Ilyen lenne a puttonyos Porsche 911

A 911-es 1963-as megjelenése óta még sosem készült Shooting Brake változat, de most látható egy

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ferrari FF megjelenéséig nehezen lehetett elképzelni egy sportkocsit putonnyal, de a képek alapján a Porsche 911 kombiszerű változata igen vonzó.

Egy praktikusabb, Shooting Brake kialakítású sportkocsinak is lehet vonzereje, ezt bizonyítja, hogy a már fentebb említett Ferrari FF (2011-2016) típusnak is készült folytatása Ferrari GTC4Lusso néven. Egy ilyen modell ugyanúgy hozza a sportkocsis élményt, mégis könnyen bedobható a golftáska, a borosrekesz vagy a sífelszerelés. Visszakanyarodva a 911-eshez néhány rajongó bizonyosan szörnyülködne, hogy oda az ikonikus forma, és persze egy ilyen kialakításnál a motor - Renault Twingo stílusban - a csomagtér padlója alá kerülne.
Hirdetés
Az elképzelés Rain Prisk nevéhez fűződik, aki egy virtuális designer, készített már Nissan GT-R-ből furgont, Ferrari 250 GTO-ból terepjárót és farmereket is célzott már meg platós Rolls-Royce által. Több virtuálisan átalakított 911-es is született már, de erről a verzióról akár hihető is lenne, hogy létező gyári modell, annyira eltalált a forma és minden apró részlet (kissé hasonlít is a Panamera Sport Turismora). A csak virtuálisan létező Shooting Brake illeszkedik is a Porsche kínálatába, hiszen az átalakítás alapja a 992-es kódjelű, idén bemutatott, nyolcadik generációs 911-es. Jelenleg még pletyka szinten sincs hír róla, hogy egy ehhez hasonló kombiszerű 911-es érkezik, pedig tovább színesíthetné az ikonikus típus palettáját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?