Ismét drágulnak az üzemanyagok: szerdától 450 forint a gázolaj

Újabb üzemanyag-drágulás és árrekord a benzinkutakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Számítani lehetett rá, mégis húsba vágó, e hét közepétől átlagáron is valóság a 450 forintos literenkénti gázolajár.

A mai bejelentés után már biztosan kijelenthetjük, nem volt alaptalan az üzemanyagárak újbóli emelésének latolgatása az előző hét végén. A világpiaci olajárak és a múlt héten, a forint gyengülése által diktáltnál még a literenkénti 10 forintos drágítással is enyhébb mértékű áremelés következtében most sem marad el az üzemanyagárak újbóli növelése. E héten a 95-ös benzin ára 4, a gázolajé 6 forinttal emelkedik literenként.
Szerdától a 95-ös 425-426, a gázolaj pedig újabb lélektani szintet átlépve, 450-451 forintos átlagáron lesz kapható a hazai töltőállomásokon, természetesen azon jellemző kiegészítéssel, hogy az egyes kutak között akár 25-30 forintos eltérések is elképzelhetőek. Ez alapján pedig akár a 470 forintos gázolajár is beköszönthet egy-egy helyen. Ahogyan arra a MOL is számít, a hazai árak következtében minden eddiginél magasabb szintet ölthet az üzemanyag-turizmus, szomszédainknál (egyre jelentősebb mértékben) olcsóbb tankolni, mint itthon.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Kedves Katona Mátyás! Jó lenne ha az álnevedet Izrael nyelven írnád ide, és csak utána tiltanád le a hozzászólásomat—————— metszett faszú cóbi!!!!!!

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Vagy az elektromos autókkal, mert abba nem kell benzin/gázolaj! És nem csak a tesztelésével, hanem a fejlesztésükkel is! No meg akkumulátor gyárak alapításával itthon Magyarországon.

  De a kerékpár is nagyon jó ötlet, legnagyobb baja, hogy nem véd az esőtől, hidegtől, így télen nem használatos.

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Ha ilyen ütemben nőnek tovább az üzemanyagárak akkor az autótesztek mellett (vagy helyett) érdemes lesz kerékpárok és/vagy lovak tesztelésével (is) foglalkozni.

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Próbálgatják mennyit bír a Magyar nép.
  Vajon még meddig bírjuk?
  Tele van a t… ezzel a bandával! Ez mindegyik pártra vonatkozik. Egyik sem azon van, hogy jobb legyen a népnek. Mindegyik csak a zsebét tömi (a miénkből). Mindegyik előttem “szólóval” egyetértek!
  Remélem eljön az idő, mikor irtani lehet a férgesét, és valóban rendszerváltás lesz.
  Mára már elegem lett!

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Ne legyél naív…ez nem az a világ.AMi épp átalakulóban van..cégek jönnek-mennek.De ami a lényeg..amit a legtöbben használnak, azt és azokat használják ki legjobban.Magyarul, ha mindenhol villanyautó lesz, akkor a villany lesz drágább..egyszerű a képlet.Nem az infrastrukúra kiépítése meg a fejlesztés miatt..az egy idő után megtérül, hanem a kapzsiság.Egyszerűű…a benzin is lehetne kb 150-200 forint még mindig (kevesebb járulék,adó rajta9, csak ugye mondva csinált okokkal,korrupciókkal könnyen fel lehet tornázni BÁRMENNYIRE.igen..nem írtam el.Ez ellen az embereknek kellene tenniük.Pl. 1 hónapig nem használnak benzint!Áruszállítók mehetnének, de mindent a vasútra kellene pakolni, aki pedig lehet biciklivel vagy robogóval járna (vagy villamos eszközzel).1 hónapot ki lehetne bírni…és rohagyanak meg az olajukban a sok paraszt, kapzsi maki.Bár ez még nem a jéghegy csúcsa, ettől még nem riadnának meg…csunyábban is meglehetne oldani.

