Íme a vadonatúj 3-as BMW

Egy éven belül jön az új 3-as BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már most látható a BMW 3-as sorozatának hatodik nemzedéke, melynek megjelenése egy éven belül várható. Motorparkjában akár háromhengeres motor is szerepelhet.

Formájával a 2009 végén bemutatkozott F10-es 5-ös BMW kisöccsének ígérkezik az ahhoz hasonlóan Adrian Van Hooydonk vezetésével tervezett F30-as gyári kóddal érkező 3-as. Az 1975-ben bemutatkozott 3-as széria jelenlegi, ötödik nemzedékénél természetesen minden dimenziójával, így belterével is nagyobbnak ígérkezik az egy éven belül várható hatodik, melyből most először sportos, lejtőshátú Gran Turismo is készül majd. A mostaninál is komolyabb vezetési élményt tartogató széria elöl MacPherson, hátul oldalanként négy lengőkaros, független futóművel készül, és az 5-ösből megismert vezetést-támogató elektronikák egy részével, például sávtartó elektronikával, távolságtartós tempomattal, fáradtság-érzékelővel, vezeték nélküli internet-hálózattal és a kategóriában elsőként éjjellátó hőkamerával is felszerelhető lesz.
Az új 3-as motorpalettája összességében mintegy 10 százalékkal ígérkezik a mostaninál takarékosabbnak, a részint az új 1-essel közös egységek közül a bázisverzió háromhengeres, 3,1 l/100 km vegyes fogyasztású benzines lesz, a középmezőnyben 1,6 és 2,0 literes turbós benzinesek és dízelek sorakoznak majd, a csúcsot pedig immár biztosan V6-os turbós egység jelenti majd az M3-asban. A konkrét adatok akár a Frankfurti Autószalonon kiderülhetnek, és így már ez évben a kereskedőkhöz is érhetnek a friss 3-asok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?