Jövőre érkezik az új Honda Civic Type R

Suzukában futja tesztköreit az új Civic Type R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a Nordschleifén is elkapták a 11. generációs Honda Civic Type R modellt, illetve most újabb gyári fotók is érkeztek róla, de még mindig álcázva. Ezúttal Suzukában tesztelték.

Ötletes álcafóliába öltöztették a Civic Type R-t, ránagyítva jól látszik, hogy a korábbi Type R modellek sziluettjei díszítik a kasztnit. De még ez sem tud mindent elfedni, hiszen így nem lehet eltüntetni a nagy hátsó légterelőt, illetve a három kipufogóvéget sem. Viszont pontos információk még tényleg nem szivárogtak ki. Szóval a technikáról még semmi biztosat nem lehet tudni. Csupán a pletykákra lehet hagyatkozni, amelyek szerint a K20C1 kódjel alatt futó motort építik majd bele. Ez az a kétliteres turbós négyhengeres benzinmotor, amely a kifutó modellben is szolgál. Persze biztosan reszelnek még rajta, ha valóban ez hajtja majd az autót. Így biztosan erősebb lesz a mostani 306 lóerőnél. Amennyiben hibrid rendszert kap, akkor akár 400 lóerő is lehet az összteljesítménye, de korántsem biztos, hogy lesz ilyen. Egyes források szerint ez lesz a Honda utolsó kizárólag benzinmotoros autója. Az USA-ban készül majd, ahogy a többi 11. generációs Civic is, és várhatóan már jövőre a márkakereskedésekben keresi majd az ügyfelek kegyeit.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?