Íme az Opel dinamikus jövője

Megmutatták, mire készülnek az Opelnél a jövőben, így fognak kinézni az autóik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Opel egy teljesen új márkaarculaton dolgozik, korábban már mutattak részleteket, most viszont itt az egész koncepció, fedetlenül, elektromos hajtással.


Megérkezett az Opel legújabb tanulmányautója, és ahogy az korábban is volt, ismét számíthatunk arra, hogy a legtöbb részlete sorozatgyártásba kerül. Így volt ez a Monzánál is, mely kissé más kategóriában, de már az új Insignia Sports Tourert takarta, a GT X Experimental egyelőre még rejtély, milyen modelleken kerül majd gyártásba. Az új tanulmányautó egy kompakt crossover, vagy SUV, 4063 milliméteres hosszával, 2625 milliméteres tengelytávolságával és 1830 milliméteres magasságával meglehetősen kicsi, ugyanakkor így töményen kapjuk azt, mire készül az Opel.
Hirdetés

Az új tanulmányautóban benne van minden, amit az Opel németes jelzővel illet, a karakter erős, mégis letisztult, a körbe műanyagozástól robusztus, amire a felnik is rájátszanak. Hagyományos értelemben vett hűtőmaszk nincs, a lámpákat és az emblémát, valamint vélhetően a vezetéstámogató rendszerek szenzorait takaró egy elem lesz az Opelek egyik fő jellegzetes családi jegye, ám ebben a formában leginkább egy villanyautón jelenhet majd meg, hisz a GT X Experimental is az. Elsőkerékhajtású csupán és 50 kWh-ás akkumulátort kapott, az Opel szerint már a jövő technológiájának megfelelően kompakt méretben.
A GT X Experimental nem teljesen önvezető, úgy tűnik, az Opel erre nem is törekszik, egyelőre 3-as szintű önvezetést ígérnek mellé. A szürke, fekete és sárga színösszeállítás klasszikusan az Opelhez fűződik, a sárgán végigfuttatott tetővonal pedig rávezeti a szemünket a komplett üvegtettőre. Szembe nyíló ajtókat kapott, a B-oszlopot elhagyták és az ülések tartóit is, azok látszólag lebegnek. A műszerfa letisztult, mindent a sofőr felé fordítottak, a műszeregység látszólag egyetlen hajlított kijelzőből áll, mely magába foglalja a középkonzol multimédiájának monitorát is. A kormány vékony küllős, szintén letisztult darab, melynek közepe az új maszkot idézi. A GT X Experimental a 2020 utáni modelleket vetíti előre, az Opel azt mondja, 2025-re minden modelljükből lesz elektromos hajtású, vagy azzal kiegészített változat is. Jövőre érkezik az új Corsa, mely állítólag már tisztán elektromos hajtással is kapható lesz, formailag pedig már talán hoz valamit a GT X Experimentalból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?