Indexkar az alkarban: csak 51 évvel a baleset után tűnt fel

Maradandó emlék egy Ford Thunderbirdből: az alkarba fúródott indexkar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Totálkárosra tört Arthur Lampitt Ford Thunderbirdje 1963-ban. Az autó eltűnt indexkarja most került elő a túlélő sofőr alkarjából.


Érdekes sztori, hogy egy 75 éves amerikai férfi karjában indexkart találtak, igaz, ő maga nem lepődött meg. Arthur Lampit ugyanis 1963-ban - ingatlanügynökként dolgozva, épp egy lakásszemlére igyekezve - egy teherautóval ütközött. Ford Thunderbirdje erősen összeroncsolódott, ő maga csípőtörést szenvedett. A totálkáros autót látva a korabeli rádióközvetítő életveszélyesnek mondta sérülését, pedig valójában nem volt az. A most 75 éves és már többszörös nagypapa a balesetkor még csak 23 éves volt, több mint 51 évig élt együtt az indexkarral alkarjában.
Hirdetés

Sokáig nem is tudott róla, ám egy fémdetektor már korábban is kimutatta azt. Egy orvosi berendezésre gyanakodtak az orvosok, ám Arthur Lampit számára felsejlett, hogy egykori autójában nem találták meg az indexkart. Mivel a fém évtizedekig nem okozott semmi problémát, végül nem vágták fel miatta az egykori súlyos baleset túlélőjét. Egészen a múlt év utolsó napjáig, ugyanis a ma már nyugdíjas ingatlanügynök otthon emelt valamit úgy, hogy az indexkar utat kívánt találni a testből, amiben több mint fél évszázadig elvolt. Arthur Lampitt karja bedagadt és fájni kezdett. Háromnegyed órás műtéttel, komplikáció nélkül távolították el a sebészek az autóalkatrészt, amit visszakapott a Thunderbird egykori tulajdonosa. Mint azt egy kérdésre elmondta, a jövőben is közel fogja tartani magához, kulcstartó lesz belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?