Jégen volt, tán igaz sem volt – a Volkswagen 1 literes autója

Már fut az 1 litert fogyasztó Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sem a mindössze 1 l/100 km fogyasztású Volkswagen, sem az nem újdonság, hogy gyártásba kerül, az viszont hír, hogy már tesztelik, valamint, hogy menetdinamikáját fékezik.

Tavaly év elején mutatkozott be a Volkswagen XL1, mely a nevében olvasható számnak megfelelő, literekben kifejezett 100 kilométerenkénti fogyasztást vizionálta - alacsony tömeggel és légellenállással, kéthengeres TDI és villanymotorból, valamint 7 fokozatú automata váltóból álló hibrid hajtáslánccal.
Hirdetés

Nem újdonság az sem, hogy a modell gyártásba kerül, ám az igen, hogy a korábban egészen sportos karakterűnek mondott fogyasztásbajnok kapszula menetdinamikai értékeit érezhetően korlátozni fogják a gyáriak. Mire az XL1 szériagyártásba kerül, bizonyára kétarcú modell lesz belőle, ha épp azt kívánja a helyzet, akkor az eredeti ígéretek szerint 11,9 másodperc alatt ér majd 100 km/órára, és akár 160 km/óráig gyorsul, ha pedig az 1 literes fogyasztás a cél, akkor 80 km/órára is 32 másodperc alatt jut majdan csak el, s a végsebessége is annyi lesz. Na ja, úgy már elképzelhető az 1 literes vegyes fogyasztás a pehelysúlyú, karbonszálas műanyag karosszériájával mindössze 795 kilogrammos csöppséggel - mondhatják sokan, s reméljük, hogy lesznek is követői az XL1-nek: olyan, szaladgálásra alkalmas miniautók, melyekkel tényleg nevetséges fogyasztás érhető el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 02:06
  Permalink

  Hát ez vicc 😀
  Gázolajjal bíbelődnek, tennének mellé 10L LPG tartályt, máris 85% ról 98%-ra emelkedne az elégett gázolaj aránya, minden féle commonrail meg halálos szemcsegyártás nélkül.

 • 2017.10.31. at 02:06
  Permalink

  100L csomagtér ? 2 ülés egymás mögött ? szörnyű motorhang ? gyatra vezethetőség ? 50Le ? Full bonyolult hajtás ?

  12,500,000 Ft-ért kellene ?

Vélemény, hozzászólás?