cserélték, amellyel 315 lóerőt és a gyári 350 helyett 450 Nm forgatónyomatékot ad.
Hirdetés

A menetdinamikai adatokról egyelőre nincs szó, a plusz 85 ló és 100 Nm minden bizonnyal jelentősen csökkenti a 0-100 km/órás sprintet. Ezzel a tuninggal az RS Octavia elveri a 300 lovas SEAT Leon ST Cuprát is, egyetlen hátrány van csak. Amíg spanyol versenytársa összkerékhajtással is rendelhető, addig a csehek kombija ezzel a motorral csak elöl hajt, ami ekkora erő mellett nem feltétlen előnyös.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?