Így neveld a Gallardódat!

Lamborghini Gallardo LP600+ GT3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német Reiter Engineering a Lambo-versenyautók specialistája, most hosszútávú versenyre készítette fel a Gallardót.

A német Hans Reiter által alapított Reiter Engineering az elmúlt 10 évben több mint 60 Lamborghini versenyautót épített Gallardo- és Murcielago-alapokon, kocsijaik számtalan versenysorozatban küzdenek szerte a világon.
Most a Lamborghini Gallardo LP600+ GT3 csomagjukról rántották le a leplet, s ezzel egy időben azt is bejelentették, hogy a rövidtávú versenyekre épített sikeres autók után a 2012-es évben a hosszútávú futamokra fejlesztenek tovább, s ennek megfelelően változik a Gallardo specifikációja is. Szeretnének 24 órán át is megbízható, győzelemre képes autót építeni, ezért ilyen megközelítéssel álltak a feladathoz.
Az új Holinger váltómű nemcsak könnyebb, de kevesebb alkatrészt is tartalmaz elődjénél, így kisebb a meghibásodás esélye, miközben gyorsabbak és pontosabbak lettek a kapcsolások. Nagyobb lett az első légterelő, a lökhárító sarkán található elemek kanyarban biztosítanak nagyobb leszorítóerőt. Még folyamatban van a futóművek beállítása: épp a tapadás növelésén dolgoznak, de úgy, hogy eközben csökkentsék a gumik igénybevételét, ami a versenyek vége fele biztosíthat előnyt a versenytársakkal szemben. Átdolgozták a hatdugattyús nyergeket alkalmazó AP Racing fékrendszer első körének hűtését, ezáltal a fékek is jobban bírják majd a hosszabb távot.
Hirdetés
Az 5,2 literes, V10-es versenymotor 8000-es percenkénti fordulaton adja le 600 lóerős csúcsteljesítményét. Az autó árát még nem hozták nyilvánosságra, de a gép tavalyi verziójáért 288 500 eurót kértek. Az átalakított Reiter Gallardo az év eleji Dubaji 24 órás és az Abu Dhabiban megrendezendő 12 órás versenyeken debütál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?