Ilyen lenne a Mercedes EQA?

A harmadik, egyben legkisebb tisztán elektromos modell lesz az EQA

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nem titkok, hogy érkezik a Mercedes-Benz EQA, a kérdés csak az, hogy milyen külsőt álmodnak a tervezők a legkisebb elektromos Mercedesnek.

A EQC és az EQV után már a harmadik tisztán elektromos modellt készül bemutatni a Mercedes. Nem meglepő módon SUV modell alá kerülnek az akkumulátorok, ami műszakilag a GLA alapjaira épül, ám nem csak a hajtási mód lesz az egyetlen különbség, hanem a külsőben tekintetében is várható eltérés.
Hirdetés
Az alig fél éves második generációs GLA szögletesebb frontja kissé módosulhat, a virtuális tervezők az EQC mintájára lefelé nyúló lámpákkal képzelik az EQA-t, így egyfajta saját márkaarculata lehetne az elektromos Benzeknek. A lámpákat összekötő LED csík sem maradt le a legkisebb elektromosról, ahogyan a kék szín is visszaköszön az aerodinamikailag optimális felniről, az összhatás pedig inkább konzervatív sem mint sportos. Ha semmi sem szól közbe, akkor még az év végén leleplezhetik a EQA-t. Hírek szerint (legalábbis kezdetben) 60 kWh-nyi akkumulátor költözik az EQA padlójába, amivel akár 500 kilométernyi táv is legyőzhető. Ahogyan más villanyautóknál, itt is választhatunk, hány motorral kérjük az EQA-t. Lesz egymotoros, kétszáz lóerővel, de virtuális összkerékhajtású verzió is érkezhet, a két erőforrással működő EQA teljesítményét most 335 lóerőre becsülik. Ugyanerről a platformról még egy elektromos bőrt lehúzhat a Mercedes, ugyanis az EQB érkezés is várható, ami a szögletes, akár hét üléssel is kérhető GLB SUV elektromos változata lehet. A két modell bemutatásával komoly előnyhöz jutna a Mercedes, ugyanis a népszerű kis SUV modellek ligájában rögtön két modellel is indulna, holott a konkurencia egyelőre ebben a méretben nem kínál elektromos modellt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?