Jövő hónapban indul a Honda NSX gyártása

Jó munkához idő kell: 14 óra alatt áll össze egy Honda NSX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Honda már áprilistól készíti az új NSX-et, a kereskedésekbe azonban csak ősszel fog elérni.


A Honda nem egy meglévő üzemébe helyezte a vadonatúj NSX gyártását, hanem hibrid szuperautójának egy teljesen új gyárat épített az ohiói Maryshville-ben.
Hirdetés

Érthető, hiszen az NSX valóban nem egy tucatautó, így üzemének sem tűnik túlzásnak a Performance Manufacturing Centre elnevezés. Áprilistól az egész világ számára az Egyesült Államok készíti az NSX-et, viszont úgy néz ki, bőséggel hagynak betanulási időt, ugyanis a kereskedésekbe csak ősszel fognak eljutni az első autók.
A gyártás modernségét mutatja, hogy a Honda tucatnyi szabadalmat adott be annak kapcsán. Az üzemben mindössze 100 - magasan képzett - szakember, viszonylag magas automatizáltsággal fogja készíteni az NSX-eket. Érdekesség, hogy itt nem csupán a robotok fognak mozogni a készülő autók körül, hanem még azok, illetve alkatrészeik is a robotok "keze alá" fordulnak a precizitás érdekében. Az alumínium térvázas karosszériát egyébként teljes egészében robotok rakják össze.
A hibrid hajtásláncú NSX V6-os biturbó benzinese a Honda közeli, szintén Ohio állambeli gyárából érkezik, de amúgy az NSX teljes egészében az új Performance Manufacturing Centre üzemben készül. Karosszériájára 11 rétegnyi fényezés, illetve lakk kerül, futóművét pedig az összeszerelés után 45 percig finomhangolják, továbbá a gyártás után minden egyes modell egy üvegkalitkás, szigorú minőségellenőrzést kap. Az NSX nem véletlenül nem lesz olcsó autó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?