Íme a Hyundai legújabb N modellje, a 600 lovas Ioniq 5

Érkezik a brutális Ioniq 5 sportmodell, már tesztelik az N verziót!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hyundai N részlege is a konnektorért nyúl, ők sem maradnak ki a felfoghatatlan gyorsulás és végtelen nyomaték nyújtotta élmény átadásából. A legfrissebb kémfotók alapján most épp az Ioniq 5 elektromos crossovert vették kezelésbe, mutatjuk a képeket!

Az Ioniq 5 remek alap az N részleg első villanyhajtotta sikeréhez, éppen ezért nem volt meglepő, hogy a Hyundai mérnökei már az alapmodell megjelenésekor bejelentették, hogy érkezik majd vadabb változat. Ebben a Hyundai Motor Group 800 voltos e-GMP platformja is a gyártó segítségére sietett: az összkerékhajtás-kompatibilis padlólemezt még 2020-ban sikerrel tesztelték akár 600 lóerő feletti teljesítményű erőforrásokkal várható terhelésre is. Csak aztán a Kia beelőzött, az EV6 GT-t már a modell megjelenésekor beharangozták a maga 585 lóerejével.
Hirdetés
Albert Biermann, a Hyundai fejlesztési részlegének vezetője már ekkor elmondta, hogy a testvérmárka háza táján is számíthatunk sportverzióra, most viszont mindez már valósággá is vált, a képeken az álcafólia alatt elméletileg már az új N modellt láthatjátok. A fotósok elmondása szerint kintről is feltűnően merev kasznival és futóművel, valamint hatalmas felnikkel és fékekkel tesztelték közúton ezt az Ioniq 5-öst Németországban, így szinte biztos, hogy erről van szó. Sajnos a pontos teljesítményadatokat még nem tudjuk, de afelől nincs kétség, hogy egy igazi villanyvad rejtőzik a lepel alatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?