Itt a kínai Citroën DS 5LS

A Citroën elkészítette a DS5 lépcsőshátúját Kínának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Márciustól lesz kapható a Kínának szánt és Kínában gyártott DS 5LS. A prémiumterméknek szánt modell jelzi, hogy a PSA csoport erősen koncentrál az ázsiai piacra.


Elsőként a kínai piacra szánt DS5 LS, azaz a DS5 négyajtósának tekinthető limuzin kapta meg a Wild Rubis tanulmánytól örökített új DS-arculatot. Hűtőrácsának íve a lámpatestekben folytatódik, LED-es nappali menetfénye bumerángformát mintáz. Hátsó lámpája a krómbetéttől háromdimenziós hatást kelt.
A DS 5LS beltérben - a DS-sorozathoz méltó módon minőségi anyagokat alkalmaznak, elérhető a masszázsfunkciós első- és állítható támlájú hátsó ülés, valamint a levegőminőség-javító és sok más mellett a Denon hifi is. Motorkínálatában egyelőre két turbós benzines szerepel, a jól ismert 160 és 200 lóerős THP is hatfokozatú automatával párosított. Külső méretei alapján a középkategória méretesebbjei közé tartozik; 4,7 méteres hosszával és 1,84 méteres szélességével nagyobb például a 3-as BMW európai változatánál, de kisebb a hosszított kínai piacos verziónál. Tengelytávja 2,71 méter, utóbbi kisebb, mint a DS5-ösé, hosszúsága nagyobb.
Hirdetés

A DS5 LS Shenzenben, Kínában fog készülni, forgalmazása - ott - márciusban kezdődik. A kínai piacon a DS sorozatú Citroënek külön márkaként kerülnek forgalomba, ezzel egyértelműen az ottani gyártású, egyszerűbb kialakítású Citroënek fölé pozicionálja őket a gyártó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?