Idő előtt utcán a Skoda Octavia RS

Sebességfesztivál helyett bevásárlóközpont parkolójában debütált az Octavia RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy volt, hogy a Skoda Octavia RS majd Goodwoodban, a Festival of Speed nagyszabású rendezvényen lesz először látható, ám cseh fotósok egy bevásárlóközpont parkolójában már elcsíphették.


Régi hír, hogy július derekán, Goodwoodban, a Festival of Speed keretei között debütál a Skoda Octavia RS. Az ottani ünnepélyes bemutatót annak ellenére tartják a gyáriak, hogy már közel egy hónapja mindent tudhatunk róla. Az ötajtósként 12, Combi nevű kombiként 13 mm-rel ültetett (elöl MacPherson, hátul multilink) futóművű sportos csúcsverziókat csakis 2,0 literes turbómotorok hajthatják. A benzines (TSI) 220, a dízel (CR TDI) 184 lóerős. Hatfokozatú váltóik alapesetben kéziek, felárért DSG-k, kerekeik 17, plusz pénzért akár 19 colosak is lehetnek, sperrdifit extraként sem, fékdifferenciálzáras (XDS) ESP-t bezzeg alapáron kapnak.
De most nem is ez az újdonság, s még csak nem is az, hogy miként fest stúdióképen az elöl csíkködlámpás és -menetfényes, hátul diffúzorosnak mondott lökhárítós RS, hiszen azt már június elején megízlelhettük. Most az utcára kigördített első példányokról Csehországban, egy beváráslóközpont parkolójában elcsípett fotók számítanak hírnek.
Hirdetés
Az ötajtósként 590, Combiként 610 literes csomagterű Octaviák RS-frontját bizony érdemes lesz megjegyezni - benzinmotorral akár 248 km/órával tolhatják le a mazsolákat, vagy itthon is rendszeresített autópályás elfogóautóként a gyorshajtókat. Az előző két Octavia RS ugyanis a hazai rendőrség flottájában utóbbi szerepet töltötte, illetve tölti még mindig be. Csak bízni tudunk benne, hogy a temérdek Astra mellé jut majd az RS-ből is a zsaruknak.
Fotók: OctaviaClub.cz
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?