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Én nem szidni akarom sem Orbánt, sem Gyurcsányt meg teszik helyettem ezt mások. Viszont ahogy az árakat emelik emelhetnék a fizetéseket is. Persze én is a BKV-hoz akarok menni dolgozni mert ott még a takarító is miliókat keres. Ott nem drága a Gázolaj és az évvégi prémium is bőséges.

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Egy kis olvasnivaló: [url]http://www.autonavigator.hu/sztori/atalakuloban_az_autozas_jonnek_a_villanyosok-6746#comment_6746_9688[/url]

  Egy kis néznivaló: [url]http://www.youtube.com/watch?v=qNEKJKkoXSI[/url]

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Két dolgot mondok:

  1. Jöjjön a JOBBIK, mutassa meg hogy kell talpra állítani az országot! Változásra van szükség, mégpedig drasztikus változásokra, különben belefulladunk az adóterhekbe és az OLAJ-ba!

  2. Jöjjenek az elektromos autók és ne tankoljunk többet, mert csak így tudjuk függetleníteni magunkat a Világot irányító olajcégektől!

  Olvassátok és “lájkoljátok” az elektromos autós cikkeket, legyenek minél népszerűbbek, érkezzenek minél előbb kis hazánkba, legyenek elérhető áron beszerezhetők és TÖBBET NEM FOGUNK TANKOLNI EGY CSEPP benzint/gázolajat sem!

  Csak azért van ránk ekkora mérhetetlen hatással, mert függünk tőle, mert nem tudunk mást tankolni, így pórázon rángathatnak bennünket, bármit megtehetnek (az olajvállalatok), mert nem tudjuk mással pótolni.

  Az elektromos autó a megoldás és többet nincs tankolás!

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Naaa!!! Kádár János PONT ezért irtotta tűzzel vassal a 4diplomás zsidókat a parlamentből, és beültette azokat az embereket akik a valós életből jöttek és nem az álomvilágból. Itt az eredmény, hogy mit művelnek az okos zsidók az országgal—– 21év alatt. HÁT BASSZÁK MEG A KÚRVA ANYJUKAT!!!!!!!!! én is tudok egymagam Kánaánt csinálni 200 év alatt!!!!!!!!!! Tök mindegy kit szidsz, mert a parlament összetétele semmit sem változott 21év alatt. Csak azt szeretném kívánni nekik, hogy legyen megint lámpaernyő a hátbőrükből! Heil Hitler !!!!!!!! Én meg ezt mondom, 51 év után!

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Szerintem sem lesz ennek jó vége!!!De ha mi is annyit keresnénk mint a többi országokban minimum 250.000ft -ot havonta persze Tisztán.És lenne lehetőség állást keresni.AKKOR NEM LENNE DRÁGA SEMMI NEM HIÁBA JÖNNEK BE IDE A KÜLFÖLDIEK.MI MEG KI KÜLFÖLDRE.JA ÉS NEM ORBÁNT KELLENE SZIDNI HANEM A GYURCSÁNYT KI CSAK AZ ÁLLAM ADÓSSÁGÁT NÖVELTE.!!!!!

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Konstruktív javaslatom a következő: Kezdeményezzük, hogy minden állami vezetőtől és parlamenti képviselőtől vonják meg a gépkocsi használati és üzemeltetési jogot. Áldásos tevékenységüket közvetlenül érzékelendő, mint a többi több millió állampolgár, saját jövedelmükből ( ami az átlag állampolgárénak cca tízszerese!!! ) finanszírozzák a tevékenységüket. Ellentételezésül lemondok arról, hogy velem, mint állampolgárral a parlamenti képviselőm foglalkozzon. ( Megjegyzem, az elmúlt 50 évben ezt eddig sem tették! ).

 • 2017.10.31. at 05:21
  Permalink

  Szerintem már nem nagyon van olyan ember közöttünk,aki meglepödne ezen,de egy biztos: előbb-utobb vér fog folyni,nagy baj lesz ebből a folyamatos drágulásból,ami visz magával minden egyéb termék drágulást is.

Vélemény, hozzászólás?