Íme Sebastian Vettel álomautója

Így néz ki a Sebastian Vettel álmondta Infiniti FX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A világbajnok Sebastian Vettel is részt vett az egyedi Infiniti FX50 dizájnelemeinek kialakításában.


Úgy hírlik, hogy egy (a mai Belga Nagydíjon pole-pozícióból startolt és futamot nyert, így az újabb világbajnoki címhez még közelebb került) Sebastian Vettel nevével fémjelzett FX50 különkiadással jelentkezik az Infiniti Frankfurtban. Egyelőre nagyon szűkszavúak a megjelenéssel kapcsolatban, de Vettel az Infiniti-Red Bull szövetség megkötése óta az autógyártó nagyköveteként tevékenykedik, számtalan modellt vezetett ilyen-olyan rendezvényeken, és arra is lehetőséget kapott, hogy válasszon magának a kínálatból egy autót, a világbajnok pedig egy FX50-re szavazott, amibe kényelmesen befér a kerékpárja. Tavasszal Genfben készítettek egy filmet, melyen a pilóta és az Infiniti elnökhelyettese, Shiro Nakamura a speciális FX50 dizájnjáról beszélgetnek, egyeztetnek egy mattszürke színt, bár Nakamura megjegyzi, hogy Vettel fehéret vezet, nézegetik az F1-es kormányt és pedálokat, és közben egy kiterített FX prospektus is van az asztalon. Ha jól rakjuk össze a kockákat, akkor valószínűnek tűnik, hogy speciális, sokgombos kormányt kap a limitált széria, a műszerfalat pedig karbonnal burkolják. Korábban Vettel így nyilatkozott az Infinitiről: “Már az első pillanatban megtetszettek az autóik. Egy autó kétféleképp lehet vonzó: külső és kezelhetőség szempontjából. Miután vezethettem párat, rajongóvá váltam, mert nemcsak kényelmesek, de szükség esetén sportosan is vezethetők.
Azt egyelőre nem tudni, hogy a Red Bullnak mennyi beleszólása volt az új modellbe, a legvalószínűbb, hogy a Vettel féle FX50 amolyan kóstoló, amelynek kedvező fogadtatása esetén a két cég komolyaban is belefogna a közös fejlesztésbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?