Így álcázz Corvette-nek egy szép Mazdát

A Mitsuoka műhely hírhedt alkotásai után ismét újat mutatott MX-5 alapokon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha furcsa átalakításokra vagy kíváncsi, biztosan szembejött már veled a Mitsuoka műhely valamelyik alkotása. Ismét hoztak valami újat, mármint régit az új MX-5 alapjain.


Idén ünnepli 50. évfordulóját a japán Mitsuoka műhely, ha névről nincs is meg, biztosan láttad már valamelyik átalakításukat. Általában a klaszikus brit prémiumautók vonalait varázsolják rá hagyományos autókra, ők álcáztak például Jaguarnak harmadik generációs Nissan Micrát. Legutóbb már az új Mazda MX-5-tel dolgoztak, amit 66 centivel megnyújtottak az első tengely és az utastér között, külsőre pedig úgy nézett ki, mint egy Morgan. Most újra az MX-5-höz nyúltak, de amerikai stílusban gondolták újra.
Hirdetés

Az ihletet a második generációs Chevrolet Corvette adta, a klasszikus kólásüveg fazont erőltették rá a kis roadsterre. A szélvédő kereték, az ajtókon és a tükrökön kívül az összes karosszériaelemet lecserélik egy ilyen átalakításnál. A Rock Starnak nevezett saját modellből 50 darab készül a megrendelő saját igényének megfelelően. Ő kiválaszthatja a külső színt, bármilyen árnyalatban, ahogy a belső bőrborítását is. Motorból viszont csak a 130 lóerős 1,5-ős szívó négyhengeres van, ráadásul automata váltóval, mivel az elérhető a japán piacon hozzá. Az átalakított MX-5 ára közel 12 millió forintnak megfelelő jen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?