Itt egy Bogár, amit Subaru szív éltet

Dél-Afrikában különös bogarak élnek. De tényleg!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Boxer helyett boxer, ám a Subarutól kapott szív már turbófeltöltéses a klasszikus Bogárban.


Ha jól belegondolunk, nem is annyira elvetemült ötlet a japán szív átültetése egy Bogárba, hiszen eleve boxermotor duruzsolt a kis népautóban. Persze a kettő között ég és föld a különbség. A lenti videóban szereplő Bogárban ugyanis a Subaru boxermotorjainak EJ20-as sorozata dolgozik. Ezeknek különböző változatai szolgálnak Legacy és Impreza modellekben is, illetve most már az Adonis néven bemutatkozó Volkswagen rajongó bogárhátújában is.
Hirdetés

Jogosan vetődik azonban fel a kérdés, hogy miért nem elégedett meg mondjuk egy tökéletesen felújított, gyári Bogárral. Nos, az álmaiban egy olyan izomautónak számító Bogár szerepelt, amely képes a gyorsulási versenyeken lenyomni az ellenfeleket. Márpedig ez az eredeti motorral nem igazán sikerült volna.

Adonis több tuningműhelyt is felkeresett az ötletével, ám az álomból csak 10 év kitartó munkája és rengeteg pénz elköltése után lett valóság. Már a Super Bogár külső megjelenése is épp eléggé elképesztő a különleges fényszórókkal, a spliterrel és a hatalmas hátsó légterelővel, de a lemezek alatti technikával sem spóroltak. A Subaru motorját sem hagyták ugyanis érintetlenül. Egyedi befecskendezőket, szívónyílást, kipufogórendszert és a BMW-től származó első tárcsafékeket kapott, valamint spirálrugókkal egybeépített lengéscsillapítókat.

Az utastérben kagylóülések árulkodnak a Bogár rendeltetéséről, illetve a bukócső is és oldalt a hátsó ablakokba vágott hűtőnyílások sem szokványosak egy Bogáron. Ha szeretnéd még részletesebben megismerni, nézd meg az alábbi videót!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?