Ilyen lehetne a kabrió Vision Mercedes-Maybach 6

Grafikán a német luxuskupé kabrió változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak napok kérdése volt, de X-Tomi Design máris elkészítette hogyan nézne ki a Mercedes-Maybach legújabb koncepciója kabrió változatban.


Az elmúlt hetek legnagyobb dobása volt a Vision Mercedes-Maybach 6 koncepció, ami kivétel nélkül minden autószerető szívét megdobogtatta gyönyörű vonalaival. Nem csoda tehát, hogy a grafikusok fantáziáját is rögtön elrabolta a luxuskupé. Máris gyönyörködhetünk a 6 méteres, elektromos hajtású gördülő szobor kabrió változatában. A koncepció egyébként egy jövőre érkező Maybach modell előfutára, ám arról nincs infó, hogy terveznek-e belőle kabrió változatot, ahogy arról sincs, hogy igazából mennyi marad meg a tanulmányautós formavilágból. A Daimler méltó ellenfelet állíthatna legnagyobb konkurensének, a BMW által uralt Rolls-Royce-nak, egy kabrió változattal való palettabővítés pedig eléggé odacsapna a briteknek.
Hirdetés
Kíváncsian várjuk, mi sül ki a koncepcióból, ami már most előrevetíti a Mercedes filozófiáját a jövőre nézve. A Vision 6 négy elektromos motorja egyértelmű jele, hogy luxusautóit emissziómentesen képzeli el a német gyáróriás. A BMW egyébként hasonló gondolatokat képvisel, hiszen a századik évfordulóra bemutatott Rolls-Royce 103EX koncepció szintén mellőzi a hagyományos motort. Úgy látszik, leköszön a nagy és öblös V12-es korszak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?