Jogellenes volt a mai szmogriadó Budapesten

Változás: ma mégsem lehet szmogriadó Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tegnap este ígérték, hajnalban reggeli kezdettel kihirdették a fővárosi szmogriadót - jogellenesen.

Mint arról már hírt adtunk, ma reggel a Főpolgármesteri Hivatal sajtóközleményben tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy Tarlós István a riasztási fokozatot péntek reggel 6 órától elrendelte.
Mivel azonban a rendelet 5 § (3) bekezdés alapján a rendelet szerinti intézkedések a riasztási fokozat esetében a kihirdetését követő nap 6 órától lépnek életbe, a péntek reggeli bejelentés után csak szombattól lehet riadó.
Akkor az autójukat a korlátozás miatt közterületen hagyók mentesülnek a parkolási díjak alól, ha viszont elindulnak 30-100 ezer forintos bírságra számíthatnak. Ha valaki kapott volna ilyet pénteken, az számára visszajár, a pénteki riasztás ugyanis nem volt jogilag megalapozott! Csak holnap reggeltől léphet életbe Budapest szmogrendeletének riasztási fokozata, ugyanis azt csak ma reggel jelentette be a főváros vezetése.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 08:44
    Permalink

    És haljak, éhen mert piros matricám van? Üllőn lakom Budapest üllői úton dolgozom. Vagy adjak az államnak még pénzt (100000Ft), hogy dolgozhassak. Remélem még hazafelé is meg büntetnek. Dupla gázsi. Két havibérem. Köszönöm Magyarország. Nem hogy az árokszélén nem hagynak, de még jól bele is döngölnek.

Vélemény, hozzászólás?